Firefox bah

Tiens, Firefox doet weer eens raar. Geen idee of het eraan ligt dat ik een recente nightly gebruik dan wel dat het gewoon Firefox is die weer kuren heeft, maar om de één of andere reden ziet de tekst in mijn rechterbalk er funky uit in Firefox:

StyleFF

vergelijk met Internet Explorer:

StyleIE

Dit is als ik de stylesheet voor grote letters opgeladen heb. Het lijkt wel alsof Firefox er niet mee overweg kan dat er eerst één lettergrootte staat en dan een tweede na inladen van een tweede stylesheet, en dat hij de tekst niet reflowt als er een nieuwe style sheet ingeladen tot ik een manuele refresh doe (en dan nog); hetzelfde probleem heb ik als ik van grote letter naar kleine letters ga via de style sheet switcher.

In Firefox (let er ook op dat de “onderlijning” van links, nochtans een gewone text-decoration: underline, dóór de letters staat in plaats van eronder):

StyleFF2

vergelijk met Internet Explorer:

StyleIE2

Als iemand enig idee zou hebben wat er aan de hand is: voel u vrij.

Nu, ik moet zeggen dat ik los van dit specifieke probleem serieus second thoughts begin te krijgen over Firefox: het crasht echt waar zeer veel—niet alleen de meest recente nightly—en het heeft stapels van die kleine onhebbelijkheden in de meest basic van functies.

Voorbeeld dat me elke dag telkens weer overkomt: ik moet een url copiëren. Ja, ik weet dat ik dat met het keyboard kan doen, maar het punt is dat het niet werkt met de muis àls ik het met de muis wil doen. Wat gebeurt er? Ik rechtermuisklik op het adres, en in plaats van dit

Rechtermuisklik2

komt er dit op:

Rechtermuisklik

Het verschil? Een paar pixels. Als je net op de lijn of net onder de lijn van het adresbalkje klikt, krijg je het rechtermuisklikmenu warmee je toolbars kunt wijzigen, en niet het rechtermuisklikmenu waarmee je tekst kune cutten-en-pasten.

Maar, en hier word ik telkens razend nijdig van: het adres wordt wel “geselecteerd”. Je kunt er niets mee doen, je moet de muis een paar pixels naar boven bewegen en opnieuw selecteren, maar… aaargh!

“Waarom doet hij niet gewoon ctrl-C?” hoor ik een wilde menigte uitroepen. Wel, beste menigte, omdat ctrl-C de helft van de tijd niet werkt! Dat is nu al een eeuwigheid dat Firefox de grootste problemen heeft met de gewone clipboardfuncties, toch zeker onder Windows. Het soms wel, soms niet, en ik kan er geen peil op trekken wanneer wel en wanneer niet. Al dat ik weet ik dat ik elke dag heel de dag copy en paste moet doen uit mijn browser, en dat ik de laatste maanden altijd maar meer Internet Explorer begin te gebruiken.

4 reacties op “Firefox bah”

  1. Dat uw pagina niet deftig weergeeft in FireFox is omda ge verkeerde code gebruikt. Probeer het niet te weerleggen, het is zo.

    Dat ctrl+C niet werkt en dat uwe firefox altijd crashed ligt eerder aan uwe windows install dan aan FireFox vrees ik. Als er een bugreport over bestaat is die hoogstwaarschijnlijk onmiddellijk gefixed, als er GEEN bugreport van is dan zijt ge waarschijnlijk den enigen met het probleem en ligt het ni aan FireFox, anders had er wel nen bugreport van geweest.

  2. Of het iets uithaalt, weet ik niet, maar ik zou proberen of het iets geeft om in uw sidebar div, naast de photobar div een div-je bij te maken voor de andere content (Recent commentaar, Bekijk vooral ook, Disclaimer, geef mij geld!, Ter info).

    En, louter ter info: uw foto’s zijn te breed voor 800X600 (550 van de foto’s + die margin-right van 350).

    In Safari displayt het overigens voortreffelijk (ook na de verandering van fontgrootte), al krijg ik daar een horizontale scroll bar wegens die “niet in 800×600 passende layout”. (Hey, mijn powerbook is een 12″ scherm; ik heb geen overschot.)

Reacties zijn gesloten.