Fecking Firefox

Stomme Firefox en zijn pop-ups en pop-unders heel de tijd, ‘t is om ziek van te worden.

Pop

Oja trouwens: de halve harddisk moeten uitwissen, profielen manueel overschrijven met files, en dan in botersaus moeten versmoren, en dan voor de zekerheid nog een dooie kip over het keyboard gezwaaid, maar ondertussen Firefox (1.0.3) weer aan de praat gekregen.

update: nee, het is geen malware, en ja, het is zeker Firefox, een juist gedownloade 1.0.3.

Ik snap het echt niet, dat de minste kritiek op Firefox iedereen plots helemaal up in arms krijgt. Hierzie: Drudge Report. Geen popups in Firefox zeker?

Natuurlijk zijn er pop-ups in Firefox. Via een reeks verschillende manieren, als ik me niet vergis: ik had al gehoord van een onclick handler op links, of onmouseovers, of via een flash file, enfin, er zijn er in ieder geval.

Feit: ik heb minder pop-ups en pop-unders in IE6 dan in Firefox tegenwoordig.

11 reacties op “Fecking Firefox”

 1. Euh… Zoiets heb ik anders nog nooit gezien hoor. Ben je zeker dat dat een pop-up van Firefox is? Er zijn al mooie namaaksel op het Net verschenen, maar die hebben niet veel met Firefox te maken hoor.

 2. Dat is natuurlijk niets van Firefox, dat is een pop-up van een spyware-installer o.i.d.
  Malware.
  Eender waar je klikt in het venster en je hebt het zitten (dus ook als je op no klikt). Enige remedie : venster sluiten rechtsboven.
  Vreemd dat de pop-up-killer van Firefox dit niet blokt.

 3. Geen popups/unders bij Drudge report hier. ‘k heb ook al wel eens voorgehad, maar echt niet zoveel hoor…

  Ach, om één of andere reden blijf ik het toch nog aangenamer vinden om via Firefox te surfen en developen dan in IE… Ik denk door de nifty extensies die voor FF te vinden zijn.
  Maar voor hetzelfde geld switch ik zo weer terug naar IE7 eens die daar is.

 4. Sorry, maar ik ben FF zó beu tegenwoordig… het is misschien wel omdat ik er vroeger zo tevreden over was? Ik zit tegenwoordig ongeveer 50% in IE, 50% in FF. Tot voor een maand of twee gebruikte ik IE enkel nog voor Netbanking van Dexia.

  Een IE7 met de grootste css-dinger in orde gebracht, png aan de praat gekregen zoals het hoort, tabbed browsing en zwaar anti-malware dingen erin: sounds good to me.

 5. Je had natuurlijk iets te veel opeengehoopte problemen. Frustratie alom. Begrijpelijk.

  Ik heb onlangs Opera eens geprobeerd en ben na twee dagen terug naar FF geswitcht. Leuke browser, maar er waren nogal wat zaken die ik miste. Uiteraard zijn er mankementen in FF, en ik krijg er soms ook de rietepetiete van 🙂 Maar het voordeel van FF is: Voor elk probleem bestaat er een oplossing. Alles is zó ‘custumizable’ (al dan niet via extensions, via about:config, etc.) – wat je van de meeste andere browsers niet kunt zeggen. Daar is ‘t te nemen of te laten. Bovendien zijn nogal wat problemen in FF ‘luxeproblemen’ (nou ja, ik heb het niet over die popups). Op de duur ben je veel gewoon; als er eens iets verkeerds gaat, is dat ‘iets’ meteen een ramp. Allez, zo ondervind ik dat toch…

 6. Ik denk dat het grootste probleem met Firefox is dat niet iedereen dezelfde problemen heeft… Maar dat komt in de toekomst ongetwijfeld wel goed. In ieder geval: De extensions die ik gebruik om het copy-pasten gemakkelijker te laten verlopen zijn “Auto Copy” en “Copy Plain Text”. Reuzehandig!

 7. Firefox is open source software en iedereen kan aan de software meewerken. Hetzij indirect door plugins of extensies te schrijven of gewoon aan de browser zelf. Ook al heb je geen of onvoldoende kennis om te programmeren, informeer het ontwikkelteam en de andere gebruikers dan van je fouten of bemerkingen.
  Dan kan je doen op :
  http://www.mozilla.org/support/firefox/bugs
  Een profieltje aanmaken kost één minuutje.

 8. Pingback: wza blog

Reacties zijn gesloten.