Firefox nieuw!

Sorry, ik kan het niet laten. Ik hoor van links en rechts dat er een nieuwe Firefox uit is. Eén-punt-nul-punt-vier.

Ik kijk er dus al een tijdje naar uit dat mijn stokoude Firefox mij vertelt dat er iets nieuws te downloaden is, al helemaal omdat onder meer zou verbeterd zijn

MFSA 2005-44 Privilege escalation via non-DOM property overrides
MFSA 2005-43 “Wrapped” javascript: urls bypass security checks
MFSA 2005-42 Code execution via javascript: IconURL

…maar dus niets. Nu ja, niet dat ik het upgrade-icoontje (zo’n minuskuul wit op groen kerstboompje rechtsboven in de menubalk) zou herkennen als iets belangrijks was ik een gewone gebruiker, maar bon.

So I decide to force the issue. “Zoek naar updates, Firefox,” roep ik hem toe. “Sod you,” fluistert hij me terug:

Ff_update

Een bijzonder duidelijke foutmelding, dat wel: Firefox vond geen updates. Of eigenlijk, nee: er waren problemen toen Firefor updates probeerde te vinden voor sommige “items”. Het detailscherm maakt me gelukkig snel duidelijk wat er aan de hand was: Firefox kon niet kijken of er updates waren voor “Firefox (default)”, want ofwel was er één of meer update-servers die niet antwoordde, ofwel werd één of meer update-services niet gevonden.

Uh. Huh. Yeah. Right. Suck on that, Mr. Average User.

Wat nu? Wachten tot de congestie op die server (als het dat is) over is? Of gewoon manueel downloaden? Zucht. Manueel downloaden dan maar zeker? En hopen dat mijn extensies (vers geïnstalleerd!) nog allemaal blijven werken zeker?

3 reacties op “Firefox nieuw!”

  1. Qui aime bien, châtie bien! Volgens mij is Firefox stiekem je favoriete browser en kun je er gewoon niet tegen dat je favoriete browser ambetant tegen je doet 😉

  2. Kan zijn, ja. Ik gebruik Firefox nog maar 50% van de tijd, maar thuis is dat toch meer in de buurt van 80%.

    En ik ben er inderdaad heel erg nijdig op omdat ik het gewoon zie mislopen voor mijn eigen ogen. In 1.0.4 is de copy-paste-miserie bijvoorbeeld /nog altijd/ niet opgelost.

    Aargh!

  3. O ja, en 1.0.4 heeft weer andere issues die me al na een paar uur tegensteken: de neiging om traag ladende pagina’s bijvoorbeeld plots naar boven te doen floepen terwijl ik al op een volgende pagina zat.

    Dus klik op link, laad trage pagina, wacht, klik op link die ondertussen al te zien was, laad volgende pagina, wacht, hoplakee! vorige pagina laadt op.

Reacties zijn gesloten.