CD’s rippen

Le mystère des voix bulgares: op de kop af aan de 351ste CD die ik in de afgelopen paar dagen geript heb. Tijd voor een stand van zaken.

Hardware: een ouwe Pentium 4, geen idee hoeveel gigahertz, en een DVD+RW-drive, geen idee welk merk.
Software: Exact Audio Copy voor het rippen zelf, en LAME voor het encoden (naar mp3, VBR, ~190 kbit/s). De ID3-tags die niet vanzelf goed staan wijzig ik met het onvolprezen ID-TagIT.

Van al mijn CD’s tot nog toe zijn er maar 6 niet gevonden in FreeDB: Om niet te vergeten (Zakdoek), The Young Kiri (Kiri Te Kanawa), Ocean Surf en Thunder Storm van Dan Gibson’s Solitudes, Heritage of Jewish Song en Sky Ranch, een American Roots & Blues compilatie.

Ik heb nog geen CD’s gehad die helemaal onleesbaar waren, maar wel een tiental waar de errorcorrectie van het rippingdinges overtoeren heeft moeten werken.

De eerste dertig of veertig CD’s heb ik allemaal naar WAV geript, en dan in batch naar MP3 laten overzetten, maar dat is mij niet zo goed bevallen: de ID3-tags moeten dan nog allemaal ingevuld worden, en aangezien ik toch naast de computer zit, is het een kleine moeite om in de loop van de dag om de zoveel minuten een nieuwe CD in te steken.

Tot nog toe: 7215 tracks, 38 GB, en ik denk dat ik zowat op een kwart of zo zit.

En binnen een beetje kan ik op elk ogenblik in heel het huis eindelijk al mijn muziek opzetten, joechei!

Één reactie op “CD’s rippen”

  1. Beste, ik ben op zoek naar de CD’s die muziekgroep Zakdoek uit gegeven heeft. “Om niet te vergeten” en Afwijkend stemgedrag”.
    Met vriendelijke groeten,

Reacties zijn gesloten.