De tuin

We zitten met twee ontwerpen voor de tuin voor het ogenblik.

Sandra wil een ruimte vooraan om tafel en stoelen te zetten, en dan een soort 8-vorm. Ik ga nog eens het gedetailleerd plan opzoeken en in 3D zetten.

Ik zou een plankenvloer willen vooraan (omdat er daar het minst van al zon is, en dat die planken warmer zijn dan steen). Daarachter een grasperk(je), met rechts wat varens en bloemen en dingen in een perkje langs de muur, en links over hele lengte een verhoogde (gemetselde) plantenbak, met eronder ergens ruimte voor de kattenbak. En daarachter water. Iets gelijk dit:

water_feature

Links de plantenbak, in het midden een zachtjes aflopend vlak in blauwe steen, rechts een bak met water in blauwe steen (en ergens net onder het oppervlak een grilde kwestie dat de kinderen er niet in kunnen verdrinken). In het aflopend vlak zou ik een aantal stapstenen zetten in gevulcaniseerd rubber of iets gelijkaardigs niet-glijdend zetten, kwestie van over het water tot in het achterhuist kunnen geraken. In de bak een pomp, dat het water naar boven pompt om in een sleuf over de hele lengte van de waterpartij terecht te komen vanwaar het weer naar beneden kan geraken.

Iets in deze zin (in de rapte in mekaar geflanst, let niet op de kwaliteit):

tuin2

Morgen eens met mijn moeder bespreken, en misschien ook eens haar tuinarchitect erbij roepen. Of zo.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.