Kabelsalat

Binnenkort zal de hele wereld draadloos zijn, mag ik hopen, maar dat is helaas vooralsnog niet het geval.

Ik breng mijn dagen al meer dan twee maand door in een trekzetel (een “rielèks” zou ik eigenlijk moeten zeggen) voor de TV, met een monitor op een tafeltje naast me en de computer op de grond onder de tafel.

cable salad

Komt uit de kast van de computer:

 1. stroomkabel
 2. PS/2-keyboardkabel (het beste keyboard ter wereld, een IBM model M)
 3. USB-muiskabel (de beste muis die ik ooit gehad heb, een Microsoft Intellimouse Explorer)
 4. USB-webcamkabel (Philip ToUCam, mbof)
 5. printerkabel (HP DeskJet 880C, van mijn ouders eigenlijk)
 6. USB-kabel naar fototoestel (Canon Digital Ixus 400)
 7. kabel naar koptelefoon
 8. kabel van micro
 9. firewire-kabel naar digitale camera (een ouwe Sony DCR-PC110)
 10. teledistributiekabel (naar een Conexant-achtige tv-kaart)
 11. netwerkkabel
 12. monitorkabel

En al die draden geraken met elkaar verward, en opgedraaid, en—eurgh!

Zucht. En als ik ooit geïnstalleerd geraak in ons achterhuis, zal dat vermenigvuldigd worden met een aantal computers, komt er nog telefoon en televisie bij, pfffffff.

Kan dat niet allemaal bluetooth worden of zo?

Doe mee met de conversatie

9 reacties

 1. stroomkabel: hmmmm, wireless elektriciteit…nog niet voor binnenkort denk ik :p
  PS/2-keyboardkabel (het beste keyboard ter wereld, een IBM model M) : wireless desktop aanschaffen, misschien beetje duur en vraagt wat batterijen, maar wel nice denk ik
  USB-muiskabel (de beste muis die ik ooit gehad heb, een Microsoft Intellimouse Explorer): idem als vorige
  USB-webcamkabel (Philip ToUCam, mbof): hmm ook een beetje een probleem denk ik: nogal veel data om zomaar wireless te gaan proberen versturen
  printerkabel (HP DeskJet 880C, van mijn ouders eigenlijk) : bluetooth printing: bestaat denk ik al wel, maar misschien een probleem als je foto’s wil afdrukken, het zal minder snel gaan dan via draad natuurlijk, wegens veel data
  USB-kabel naar fototoestel (Canon Digital Ixus 400) : kan opgelost worden door card-reader in pc te steken, apart of geintegreerd in bijvoorbeeld een Audigy
  kabel naar koptelefoon : draadloze koptelefoons, bestaat al
  kabel van micro : ook te doen denk ik, als het ECHt moet
  firewire-kabel naar digitale camera (een ouwe Sony DCR-PC110): cardreader 🙂
  teledistributiekabel (naar een Conexant-achtige tv-kaart): oei, wireless tv, ook niet voor morgen denk ik
  netwerkkabel: 802.11g
  monitorkabel: hmmmmneej beetje te veel bandbreedte, die kabel, om zomaar wireless te kunnen doen.

  Ach, ik vind da we ni mogen klagen. Het enige draadloze dat ik heb is een Muis (wireless Intellimouse Explorer van Microsoft), en dat is dan eigenlijk maar om 20 cm te overbruggen: de receiver staat ook op mijn bureau, niet ver van de muis zelf. Is dus eigenlijk meer om wat bewegingsvrijheid te hebben bij het gamen, en is ook een fijne ‘afstandsbediening’ als ik films kijk op de pc. Oh well…

 2. Ik ben veel te content van mijn keyboard om te veranderen, of het zou een écht heel erg goed moeten zijn. Wireless muis: zijn die niet relatief zwaar? Ik ga nog eens moeten kijken als ik nog eens in een hardwarewinkel ben waar ik het materiaal mag aanraken.

  Veel zaken (gelijk die webcam en de video) zouden opgelost kunnen worden met een aantal aansluitingen vooraan in de monitor, gelijk in die prototypes van HP die er onlangs de ronde deden. Dan kan de doos van de computer onder het bureau staan waar ze niemand in de weg loopt.

  En printer kan idd. bluetooth: de nieuwe van mijn ouders doet dat.

 3. Wel ik moet zeggen, in hindsight zou ik ook liever een Intellimouse Explorer mét draad gekocht hebben: het batterijtjes wisselen/opladen begint mij een beetje de keel uit te hangen. En zo’n muis van Logitech, met een cradle waarin je hem kan opladen, dat staat mij niet echt aan, extra rommel op mijn bureau. Maar buiten dat is een draadloze muis echt een gerief.
  Qua gewicht: zo’n muis is inderdaad wat zwaarder wegens 2 AA batterijtjes die er in zitten, maar ik hou er wel van, dat extra gewicht, ligt goed in de hand.

  Ziet er zo uit. Het nieuwere model heeft een muiswiel dat ook zijwaarts kantelt voor horizontaal en verticaal scrollen.

 4. Als er een Makro in uw buurt is an ge hebt en makro-kaart, go there! Heb dit weekend een Microsoft Multimedia Keyboard gekocht in de makro aan 29.99EUR en in de Fnac staan die aan 39.99EUR. Voor muizen zullen de prijsverschillen wel vergelijkbaar zijn. Bovendien is de garantie en reparatie-service ongeveer gelijkaardig denk ik. Kweet dat ge een mens zijt die graag extra betaalt voor service en zo, maar wat kan er nu kapot gaan aan een muis met draad, zeg nu zelf 🙂

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.