Stem 72

Wil iemand mij eens uitleggen wat deze affiches betekenen? Ik lees dat “[d]eze affichecampagne wil een tegenstem ontwikkelen t.a.v. de op til staande verkiezingen en de stereotypering van onze democratie“, maar ik denk dat ik niet slim genoeg ben, want ik het snap het echt niet.

Mocht ik een kritische mens zijn, ik zou vermoeden dat ze met iets dergelijks, dat ongetwijfeld heel erg goedbedoeld is, niet veel mensen in postitieve zin gaan beïnvloeden.

Mocht ik een slechte mens zijn, ik zou dat allemaal arty farty nonsens vinden, en preaching to the choir, en dat ze verdorie eens iets relevanter doen dan de zoveelste “kijk eens hoe intellectueel wij zijn”.

Mocht ik een Vlaams Blokker zijn, ik zou affiches als deze gefundenes Fressen vinden om aan te tonen hoe volksvreemd al die multikul zeveraars wel zijn. En wat wil deze hier zeggen? “Ik ben een illegale migrant en ik krijg subsidies maar ssst! het mag niet geweten zijn”?

I don’t know. Misschien moet ik er wel eens naartoe gaan nu zaterdag, ‘t is hier geen kilometer vandaan.

Doe mee met de conversatie

2 reacties

 1. Eindelijk wordt er iets ondernomen tegen de roekeloosheid van de Belgische staat. Hoe konden we zo lang voor ons uit staren en doen of we doof waren en niet konden spreken, we zijn steeds bezig met ons eigen ego, onze economie, onze finaciën,…

  Zolang die dingen goed gaan kunnen we doen of we doof zijn en blind, denken we. We leven in een geëvolueerde maatschappij, d.w.z. dat de politiek draait om ego’s en eigen winst dat politieke toespraken en debatten niet meer hetzelfde zijn als de beloften die waar moeten gemaakt worden. We spreken steeds over een bepaalde verandering en zijn daar zo mee bezig dat we vergeten ons een hand boven het hoofd te houden en te kijken wie eronder zit. Iemand met een pasport, iemand met rechten en een naam, geboren in dit land. Wie zijn wij om zo aan ons zelf te denken dat we dat anderen zouden ontzeggen?

  Aan de sceptici: vindt u het normaal dat mensen vier dagen in de kou wachten voor het gebouw van de abassade, dat iemand die vlucht voor gevaar zelfs geen opvang krijgt hier, dat het aan ons is te bepalen wie een pasport krijgt en wie niet.

  Misschien ziet u deze affiches wel eens hangen en denkt u wel eens van: ‘wat een verspilling van papier!’ of je negeert ze of je vindt het een reden voor het Vlaams Belang te stemmen. Het is aan jou de keuze wat je er aan vindt, dat is je recht met je pasport of zonder, maar draag zelf wel je keuze op je eigen geweten. Het is aan jouw om er mee te leven.
  Mijn stem zegt regularisatie, een klein woord voor ons, een grote steun voor anderen.

  Rob

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.