Vlaams Blok-mandatarissen vrouwenmishandelaars?

De informatie hieronder werd overgenomen uit een artikel dat in De Morgen verscheen. Ondertussen is deze informatie grondig weerlegd door diverse gerechtelijke instanties:

 • Rob Verreycken werd in deze instantie door het gerecht vrijgesproken van elke schuld;
 • de echtscheiding werd in zijn voordeel uitgesproken;
 • de verantwoordelijke uitgever van de krant De Morgen werd veroordeeld tot een effectieve straf.

…en zo ziet een mens maar hoe stom het kan zijn om op één klok af te gaan en dan aan het verdraaien te slaan. Wat mijn oorspronkelijke punt dus ook wel was.

“Rob Verreycken, de naaste medewerker van Philip Dewinter, heeft gisteren onder de ogen van zijn drie kinderen midden op straat zijn vrouw afgeranseld,” staat in De Morgen te lezen.

Rob Verreycken, de zwaar cumulerende Vlaams Blok-“verkozene” die nu weer in opspraak komt (hij is advokaat, verantwoordelijke van de juridische dienst van het Vlaams Blok, fractiesecreataris én gemeenteraadslid), wordt omschreven als “fascist”, “vrouwenmishandelaar”, “hypocriet” en meer.

Misschien mag de “persoonlijke medewerker van Filip De Winter” meer dan anderen? Verreycken heeft sinds zijn dagen bij de Vlaams-nationalistische jeugdbeweging en de Nationalistische Studentenvereniging (waar hij zijn bijnaam “Rob Klop” kreeg) een indrukwekkend palmares weten op te bouwen: in 1991 sloeg hij een linkse politicus het ziekenhuis in (waarvoor hij trouwens door de rechtbank tot celstraf veroordeeld werd–een goede referentie als advokaat!), en in recente jaren mocht een huurster er ook aan geloven (hij klopt blijkbaar het liefst op vrouwen?), twee (allochtone, wat dacht je) buurtwerkers, een politiefotograaf, … het lijstje houdt maar niet op.

Een ander lijstje dat trouwens maar niet lijkt op te houden, is dat van Vlaams Blok-“verkozenen” die zich niet meer kunnen beheersen en niet eens meer de moeite doen om hun misdadige activiteiten achter gesloten deuren te houden.

Zou het met de komende verkiezingen zijn dat sommige van die “verkozenen” zich zodanig zegezeker voelen dat ze zich al in een Vlaams Blok-land voelen? Is dit waar Vlaanderen op afstevent als het Blok aan de macht komt? Vrouwenmishandelaars, fascisten, cumulards, en “al het drugs dealen liefst in handen van eigen Vlaams Blok-volk eerst“? Want de drugsdealende Vlaams Blok-“verkozenen” zijn tegenwoordig ook niet meer van de lucht—onlangs nog in Limburg en in Sint-Katelijne-Waver.

Nog een geluk dat het Vlaams Blok tenminste het goede fatsoen heeft om de moordenaars, zoals gemeenteraadslid Wim Felix uit Sint-Gillis-Waas, niet meer op de lijst te zetten.

N.B. Jaja, ik weet dat het gemakkelijk en demagogisch is, maar is dit niet precies wat het Vlaams Blok zelf doet? Ik heb enkel geciteerd uit de krant, toch?

4 reacties op “Vlaams Blok-mandatarissen vrouwenmishandelaars?”

 1. het doet me allemaal denken aan de nazi’s en andere extreem-rechtsen. die deden dat ook en van iedereen lijstjes maken om later te versturen naar de kampen “om te werken”.

  het moet maar eens definitief uit zijn met die ultra-rechtse bullshit.

  het is natuurlijk niet typisch voor ultra-rechts om uw vrouw af te ranselen dat gebeurt overal.

 2. Michel,

  Is het goed als ik je commentaar op dit artikel in mijn mondeling examen verwerk (hiermee bedoel ik dus niet dat het in mijn naam gezegd wordt maar als “een mening van iemand” wordt verteld)? We hebben de opdracht gekregen een artikel te zoeken dat ons interesseert en hiervan het thema een beetje te bespreken en hier ook anderen hun mening over te vragen. Daar ik binnenkort voor de eerste keer ga stemmen vond ik dit wel een erg interessant artikel (niet dat ik ooit voor Vlaams Blok zou stemmen).

  Groetjes

  Cynne

Reacties zijn gesloten.