Die Jan Haugland

[Note: the title of this entry is not in English. It’s Dutch, and translates to “That Jan Haugland”. Needless to say, I’ve no wish to see Jan die. ]

Het blijft grappig: een Noor die door dik en dun alles wat rechts en amerikaans is, blijft verdedigen. En wie in het commentaar op zijn weblog ook maar iets durft te zeggen dat niet volledig met ‘s mans opinie strookt, wordt de huid volgescholden: de kerel kan gewoon geen zin schrijven zonder in schelden te ontaarden.

En mocht het nu nog zijn dat ik zwaar aan het trollen zou zijn of zo, maar neen. Wat de scheldtirade deze keer op gang trok was dat ik zei (over Michael Moore):

Moore fights propaganda with propaganda. Ann Coulter, to name one example from the other side of the US political spectrum, does the same.

Moore wordt door Haugland omschreven als een treacherous… crazy, hateful asshole. Mijn commentaar was genoeg om me een amoral leftist te noemen, te zeggen dat ik infantile and pathetic ben, like all liars, thieves and criminals. Mocht nog niet duidelijk zijn: ik ben wel degelijk een leftist weasel en een retarded idiot.

In het geheim hoop ik dat hij, zoals Jacob Hansel in de tijd, zelf een troll blijkt te zijn. Niet veel kans toe, maar om de zoveel weken blijf ik er toch eens een commentaar maken. Want toegegeven, het blijft spiritueel wat hij uit zijn keyboard schudt. Ik bedoel maar:

whining baby with a fetish for fat marxists

Ach ja. Jan Haugland: several sausages short of a barbecue, vrees ik 🙂

update: ik kon het niet laten, djutoch. Als ik iets op mijn weblog zet, wat het ook is, houd ik altijd in gedachten dat iedereen in de hele wereld het kan lezen. Dat iedereen die ik ooit gekend heb, nu ken en ooit zal kennen, al wat ik schrijf, kan lezen. Vandaar ook mijn vraah aan Jan Haugland [die overigens naast zijn okkasionele, ahem, tourette-achtige reacties in commentaren een geschikte kerel lijkt]:

The thing I wonder whenever I read another one of your diatribes is if you never worry that one day a client, or a potential employer, or a colleague, or a family member or any other person you may know IRL will Google you and end up on one of these comment pages where you accuse people of being “fuckers”, “retarded idiots”, “losers” and anti-semites.

Ik had het, andermaal, kunnen weten:

Yeah. They’d probably wonder why I was so patient with the lying, pathetic, trolling fucker.

Cute 🙂

Doe mee met de conversatie

8 reacties

 1. Nope, the headline isn’t in English. It translates to “that Jan Haugland”, chuckle implied. I catch myself using similar headlines all the time. I’ll add a big red disclaimer, OK?

  Oh yes, in case Ailla wonders what happened to his/her comment (posted from somewere in New York less than a minute after Jan’s comment), and before anyone starts Pilgriming me: I deleted it. There’s no law that says I should let people insult me on my own weblog.

 2. I can’t believe you actually did place that big red disclaimer.
  Do you have to make up for the man’s ignorance (which in this case is even quite understandable)

  But it makes one wonder if Jan H. shouldn’t put up a huge red disclaimer at the top of his site stating: warning: anything posted here may differ / lack any resemblance with the truth !

 3. True, however after just having read your whole enlightening conversation ( insulting and retorting ) i think i just might add my two eurocents (thats what we use now in ye ol Europe)
  But that will be for tomorrow.

  Its 4 am now and i’m going to bed. (Michel if you’re still up, i suggest you do the same.)

  Btw i have no intention of starting a flamewar/trol on your site. Hence i will place my answer on more familiar grounds.

  goodnight

 4. Pingback: DilettantBlog

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.