Firefox niggles

‘t zijn de kleine dingen die het hem doen… In 0.8 stak het mij vreselijk tegen dat een eenvoudige

<a href="someURL" onclick="window.open(x); return false;">

zowel de window.open deed als in het huidige venster someURL opensmeet. Wat niet de bedoeling zou mogen zijn.

In 0.9rc heb ik voor het moment het probleem dat elke klik in een ander programma een nieuwe window opendoet. Het liefst van al zou ik hebben dat de link gewoon in het laatste actieve venster opengaat, maar mocht het nog een nieuwe tab zijn, zou ik er ook geen probleem mee hebben. Ik vermoed dat het ergens een setting is.

Tweede vervelende zaak is dat als ik ergens in een pagina klik, er een insert-cursor gezet wordt waar ik geklikt heb. En dat die daar blijft blinken tot ik de focus verzet.

Voor de rest geen klachten, maar die twee dingen steken wel vreselijk tegen.

update: in user.js accessibility.browsewithcaret en advanced.system.supportDDEExec wijzgen en ‘t is gepiept. Trouwens: deze link voor allerlei advanced configuratie-dinges voor wie Firefox gebruikt.

update 2: en om in tabs open te gaan: link alhier

Doe mee met de conversatie

2 reacties

  1. Al die problemen die je beschrijft zijn op te lossen door in de settings te neuzen en/of plugins te installeren. FireFox is dé browser die je tot in het extreme kan tweaken naar je eigen noden. Uiteraard is de standaard instelling niet voor iedereen goed, iedereen heeft toch zo z’n eigen voorkeuren, niet?

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.