Photo.zog.org

Nu ook op zijn eigen eenvoudig te onthouden subdomein: mijn nieuw fotolog. Verhuisd wegens shenanigans waarover ik spreekverbod gekregen heb 🙂

De lay-out is gebleven wat hij was, gecentreerd, fixed width (750 pixels), behalve dat er achtegrond ingearceerd is.

Van functies: geen jaarkalender meer, en er is commentaar bijgekomen. De laatste paar entries en commentaren staan onderaan wegens geen plaats links of rechts omdat ik de foto’s op 640 pixels breed wou houden.

Ik zit nog gewrongen met het van de voorpagina naar de vorige pagina’s geraken, da’s in het geheel niet intuïtief. Ik denk dat ik maar een blad van Bruno’s boek ga nemen en in de navigatiebalk vanboven « vorige alsmede volgende » ga pletsen, maar ik ben er niet van overtuigd.

It seems somehow… wrong.

4 reacties op “Photo.zog.org”

 1. Och, mijn boek is er om te gebruiken. En als ge een betere manier vindt, dan kom ik die wel bij u halen 😉

  Wat waarschijnlijk intuitiever zou zijn, is als die prev – next helemaal links zou staan, of alletwee boven *en* onder de foto. Nu lijkt het deel van het menu, en eigenlijk is het dat niet. Maar ik wou het per se op 1 lijn, om niet te veel plaats te verliezen.

  Oeps. Als ik niet oplet begin ik er weer aan te prutsen.

 2. Eigenlijk, eigenlijk zou ik misschien zelfs een pijltje links en een pijltje rechts van de foto willen zetten, azo:

  +—+
  | |
  +—+

  Zou dat niet iets zijn?

  Alhoewel, dan staat het niet noodzakelijk meer altijd op dezelde plaats, wat niet goed is voor de motor memory, en om goed te zijn voor de wet van Fitts zouden de en de groot genoeg moeten zijn, en… aaargh! Ik begin te begrijpen waarom je in Flash zou beginnen prutsen!

 3. Het ‘probleem’ daarmee vond ik dat de pijltjes te ver uit elkaar lagen (met een grote foto ertussen: teveel mouse travel).

  Maar ik heb ondertussen toch 1 iets gewijzigd: de foto zelf aanklikbaar gemaakt.
  Opgepikt van x aantal andere sites, maar altijd al vergeten toevoegen. Bij deze: als je op de foto klikt, ga je naar de vorige entry (meteen ook een title attribute met uitleg aan de a href toegevoegd).

 4. Eh, komt het tegen. Dat was even ook het geval bij mij, maar toen kwam ik erop dat ik misschien wel ooit zou willen de mogelijkheid laten om een grotere versie achter het beeld te zetten. En dus is het er weer uit.

Reacties zijn gesloten.