Beu gezien

Grmbl. Ik ben de layout van mijn weblog weer beu gezien.

En het heeft er ook mee te maken dat er nu advertentie op staan, en dat die naar mijn zin in de weg staan. Pas op, niet dat ik ze weg wil—elke week dat ze erop staan, brengen ze geld in ‘t bakkie voor Gentblogt—maar ‘t wordt allemaal wel wat overladen, op die manier.

Ik ga nog eens helemaal helemaal opnieuw beginnen, denk ik. Op een rij de functionele vereisten:

 • tekstkolom ca. 580 pixels breed
 • commentaar bovenaan
 • ruimte voor advertentie
  • tot 2 keer 160×150 pixels helemaal bovenaan de pagina
  • eventueel nog eens 160×150 pixels iets lager
  • eventueel 160×600 nóg iets lager
 • meer leveragen van bestaande content (mu ha ha)

De advertenties zijn allemaal 160 breed. Dat is een gegeven waar ik misschien rond kan werken. Ahem.

Iets luchtig—geen vlakken meer, veel wit, lichte kleuren, geen nutteloze tierlantijntjes. Met typografie. En dingen. Het hoeft niet noodzakelijk origineel te zijn, maar ik weiger wel een kant– en klare template te gebruiken. Tijd om met Moleskine en schrijfstok in de weer te gaan.

Doe mee met de conversatie

12 reacties

 1. Goed, Michel ! Nu nog een beetje inspiratie én het niet beu zijn van je ontwerpen na vijf minuten, zoals dat bij mij vaak het geval is 🙂 .

  Kant- en klaar, daar ben ik ook niet zo voor. Simpel, maar effectief daarentegen: grote voorstander.

 2. Vroeger was ik ook tegen het gebruik van kant en klare templates. Alles wou ik zelf met de hand designen en uitwerken. Maar tegenwoordig heb ik er echt de tijd niet meer voor dus vertrek ik bij redesigns voor http://n00.be van een bestaand ding en tweak het naar mijn goesting.

  Als ik nog eens veel tijd heb maak ik er ooit zelf wel nog eens één.

 3. Als er hier toch kritisch gedaan wordt, ik vind het een beetje niet-mooi dat de bovenkant van die bovenste advertentie niet gelijk uitlijnt met die van de kreeftgelijkende, en dat de bovenkant van de onderste niet overeenkomt met de onderkant van de kreeft.

  Maar ik ben al heel mijn leven humo’s aan het rechtleggen dus ’t zal wel aan mij liggen.

 4. @Beau: nah, niet echt. Ik heb hem voor de leute nog eens aangezet, en ’t is allemaal veel te klein en te onleesbaar. Ik ben gematigd content van deze, maar die ads staan natuurlijk als een tang op een varken.

 5. Die advertenties kunt ge blokkeren met adblock, dan ziet ge die niet. Maar dan moet ge oppassen dat ge webbeheerders geen mails stuurt om te zeggen dat hun website kapot is, als ge de reclame er van tussen haalt dan loopt er hier en daar iets in mekaar over.

  *wandelt fluitend weg*

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.