Een sliderken

Ik dacht: ik ben dat eigenlijk een beetje beu gezien, het laatste nieuws op de website van de school dat zomaar in een saaie tekstlijst staat.

Wat als ik eens de laatste, oh, pakweg vijf items neem, en zet die in zo’n javascriptslidergedoe? Zo eentje dat animeert en alles, dat ik een beeld in het groot kan zetten en dan de reader erover en zo?

Moeilijk is dat allemaal niet met Drupal en jquery tegenwoordig: een nieuwe view aanmaken met daarin alleen die artikels en velden die mij interesseren (afbeelding en teaser en link van de laatste vijf “toon op homepagina”-artikels van de humaniora), wat prutsen in de html van die view, er wat css op smijten, pakweg slidesjs op loslaten, hey presto.

Dat was zo rond halftwaalf.

Altijd een uitstekend idee om aan dergelijke dingen te beginnen op zo’n uur: al half voos van te moe zijn, en dan de stomste dingen eerst over het hoofd zien (van het genre “ah fuck ja, $ werkt niet meer in Drupal 7, dat moet met een (jQuery), dáárom werkt het verdomme niet”), en dan natuurlijk weigeren op te geven tot het ongeveer doet wat het zou moeten doen, toch minstens in Chrome en toch minstens in een eerste versie.

En dan is het bijna twee uur voor het af is. Gedomme.

update en dan denk ik, ik kijk par acquit de conscience nog eens hoe het er op de telefoon en de tablette uitziet, en dan feck ‘t is waar ook, ik had er zo’n media query spel in gestoken voor als het scherm minder breed zou zijn dan 1280 pixels en met mijn te rap willen ervan af zijn heb ik die css met absolute pixels gedaan en aargh… voeg er nog maar eens een minuut of tien extra aan toe.

En zou ik nu nog eens gaan kijken hoe het er op oude Internet Explorers uit ziet?

Euh, nee. Nee, toch niet.

4 reacties op “Een sliderken”

Reacties zijn gesloten.