Via En Nu Even Ernstig: psychologische test van eigen bodem.

De zaken die ze uit zo’n beperkt aantal vragen halen, the mind boggles:

Michel is daarom ook niet de persoon die je tijdens een fuif in het middelpunt van de belangstelling zult zien staan. Je hebt veel meer kans hem aan te treffen in een stil hoekje, samen met een paar vrienden. Het zou verkeerd zijn uit het bovenstaande te besluiten dat Michel a-sociaal zou zijn, hij is wel degelijk in staat tot diepgaande sociale omgang, al zal zijn aantal vrienden altijd beperkt zijn.

Allez, er is nog hoop dus. Aan de andere kant:

Michel pikt snel nieuwe signalen en kennis op en heeft een wendbare geest, die zeer snel van het ene onderwerp op het andere springt. Hij is zeer leergierig en nieuwsgierig, hij heeft een grote honger naar nieuwe kennis en inzichten, hij wil op de eerste plaats de wereld om zich heen in al zijn verbanden begrijpen. Hij loopt ook vaak te filosoferen. Hij heeft ook moeite om lange tijd na elkaar het zelfde te doen. In plaats van dingen telkens weer op de vertrouwde manier te doen, zal hij liever nieuwe wegen uitproberen. Hij beschikt trouwens over een merkwaardig grote capaciteit om van mening te veranderen.

Het gevaar bestaat dat Michel telkens weer door iets nieuws geobsedeerd wordt, hier dan alles over wil weten, maar uiteindelijk met deze kennis niets doet omdat zich alweer een nieuw interessant onderwerp aandient. Typisch voor Michel is ook dat hij nauwelijks geniet van een behaald succes : in gedachten is hij reeds lang bezig met de volgende uitdaging.

Eh, what can I say? Dat kan behoorlijk kloppen. Dit daarentegen:

Michel heeft het moeilijk om zich volledig te ontspannen. Hij is dan ook niet de persoon die uitgebreid zal genieten van het hier-en-nu, niet iemand om uren van een warm bad te genieten of mee op het strand te liggen bijvoorbeeld.

…da’s in het geheel niet waar. Ik kan uren in een warm bad liggen, en ik kan evenzeer uren op het strand liggen, of zoals vorig jaar: dagen aan een stuk in de tuin zitten. Gewoon in de zon, met of zelfs zonder boek.

Verder:

Michel is meer toekomst-gericht dan de gemiddelde persoon. Omdat hij zozeer gericht is op de toekomst en op de vooruitgang is hij dan ook helemaal niet bang om oud te worden, integendeel, hij ziet de rijpheid van de latere levensfaze met belangstelling tegemoet.

Mpfff. Daar zou ik nog niet echt zo zeker van zijn. Ik weet het eigenlijk niet.
Over “vrijheid” had de test dit te zeggen:

Michel houdt van zijn vrijheid. Voor hem betekent vrijheid niet : onbeperkt te kunnen genieten, ook niet : te kunnen doen wat hij wil, maar wel : vrij te zijn van de zorgen van alledag, om zich volledig te kunnen wijden aan wat hem werkelijk interesseert, aan zijn projecten op lange termijn.

…euh, ja? Is dat niet bij iedereen zo? Toch? Hé?

En hier slaan ze de bal helemaal mis:

Michel is bijzonder gevoelig voor pijn. Zelfs een douche met koude water kan hem al de adem afsnijden.

Ja, uiteraard snijdt een koude douche mij de adem af (wie niet?), maar ik ben echt niet zo gevoelig voor pijn. Takkoord, ik ga er misschien wel over zagen, maar alleen als het kleine dingen zijn. De dingen die mij echt veel pijn doen, daar zwijg ik over en doe ik er niet moeilijk mee.

Soms leest het wel aangenaam, maar zitten ze er toch naast, om verschillende redenen:

Michel is een uitstekende psycholoog, die zich goed kan inleven in de situatie van een ander. Hij is dan ook een uitstekend raadgever waarbij men altijd terecht kan.

Michel beschikt over zeer veel gevoel voor humor, omdat hij zichzelf zeer goed weet te relativeren, en omdat hij over een zeer wendbare geest beschikt.

Ik kan misschien wel soms raad geven, maar ik vrees dat dat niet zoveel met empathie te maken heeft, want ik denk van mezelf niet dat ik zo empathisch aangelegd ben. Helaas. En van dat zelfrelativeren, het is altijd mijn ambitie geweest om een butler te huren die me elke ochtend zou komen relativeren, dat ik het niet zelf moet doen. Het ziet er misschien soms uit alsof ik mezelf kan relativeren, maar ik vrees dat dat heel diep vanbinnen niet echt zo is 🙂

…en dan geraken we stilaan in de Twilight Zone: waar ze het volgende uit afleiden is me helemaal een raadsel.

Michel kan slecht tegen alcohol, het kan hem een enorme kater opleveren waardoor hij ’s anderendaags morgens ongeveer waardeloos is. Er is zeer weinig gevaar voor alcoholisme. Hij kan ook slecht tegen zware tabak : het veroorzaakt een snellere hartslag, duizeligheid en gewichtsverlies.

Ik drink absoluut niet vaak alcohol; ik ben misschien maximum een paar keer per jaar zat, maar als het van dattum is, is het meteen ook serieus van dattum. En dan heb ik, ouder wordende mens die ik ben, achteraf wel meer kater dan vroeger, maar zó erg is het absoluut ook niet.

Dat van die saffen weet ik niet wegens nooit gerookt te hebben.

Ook weird:

Hij is een slechte slaper en heeft daarom veel slaap nodig, meer dan de gemiddelde persoon. Zelfs in zijn slaap is hij nooit helemaal ontspannen. Hij droomt frequent en zijn droomleven is goed ontwikkeld. Er is een kans dat hij vanaf middelbare leeftijd alcohol of andere middelen nodig heeft om in slaap te geraken.

Ik denk van mezelf dat ik een heel goeie slaper ben. En dat ik niet echt zo heel erg veel slaap nodig heb. Als ik slaap, ben ik met geen stokken wakker te krijgen tenzij ik op voorhand wist dat ik wakker moest worden. Dat van die dromen is waar: elke nacht! zonder uitzondering! dromen zijn wijs! en wakker worden, naar het toilet gaan, en gewoon verder dromen waar ik opgehouden was! Dat van die middelen om in slaap te geraken daarentegen: nooit gepakt (behalve in het hospitaal toen ik verging van de pijn).

In het algemeen: de test zit er soms pal op, soms helemaal naast, en van een aantal dingen heb ik geen flauw idee waar ze vandaan komen of waar ze op slaan. Het volledige resultaat is trouwens pagina’s lang, met voorspellingen tot aan kaalheid (zou ik geen risisco toe lopen 🙂 en bouw (fijn en atletisch, aristocratisch 🙂 toe.

De moeite waard? Of is het gewoon zo dat er een remix gemaakt wordt van alles wat je aangeklikt hebt? Tsjèk het zelf effe uit, zou ik zo zeggen.



Reacties

Eén reactie op “Van testmeier”

  1. Wij lijken op elkaar. Ik krijg dezelfde resultaten.