Foto’s

Zucht. Ik zie er (een beetje) tegen op: de vleesvliegen en de huisvliegen doen. Foto’s waar ik een tijdje geleden nog content over was, vind ik nu nog stukken beter kunnen.

Oh well.

En ik moet dringend eens een aantal van mijn foto’s van beesten op groot formaat laten afprinten/drukken. Er is hier in de buurt een Spector, ik zou eens moeten kijken hoe dat precies zit en wat ze precies doen met de bestanden die ze krijgen.

Toen ik een tijd geleden een nieuwe pasfoto nodig had, heb ik er van mezelf één getrokken en opgestuurd naar spector.be, helemaal zoals ik dacht dat het perfect zou moeten zijn: 300 dpi, de juiste afmetingen, haarscherp, contrast goed en zo, en ze zijn er geeltegans konte-verkeerd uitgekomen: op lage resolutie, blauwig in plaats van grijs, en gelijk geposterizeerd.

Voor ik mij boos maak op Spector en zijn werknemers, ga ik er eens een aantal in verschillende formaten, compressiefactoren, resoluties, colour spaces en mét calibratiestrippen laten afdrukken.

En dàn ga ik mij boos maken 😀

Doe mee met de conversatie

3 reacties

  1. Waar ik mijn foto’s laat afdrukken in Leuven, weten ze dat ze er niks maar dan ook niks aan mogen (ver)prutsen. En ik weet hoe ik de foto’s moet aanleveren. En ik kan er zelfs mijn foto’s online doorsturen, dan gaan ze rechtstreeks naar de machine, zonder enige correctie. Fuji Frontiers & co die gebruikt worden in 1-uur labs doen standaard automatische correcties om al de fouten van de automatische (digi) camera’s zo goed mogelijk te compenseren/maskeren.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.