Way to go, Spector

Ik ben een mens die voor veel dingen teert op gemakzucht. Zo ook voor fotoafdrukken: er is in onze onmiddellijke nabijheid een Spector-winkel, en dus betrek ik mijn (weinige) fotoafdrukken ook aldaar.

Niet dat ik er tevreden van ben hoor, verre van zelfs. Ik weet precies hoe ik mijn foto’s wil, en als ik ze laat afprinten komen ze er nooit twee keer gelijk uit: de ene keer is het alsof ze er een unsharp mask op gesmeten hebben, de andere keer lijkt het alsof ze zelf besloten hebben hoe de kleuren moeten “gecorrigeerd” worden, nog een andere keer ziet het eruit alsof ze voor mijn eigen goed de belichting hebben willen aanpassen.

Blijf er van, viezerds! wil ik dan altijd roepen.

Nee, roep ik dan ook.

Maar daar blijft het dan ook bij: ik print misschien hoop en al een keer of vier per jaar een reeksje foto’s uit, en tegen de volgende keer ben ik het dan al vergeten, dat het op niets trok bij Spector. En stoort de ergelijk lelijke website en de minder-dan-intuïtieve manier van werken me niet echt zo meer.

…en dus vandaag, toen ik een kaartje wou geprint hebben, dacht ik snel een jpeg te uploaden naar het interweb, om dat dan in een exemplaar of twintig te laten maken.

Neen dus:

Spectorupload

Hohoho, zéér professioneel hoor. Résultat des courses: ik ga op zoek naar een degelijke (en vooral snelle) via-het-interweb-foto-printer.

En als ik er zo meteen geen vind, dan ga ik gewoon naar een Fnac in de buurt met mijn jpeg op een SD-kaartje.

Doe mee met de conversatie

24 reacties

 1. foto.com
  Ik blijf het zeggen, overal.
  Echt plezierig, snel en goedkoop.
  Als je natuurlijk échte afdrukken wil, is een deftig fotolabo de enige oplossing.
  Maar aangezien dat niet echt het geval blijkt te zijn…

 2. Ik ben ook een regelmatige gebruiker van EXTRAFILM.COM en ik vind de kwaliteit aanzienlijk beter dan die van foto.com. De prijzen van extrafilm.com zijn bovendien vergelijkbaar met foto.com vanaf 100 prints.

 3. Extrafilm.be is echt wel een aanrader. Weinig of geen softwarematige aanpassingen, leveren supersnel en betalen moet inderdaad pas nadien – nadat je beslist hebt of je ervan tevreden bent…
  (en je kan ze laten afdrukken met een mooi wit randje er rond, altijd fijn)

 4. Foto.com is doenbaar voor kleine foto’s in kleur (vooral goedkoop). Zwart/wit is een regelrechte ramp.

  Photobox.ie is van al diegene die ik al getest heb, veruit de beste. Ietsje duurder maar zeer goede kwaliteit, ook in z/w. Als in de exif staat dat je foto’s door photoshop (of een ander programma bewerkt is), passen ze bij mijn weten geen (ongevraagde) correcties toe. Steeds binnen enkele dagen stevig verpakt thuis geleverd.

  Voor goeie prints voor klanten, ga ik bij een pro lab, maar da’s natuurlijk meteen een stuk duurder.

 5. Extrafilm.com is deel van de Spector groep.

  Een van de programmeurs bij Spector is toch een ex-collega/crewmember van je: misschien kan je hem vragen de website eens wat te verbeteren? 🙂

 6. Foto.com gebruik ik ook; behalve voor z/w prints.
  Laatst nog een paar 20×30’s laten printen bij foto.com, en behalve dat het groen een beetje te groen is, best tevreden.

 7. @rendv: Stijn, die daar inderdaad werkt, is wellicht één van de meest begenadigde programmeurs die ik ooit meegemaakt heb, maar ik denk dat hij zelf de eerste zal zijn om toe te geven dat er, ahem, nog enige marge voor verbetering is wat zijn zin voor intuïtieve interfaces betreft. 😀

 8. Die paar keer dat ik fotos laat afdrukken zijn het eigenlijk altijd vergrotingen (20×30 – iets in die grootte) dan gen gaat dit altijd via Kruidvat en ben altijd zeer tevreden van de kleuren, het gebruiksgemak van de site en eigenlijk toch ook wel de snelheid.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.