Ministermail

In De Standaard vandaag:

[S]taatssecretaris voor Informatisering, Peter Vanvelthoven […] stelt voor dat elke federale minister een mailadres krijgt in de vorm van voornaam.naam@belgium.be. De burgers zouden ook de varianten @belgie.be, @belgique.be of @belgien.be kunnen gebruiken. De ministerraad heeft het voorstel al twee keer goedgekeurd, maar het blijft wachten op de uniforme e-mailadressen.

Het probleem zit bij de uitvoering. Nogal wat federale overheidsdiensten blijven erop staan ,,herkenbaar” te zijn in hun mailadres. Bovendien is de zaak technisch vrij moeilijk. Deze zomer vonden nog enkele vergaderingen daarover plaats. ,,Zodra de technici er uit zijn, is het een kwestie van dagen”, zegt Vanvelthovens woordvoerder. Wanneer dat is, is ook voor hem gissen.

Ze-ve-raars.

Één reactie op “Ministermail”

  1. Straks komen er nog wat af die in de plaats van België.be, Belgium.be en Belgique.be nog Vlaanderen.be willen…. En zo blijven we bezig.
    Maar een zaak is zeker… “t’is maar een kwestie van dagen meer als de technici er uit zijn.” Joepie,waar houden ze zich toch mee bezig.

Reacties zijn gesloten.