DHL / Vlaams Blok

Deze soap moet stoppen. Politiek glijdt af naar niveau van bananenrepubliek,” bloklettert De Standaard.

Soap

Zou dat dan die self fulfilling prophecy zijn waar de mensen het soms over hebben? Waar de media allemaal in koor heel hard roepen van Politiek slecht! Politiekers incompetent! België apenland! en dan sober constateren dat alleen het Vlaams Blok hier als winnaar uit de bus zal komen? En bij de volgende verkiezing de handen in onschuld wassen?

Er moet toch ergens een middenweg zijn tussen wat dan antipolitieke slogantaal heet en een tout le monde il est beau, tout le monde il est gentil-syndroom? Waarom niet iets in de zin van benieuwd hoe het Vlaams Blok dit zou aangepakt hebben, en dan een interview met verschillende specialisten-ter-zake die het Blok ongetwijfeld rijk is?

Doe mee met de conversatie

7 reacties

 1. Niet alleen dat, maar kan iemand mij ook eens uitleggen waarom de website van “Knack” zo verschrikkelijk traag is? Het heeft hier wel niets mee te maken, maar ik zou het toch willen weten!

 2. Natuurlijk is het Vlaams Blok Afzijdig!! Maar de politieke partijen hebben geen tijd om aan de Vlaams Blok te denken. Ze hebben het te druk met het uitvechten van hun oorlogje tussen de partijen.

 3. Neenee, geen probleem ermee dat het Blok afzijdig is, en ook no contest dat minstens een aantal politieke partijen en individuele politiekers hier boter op hun hoofd hebben, maar mij steekt het tegen dat meer nog dan de feiten zelf, dergelijke artikels precies koren op de molen van onze bruine vrienden is.

  “Maar allez meneer Verhofstadt, zelfs de Standaard, en dat is toch niet van de minste, noemt u een grotesk figuur en ons land een bananenrepubliek” dat soort dingen.

 4. Waarom zouden politieke partijen trouwens geen “oorlogje” mogen “uitvechten”. Ik vind het redelijk positief dat er nog verschillende meningen en politieke stromingen zijn. Anders kunnen we beter overstappen naar een eenpartijstelsel.
  Akkoord, het managen van de meningsverschillen had wat beter gekund.
  En het is inderdaad wat lastig om tot een beslissing te komen met zoveel partijen. Maar dan moet de Vlaamse kiezer maar in eigen borst kijken. Als er wat minder op het Blok gestemd zou worden, zouden de democratische partijen niet verplicht zijn om een tripartite te organiseren.

 5. Een andere oppositiepartij wordt wat uit het oog verloren; Groen! houdt zich tactisch afzijdig uit de discussie en zal naar mijn idee wel later op het toneel verschijnen. Ze wachten de uitslag af, om dan daarop hun conclusie te geven.
  Discussie binnen de regering is een goed punt, maar zoals het nu gevoerd wordt, stevenen we af op het totale verlies in vertrouwen voor de regering van een hele hoop Belgen. En dan nog maar te zwijgen van hoe het wordt inzake de opsplitsing van Brussel Halle Vilvoorde.

 6. @ Quattro : De Vlaamse regering moet zich laten leiden door het gezond verstand. Ze moet duidelijke grenzen trekken. Een van de dichtstbevolkte regios omtoveren tot een Europees zenuwcentrum voor nachtvluchten is een illusie (persmededeling Groen! van 22/9).
  Groen! wacht dus helemaal de uitslag niet af. Maar als je weggestemd bent, willen de media wel eens wat minder aandacht geven aan je standpunten.
  Het standpunt van Groen! komt erop neer dat in heel Europa de nachtvluchten beter verboden zouden worden.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.