Science Fiction

Fantastisch nieuw programma op BBC Eindelijk zendt de BBC het uit: The Future is Wild.

Ik zat al lang op een dergelijk programma te wachten, en ik hoop dat er zo nog veel mogen komen. Hoe zou de wereld er uit kunnen zien binnen vijf, honderd, en tweehonderd miljoen jaar, met de nadruk op de hoe de beesten eruit zouden kunnen zien.

In de eerste aflevering ging het over Noord-Amerika binnen vijf miljoen jaar. Mensen zijn uitgestorven, het grootste deel van het water zit in de poolkappen, het klimaat is koud en droog, het binnenland is een koude woestijn geplaagd met zandstormen.

Beesten in deze aflevering: spinks, vogels die in ondergrondse kolonies leven, een beetje zoals naakte molratten. Ook rattlebacks, knaagdieren die eruit zien als iets tussen een ratelslang en een stekelvarken, en mijn favorieten, deathgleaners: reusachtige vleesetende vleermuizen.

Groots!

De computer graphics zijn voor verbetering vatbaar, maar het concept is bijzonder wijs. En ik hoop dat er ooit ook nog eens programma’s komen over hoe de toekomst er zou kunnen uitzien voor, pakweg europese poltiiek, of talen binnen vijfhonderd jaar, of menselijke evolutie binnen een miljoen jaar.

Hmm.

Doe mee met de conversatie

2 reacties

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.