Evangelische omroep censureert natuurfilms

Een grap, zo dacht ik, toen ik het alhier las.

Maar nee hoor. Komt traag op gang, wat knullig gemaakt, maar toch:

En nog, en nog. Ongelooflijk.

Evangelische Nederlanders mogen niet weten dat het vogelbekdier een voorouder had dat wel tanden had, dat de continenten bewegen en buideldieren honderd miljoen jaar geleden voorouders hadden, dat mensen afstammen van apen… kortom, alles dat verwijst naar miljoenen jaren, naar evolutie of naar fossielen, is er uit gewipt.

…en dan vraag ik me af: krijgen de dutsen die op BRT naar die documentaires kijken in plaats van op de BBC, óók de EO-versie te zien? Ik mag hopen van niet. Um, ik dénk het ook niet, eigenlijk: de commentaarstem is in alle geval een Belgische, en ze laten Sint-David meestal ook wel zelf spreken, met ondertiteling.

Doe mee met de conversatie

9 reacties

  1. Pingback: Evolutie
  2. Niet dat ze daar het recht niet toe hebben – eerder de plicht, zou je kunnen stellen – maar ik heb zo’n vermoeden dat Fontaine, de uitgever van het boek, hier achter zit. Hun oproep om het boek te lezen (en dus eigenlijk ook een beetje: kóóp het boek) laat toch zoiets vermoeden…

  3. Ik vind dit redelijk creepy. Het neigt naar fundamentalisme als je bewust de andere kant op kijkt omdat sommige ideeën niet in je wereld passen.

    Katholicisme, en in dit geval Protestantisme, ik heb het niet zo met die herdersreflex die mensen wil beschermen van de kwade wereld, en hen dus ‘klein’ houdt.

  4. Pingback: Peter's Blog

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.