Ik heb toch wel even gezweet. Gisteren had ik een fout gevonden, maar ik dacht dat het allemaal zo erg niet was.

En toen ik wat verder nakeek, was de fout eigenlijk al veel en veel ouder dan gisteren. En dan nog in de rechtstreekse lijn van voorouders, niet in een zijtak van een zijtak of zoiets, en relatief zeer dichtbij: ik had voor de grootmoeder van mijn grootvader een verkeerde vader staan.

Ack.

Niet goed.

Ik was gelukkig nog niet zo lang met die Van De Rostijnes en hun voorouders bezig, dus da’s nog iets. Maar ik had er wel al een hele stapel staan. Dit is wat er veranderd is sinds wat ik vorige week had:

Ik was vorige keer zo blij dat ik een Hippolyte Van De Rostijne gevonden had, die een broer kon zijn van Philomena Van De Rostijne, en toen bleek dat ik hun ouders door elkaar geslaan had, maar vandaag —suprise!— bleek dat ik het wel degelijk broer en zus was. En nu begrijp ik niet hoe ik ooit de ouders van Philomena Van De Rostijne fout heb kunnen hebben gehad. Want het stond echt wel redelijk duidelijk in de akte:


Ah well.

Ik heb nu ook maar weer één keer kwartierherhaling in plaats van drie keer.

En ik kan op zoek naar voorouders met de namen De Buck en Brauwer. Dat wordt ongetwijfeld leutig. 🙂

Oh! En waar Judocus Van De Rostijne (niet meer mijn voorouder!) een saaie wever was, is zijn broer Petrus zowaar garde champêtre. Ik heb een champetter als voorouder!