Statistieken

Het lijkt alsof alles in mijn leven de laatste tijd in statistieken terechtkomt: hoeveel en welke medicamenten ik neem, wanneer en hoeveel ik sondeer, hoeveel reps van mijn rugspieroefeningen ik presteer, hoeveel bezoekers er op mijn verschillende websites komen, wat ik lees, welke dokterskosten ik maak, enfin, teveel om op te noemen.

Dat zijn allemaal private dingen, maar ik ben een groot fan van statistieken en cijfers, en toen ik bij Tim Aerts een link ontdekte naar Audioscrobbler kon ik er dan ook niet aan weerstaan.

Het spel werkt met een plugin (in Winamp, iTunes, WMP, …) die naar de centrale server stuurt waar je op dat ogenblik naar aan het luisteren bent. En daar worden dan allerlei statistieken van bijgehouden. En dingen.

Een fijn en lovenswaardig idee, alleen spijtig van de massieve bugs die in sommige plugins zitten en in de website zelf (nu nog) zitten—ik heb bijvoorbeeld niet naar Ministry of Sound of Eric Prydz geluisterd, maar die twee staan wel als allebei drie keer beluisterd in mijn stats.

Zelf beginnen? 1. Sign up. 2. Download plugin. 3. Profit!! [of beter: Nu nog minder privacy!]

update: ‘t moet lukken natuurlijk. De server ligt al sinds vannacht plat 🙂

update 2: weer in orde.

Doe mee met de conversatie

2 reacties

 1. Michel,

  Dat verbaast mij nu eens niet zie.
  In de lange lessen die we samen uitzaten, maakte je statistieken van de tijd die je sliep en zo.
  Fijn dat je je daarvoor nu niet meer moet behelpen met pen en papier.
  Minder fijn dat je meer in statistieken moet steken dan alleen slapen.

  Overigens nog steeds zeer welkom bij ons !
  Welke dagen/avonden lukt jullie het best ?
  Wij zijn bv. ook vaak thuis op zondagavond, da’s ook nog een gezellige samenschoolavond, als ‘t buiten guur is.

  Kus, Eva

 2. mmm, dat er verkeerde nummers bij je account komen vind ik heel raar, nog nooit voorgehad. Waarschijnlijk een teken dat jij submissions van andere gebruikers binnen krijgt.

  De server valt regelmatig uit door het grote succes en het is allemaal moeilijk bij te houden, maar voor de rest werkt het prima!

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.