Zevende dag

In het debat met Karel De Gucht over Kongo zat Robert van de Roer, salondiplomaat van het NRC Handelsblad die zichzelf redelijk overduidelijk de meest bekwame mens ter wereld vindt, zo’n beetje ad hominem superieur te doen. Wat een akelig vies ventje.

De ironie van de zaak is dat hij zelf heel de tijd bezig was over gelijk hebben versus gelijk krijgen en hoe belangrijk de toon van de boodschap is naast de inhoud van de boodschap — en dan zat hij daar, met een niet eens verborgen sneer rond de mond, De Gucht als een klein kind te behandelen, compleet met name dropping ("ik sprak gisteren nog met de medewerkers van Kofi Annan") en de ergste soort hollandse superioriteit.

Jezus.

… na wat zoeken op het internet, zie ik dat ik niet de enige ben die van de Roer een pompous ass vind. Fijn toch dat eerste indrukken soms juist kunnen zijn.

3 reacties op “Zevende dag”

 1. NRC Handelsblad –voor wie de nuance al lang geleden verloren heeft.

  Voor dat soort types is elk spoor van een niet randstad accent al reden tot neerbuigendheid. Je kunt niet serieus zijn als je zo nederlands praat, he?

 2. Robert van de Roer zit in het Waldorf Astoria champagne te drinken met Kofi Annan en Condoleazza Rice.
  Opeens komt er een zwarte schoonmaker die Robert vraagt of hij hem even kan helpen wat dweilen uit te wringen.

  Robert antwoordt: “Weet je wel wie je tegenover je hebt? Ik ben Robert van de Roer, diplomatiek redacteur van NRC Handelsblad.”
  Waarop Condoleazza tegen de schoonmaker uitvalt: “Ja, idioot! Dadelijk schrijft hij nog iets kritisch over ons! Kom maar, ik doe het wel!”

  Robert antwoordt, wanhopig naar Kofi kijkend: “U wilt toch niet dat ik hem help schoonmaken?”
  Waarop Condoleazza reageert: “Tuurlijk wel, sukkel! Je hebt die prijs niet voor niets gekregen!”

  Robert antwoordt: “Nee, sorry, ik ben nu even champagne aan het drinken.”
  Condoleazza, gierend van het lachen: “Roberto, je gaat ons toch niet wijsmaken dat JIJ het verschil proeft tussen champagne en afvalwater?”

  Robert antwoordt: “Nee, sorry, ik ben even in gesprek.”
  Condoleazza: “Kom op, Robert! Weet je dan niet dat er dit jaar ook een VN-schoonmaakprijs is ingesteld voor journalisten?”

  Robert antwoordt: “Bent u gek geworden? Ik ben hier voor belangrijke besprekingen!”
  Condoleazza: “En als wij het nu samen doen, Robert, en Kofi een foto maakt voor bij jou aan de muur?”

Reacties zijn gesloten.