Dibs!

Podcasting, schmodcasting. Ik geloof er voorlopig niet in, want ik mis hyperlinks teveel, en ik haat mijn eigen stem, maar toch: dibs! Ik wil de eerste Gentse podcaster zijn!

En bij deze dus, een echte podcast, gedaan alsof ik het echt meen, en helemaal volgens de regels van de kunst: Sounds of Drudgery and Boredom, volume 01 issue 01.

Om écht echt te zijn moet het geheel gepubliceerd worden in een RSS 2.0 feed die RSS enclosured ondersteunt, en dat doet TypePad niet out of the box (al zou ik het er wel kunnen insteken als ik er echt zin in had), bijvoorbeeld door het excerpt- of het keywords-veld te gebruiken dat ik nu nooit gebruik op dit weblog, maar bon, Feedburner biedt een gratis maak-podcast-compatibele-rss-feed-dienst aan, dus waarom zou ik?

Alhier  een link naar een RSS die enclosures doet, maar voor de rest van de wereld die het eigenlijk niet kan schelen: hier is het geheel ook gewoon in MP3 te downloaden. Elf megabyte, en dat ze bij Typepad content zullen zijn 😀

Zo. Dat kunnen ze mij niet meer afpakken. Ik was eerst, ik was eerst, nananana.

[Allez ja, denk ik toch, ik zou het eigenlijk niet weten. Voor hetzelfde geld zijn er al Belgische of Vlaamse of Gentse podcasters. Maar ik ben anders wel flexibel hoor: eerste van de wijk, eerste in onze straat, eerste in het huis is eigenlijk ook al goed.]

update: zó ziet dat er dus uit, een podcast. Bij mij in Newgator toch:

14 reacties op “Dibs!”

 1. Een vraagje. (die niets met bovenstaand te maken heeft, waarvoor mijn excuses)
  Ik las onlangs een blog van iemand die zweert bij haar TiVo.
  Ik had daar nog nooit van gehoord. Hebben wij dit hier ook in ons Belgielandje?

  Groeten
  S.

 2. Hehe, als ik niet deze zomer op bezoek was geweest dan was dit mijn eerste keer geweest dat ik uw stem zou gehoord hebben (wat een zin).
  Hoed af voor de guts die het vraagt om zomaar even iets in te spreken dat qua inhoud en uitvoering eigenlijk heel goed is, al is het dan niet live. Heb meermaals luidop moeten lachen, goe bezig Michel! 😀

 3. Pingback: xii | 12
 4. Pingback: LVB.net
 5. Pingback: Urgh

Reacties zijn gesloten.