Weduwe

Cool! Er zit (zat) een zwarte weduwe in ons achterhuis! En niet zomaar om het even welke zwarte weduwe, maar een valse zwarte weduwe!  (ik ga er maar even van uit dat dat slaat op het karakter in plaats van op het niet-echt-zijn)

Als ik heel eerlijk ben, dan is het eigenlijk helaas niet echt zeker dat het zelfs maar een Steatoda grossa is, maar bon. ‘t Is zeker een kogelspin, en zwarte weduwen zijn dat ook 🙂

20040824_044910_dsc6262

De toevalligheid dat het beestje in een hoek zat tussen twee witte stukken muur, en dat het heel erg klein was, wil trouwens zeggen dat het, net zoals de lijmspuiter een tijdje geleden, een goeie kandidaat is om op een witte desktopachtergrond te plaatsen.

Doe mee met de conversatie

2 reacties

 1. beste,
  ik heb zo al veel schrik van spinnen, maar nu heb ik vandaag al 3 zwarte kogelspinnen met een witte stip op hun lijf gezien in mijn keuken.
  ik weet dus niet goed wat ik moet doen, aangezien mijn man mij gewoon uitlacht met mijn angst voor spinnen.
  ik vroeg me af of deze spin ook giftig is.
  aangezien ik op internet las dat ze giftig is, maar in europa niet bijt, weet ik het toch niet zeker.
  waarom in australie wel en niet in mijn keuken?
  ik vind ze vooral onder mijn verwarming en achter de gordijnen(die vandaag dus aan een wasbeurt toe waren)
  kan u mij helpen?
  mvg
  birgitte

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.