links for 2005-01-03

10 reacties op “links for 2005-01-03”

 1. Dat van die vliegen-etende robot klopt niet echt. Die robot haalt zijn energie wel uit vliegen (en stukjes appel ook), maar kan zelf geen levendevliegen vangen of appels vinden. De robot moet door mensen gevoederd worden of toch minstens zijn eten gaan halen op een vooraf gekozen plaats. De blurb doet uitschijnen dat de robot volledig autonoom kan overleven, wat niet klopt 🙂

 2. Moving the insertion point … : Productspecificaties heet het. Als er in de Windows wereld ook zo’n lijstjes zouden bestaan, en de programmeurs er zich aan zouden houden, dan zou er veel minder crappy Windows-software bestaan.

  (crappy Windows-software, is dat nu een pleonasme of een tautologie ?)

 3. Euh Luc da’s altijd zo in Windows. Vrijwel hetzelfde als bij dat lijstje. Vervang ‘option’ door ‘ctrl’ en daar heb je uw Windows sneltoetsen. Geen enkele programmeur moet zich daar nog mee bezighouden.

 4. Paar testjes gedaan: mIRC, WinRAR, JBuilder X Foundation, Ventrilo, Azureus, CuteFTP. Allemaal gedragen ze zich volgens de regeltjes, en ik heb bewust non-MS programmas gekozen. Azureus is zelfs platformonafhankelijk geschreven (Java). Ik geloof dus niet dat er programma’s zijn die expres het standaard Windows-gedrag omzeilen. Waarom al die moeite doen? Luc, noem eens programma’s die volgens u ‘crappy’ zijn omdat ze zich niet aan die regeltjes houden?

  Als het gaat over UI-regeltjes, dan ben ik het met u eens. Zoek maar eens naar ‘UI hall +of shame’ . Daar zijn werkelijk pareltjes te vinden van hoe het niet moet. Veel grappiger dan saaie uitleg over hoe het wel moet.

 5. De grap van die link is dat zo’n typische macintosh-fanaat na jàren “computeren” op een week tijd eerst de rechtermuisknop ontdekt heeft, en nu ook keyboard shortcuts.

  En dat het wellicht het type was dat heel zijn “computerend” leven gefulmineerd heeft tegen Windows en dat één knop genoeg is op een muis, en keyboards zijn voor troglodieten 🙂

Reacties zijn gesloten.