Multimedia

Schone voornemens. Schone, schone. En wat leest mijn lodderig oog daar helemaal onderaan?

En hoe zit het met uw multimediale avonturen?

Een compulsieve lijstenmaker heeft maar een halve vraag nodig, en dus, in dezelfde volgorde:

CD’s

Ik heb er geen meer. Of beter: ik heb ze allemaal in de computer gestoken en als ik er koop, vliegen ze meteen in de computer. En ik ga er eigenlijk niet veel meer kopen. Ik leef in het verleden, qua muziek. En volgens mijn muziekspeler heb ik 131 dagen 17 uur 13 minuten en 24 seconden aan muziek staan op mijn computer, dus ik kan nog een tijd voort 🙂

Boeken

Ik koop geen boeken meer tot ik de stapel uitheb die op dit eigenste ogenblik naast me ligt. Een paar Alastair Reynoldsen, anderhalve Neal Stephenson, wat George R.R. Martin, M. John Harrison, Roger Zelazny en het laatste derde van The Rise of Western Christendom. En te beginnen met Jonathan Strnage & Mister Norrell, dat ik zeker deze week wil uitkrijgen.

En ik koop ook geen boeken meer tot ik al mijn boeken in de computer gestoken heb en naar het achterhuis verhuisd. Matter of fact, daar begin ik morgen aan van zodra ik wakker word.

En dan moeten we eens dringend werk maken van dat achterhuis, ‘t is te zeggen er een bibliotheek van maken, en de boeken weer uitpakken en op de schappen zetten.

Audio

Not much of an audiophile, me. Or the missus.

Onze geluidsinstallatie(s) beperken zich tot een radio-cd-speler (gewonnen van Stidio Brussel) in de keuken, en een radiowekker van zeker twintig jaar oud naast ons bed. Misschien zou ik wel eens een cd-speler of zo moeten kopen, of de oude van Sandra aansluiten. En dan wel een versterker kopen of zo, want ik weet niet of het (ook twintig jaar oud?) midi-stereoketentje in plastiek en vezelplaat nog werkt. We hebben het in ieder geval in geen vijf jaar meer aangesloten denk ik.

Film & televisie

Met een beetje organisatie (not to mention pijnstillers indien nodig) lukt het ons wel om dit jaar naar de bioskoop te gaan. ‘t Is geleden van, even denken, Lord of the Rings. De eerste van de drie.

Ik hoop dit jaar de lotto te winnen, en dan koop ik alle DVD’s die ik nog niet had 🙂
En ik hoop dat we dit jaar BBC digitaal kunnen krijgen.

4 reacties op “Multimedia”

 1. 131 dagen muziek – of zo’n 3000 cd’s – of ook wel voor meer dan euh, een paar tienduizenden euro’s? – en niet eens een degelijke muziekinstallatie? Is dat niet een beetje raar? Op zijn zachtst gezegd dan.

  🙂

 2. Nee, ik hoor heel erg graag muziek, maar meestal is het met een koptelefoon vanop de computer. Al die muziek is trouwens de oogst van misschien wel vijftien jaar CD’s kopen door zowel mezelf als Sandra.

  En trouwens: raar? Ik?

  Iedereen die me kent, noemt me de meest normale mens ter wereld 😀

 3. Eerst examens, dan stage en eindwerk en dan: pc opkuisen, wat geheugen bijplakken in de vorm van verse harddisks, een pcjukebox fixen en aan mijn ondertussen ook al tien jaar oude (en zalige…) stereotoren klikken: wat een feest voor een afgestudeerde nog-niet-onmiddellijk-werkzoekende-jongere…
  En eum, M, ik ken je niet, maar na enkele maanden je weblog te volgen denk ik toch wel dat ik kan besluiten dat je niet volledig normaal bent (hoewel ik nog mensen van dat kaliber ken: computerphgreaks die veel lezen, muziek luisteren, zweren bij buitenlandse televisie, fotograafje spelen al dan niet digitaal en met een eigen donkere kamer en constant plannen maken om alles eens netjes te archiveren, te beginnen met een bibliotheek die dan ook digitaal in de Ipaq en pc zit…)
  En dan denk ik dat ik jullie ,ahum, soort wel begin te begrijpen… 🙂

Reacties zijn gesloten.