Allemaal goed nieuws

De kogel is door de kerk, na rijp beraad en veel over en weer nadenken: het wordt een TabletPC.

Er waren ruwweg twee opties: ofwel een zwaar bakbeest van een desktopvervangende laptop, zo van het genre heelder gigabytes geheugen en dergelijke, ofwel een goeie TabletPC.

Al van de allereerste demonstratie die ik ervan op het internet gezien heb, wou ik zo’n ding. Om nota mee te nemen, teksten te schrijven en te herlezen, en van tijd tot tijd eens een presentatie mee te maken en wat licht ontwikkelwerk te doen.

Expliciet niet voor zwaar Photoshopgedoe, of om een databaseserver op te draaien of zo, maar wel als min of meer bare bones notablokvervangende Outlook-en-OneNote-computer met zo weinig mogelijk rotzooi erop. Ik heb maar drie extra dingen gevraagd: meer geheugen (1 GB ipv 256 MB), een extra batterij (voor ca. 10u autonomie), en een externe DVD/CD-RW drive (om op de trein naar films te kijken).

Ik heb er mensen op het College al mee zien rondlopen, en ik kijk er echt naar uit.

Doe mee met de conversatie

6 reacties

  1. Mijn Acer tablet PC was al na negen maanden rats versleten: klavier volledig afgesleten, harddisk kapot. Momenteel in herstelling. O had ik maar een HP tablet PC gekocht …

  2. het is zeer zeker een hebbeding zo een tablet en ultiem handig. geen papier meer nodig. ik fotografeer al mijn papier en smijt het papier dan direct weg, tenzij het legale waarde heeft.
    de pen werkt perfect. ben nog wat aan het zoeken voor de integratie met outlook en word, maar het is zeker tijdsbesparend.

  3. juist trouwen van die slijtage van de acer tablet pc. dat is geen militaire uitvoeren. is ook goedkoper dan de andere. de externe dvd is wel niet echt handig. vooral het kleine formaat is ok en het feit dat het een tablet pc is.

  4. If I may ask, welke TabletPC heb je gekocht, en waar?
    Of heb je een paar goeie links om wat meer wegwijs te worden, want ik ben van plan mezelf er ook één aan te schaffen…

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.