Coiffeur

IkzelfIk ben mijn haar meer dan beu. Ik denk dat ik morgen naar een kapper ga. Een echte. Zo één waar ik kan zeggen beste kapper gelieve mijn haar te knippen en doe maar hoe dat ge ‘t zelf goed vindt, en nu dat ik eraan denk, zet gerust ook de schaar in mijn baard en doe maar iets, en dat ik dan niet dezelfde reactie krijg als de vorige keer dat ik ziets deed, bij de kapper op de Vrijdagsmarkt.

Waar ze mij aankeken als kwam ik van een andere planeet.

– Om het even wat meneer?

– Yep. Doe maar. Zorg gewoon dat er ongeveer een meter afgeknipt is.

– Ja, maar in welke stijl moet dat zijn meneer?

– Ik zou het niet weten. ‘t Is al een jaar of tien geleden dat ik nog naar de kapper geweest ben, ik ben niet echt mee met de stijlen tegenwoordig.

– En hoe moet het dan precies zijn meneer?

Jrport1930Waarop de dame in kwestie mij een stapel boeken gaf om uit te kiezen. “Doe mij maar een Lon Chaney Jr.,” had ik bijna gezegd. Tot ik me plots herinnerde dat ik niet daar niet genoeg haar meer voor heb—idioten!

Wat voor nut heeft het me een boek met de George Clooneys, Brad Pitts en Gunther Neefsen van deze wereld te tonen om me een haarstijl te laten kiezen? Ik heb nog ruim genoeg materiaal over voor een Jacques Vermeire, maar zó veel overschot is er niet meer, en het was verdorie alsof ik op restaurant zou gaan en dat de kok mij zou vragen wat hij precies in zijn soep moet draaien.

Als ik iemand carte blanche geef, dan is dat wel degelijk carte blanche, dedju.

Nee dus: deze keer een goeie kapper. Nu er nog één vinden.

Doe mee met de conversatie

7 reacties

  1. Ajuinlei, geen idee hoe het noemt. Is eerder een keten van kappers. Dus geen echte pure onversneden kapper. Is prachtig: binnen, knippen, betalen en buiten in -15 minuten. Zoals het hoort. Gene zever. Bandwerk. Ik ‘moet’ er morgen zelf naar toe. Maar ik geef wél zelf instructies.

  2. Ik ga altijd bij Kenneth op de Coupure. Gene zever, goed en snel gedaan en niet duur: 14 Euro, zoiets. On top of the bill: het interieur is adembenemend! Een pareltje! Er staan een compleet salon dat vast 80 jaar oud is. Met echte porceleinen waskuipen, koperen voetsteunen en stoelen zoals je die enkel nog in films van Sergio Leone ziet. Alles piekfijn een stoof en een lekker rustige staande klok. Een echte teletijdmachine! Kenneth is er 67, kwiek, voorkomend, vol verhalen (als je daar zin in hebt) en dènkt er niet aan om te stoppen. Je kan er geschoren worden: nog écht met het mes en de hele santeboetiek, met warme doeken rond euw muile, enzo… Doen!

  3. Andere mogelijkheid is Bar Bier in de Sint-Margrietstraat – knippen met een pint erbij. Maar ‘t is wel jaren geleden van mezelve want de tondeuse heeft bij ons al lang haar intrede gedaan. De patron is vriendelijk en vlot, maar de verhalen kwamen vooral uit het uitgaanscircuit waar jaren 70-ers wellicht niet meer aan mee doen. Toch eens proberen, vinnuk.

  4. ik ga altijd tegenwoordig bij de kapper in BB-Plaza. De 12-minuten procedure. Ge steekt dus 12 RM (2 euro ongeveer) in iets dat op een parkingmeter trekt, en dan zet ge u op een bank (ge voelt u precies een rund dat geslacht gaat worden) en dan wordt ge letterlijk ge processed. japans systeem. ik heb de url ergens liggen hier.
    nu als ik er een kan vinden ga ik liever bij de indiers hier. vriendelijker en minder commercieel. al dat commercieel gedoe, ik krijg daar eerlijk gezegd de kramp van en bij de indiers wel daar krijgt ge soms een snelle rug- en/of nekmassage ook. (ook verschietachtig de eerste keer dat een kapper u nek masseert). hoofdmassage dat is redelijk gewoon hier. nu ja. als het haar maar geknipt geraakt.

  5. Wij willen dan natuurlijk dat het resultaat hier te zien zal zijn, ‘t is maar een kwestie van die kapper punten te kunnen geven …

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.