Haar

Ik las daarnet de post van Patricia toen ze hem naar de mailinglijst van Gentblogt stuurde (aha! in exclusiviteit gelezen, dus!), en ik heb dat van de weerombots aangegrepen om ook een afspraak te maken bij de kapper. Voor een artikel op Gentblogt dus hé, dat is dan de aanleiding.

Ik ga precies identiek hetzelfde doen als Patricia, iets dat ik trouwens nog wel al gedaan heb: “beste meneer de kapper, gelieve mijn haar te doen. er mag een heel stuk af.”

En als hij dan vraag “hoe moet het zijn meneer?” dan zal ik hem zeggen, zoals ik hem vorige keer ook al zei: “meneer de kapper, als ik op restaurant ga, dan vertel ik de kok ook niet hoe hij zijn gerechten moet klaarmaken. doe uw goesting, en in het allerslechtste geval zal het gros van het haar wel teruggroeien.”

Het is op het moment namelijk echt wel te schaamtelijk voor woorden: het is niet dat ik kaal aan het worden ben, maar mijn voorhoofd heeft toch al een preventieve sluipaanval ingezet op mijn achterhoofd. En dan staat er zo één pluk haar, vijfde-kolonne-gewijs altijd maar eenzamer alleen in het midden van dat groter wordende voorhoofd. En als men dan bijna een jaar niet naar de haarmeester gaat, dan krijgt dat wel bijzonder combover-cum-vleesklak-allures.

Schaamtelijk, dus.

Maar goed. Woensdag naar Kaprijke. En dan zien we wel, het hangt ervan af wie het doet: de patron, en dan zal het wel in orde zijn, of één van de andere mensen, en dan kan het om het even wat zijn. Ik ben eens benieuwd.

8 reacties op “Haar”

  1. Pingback: no butterfly
  2. Krijgen Vrienden van Gentblogt geen vermindering bij Kapper Kaprijke? (Na al die fraaie aankondigingen 😉 ?) (Terecht overigens).

Reacties zijn gesloten.