MySQL sucks

En wees content dat ik er geen zwaardere krachtterm tegen smijt.

Ik probeer al de hele dag aan en af MySQL aan de praat te krijgen op een Windowstoestel. Een genot! Fantastisch! Leve MySQL!

Waarom doe ik mezelf dat toch altijd aan? Ik zweer dat ik niets anders doe dan naar de website van MySQL te gaan, en een gewone standaard windows installer downloaden, en gewoon de default opties aan laten staan en een paar keer op “next” duwen.

Resultaat: alles draait in de soep. Het begint nog vóór de installatie gedaan is:

Could not start the MySQL service on Local Computer.
Error 1067: The process terminated unexpectedly.

Zoeken op Google leert mij dat het al kommer en kwel is met MySQL op Windows, en dat de distributie zelfs blijkt by default borked te zijn. Typisch voorbeeld

mysqld --install

The service already exists!
The current server installed: “C:\Program Files\MySQL\MySQL Server 4.1\bin\mysqld-nt” –defaults-file=”C:\Program Files\MySQL\MySQL Server 4.1\my.ini” MySQL

Aha, eens opstarten, denkt een mens dan (remember: default installatie, verse computer, tralala):

mysqld --console

050307 20:00:59 [ERROR] Can’t find messagefile ‘C:\mysql\share\english\errmsg.sys’
050307 20:00:59 [ERROR] Aborting

Huh? Wat? Heb ik die naar c:\mysql laten installeren? Nee toch? Enfin, alles nog eens gecopieerd naar die c:\mysql, en opnieuw geprobeerd. Maar nee, wat denkt een mens, tuurlijk niet.

Jezus.

Doe mee met de conversatie

12 reacties

 1. Tiens. Ik heb daar dus nog nooit een probleem mee gehad –en ik heb het toch al op een pak of wat machines gesmeten. Mind you, nog nooit op XP, altijd al op win2k. Yup, ik ben van de (ver)oude(rde) stempel.

  Over welke versie van MySQL gaat het?

 2. MySQL op een windowsserver? Wat een onzinnig idee! Ik heb het zelf ook geprobeerd: inderdaad geen makkie. Doe mij maar een LAMP (Linux Apache Mysql PHP). Installeren van mysql op linux is eigenlijk een “eitje”

 3. Overlaatst een artikel gelezen over verschillende DB’s en MySQL werd ten stelligste afgeraden (de data loopt al eens kan corrupt te geraken, als je dat voor meer dan uitlezen van data alleen gebruikt (gaat wel enorm snel voor simpele queries)). PostgreSQL werd daarintegen van harte aangeraden (ook voor windows beschikbaar :)).

 4. @Iwein. Wel dat is dan één artikel. Een andere guru zal dan weer juist het tegenovergestelde beweren. Je kan er natuurlijk statistiekjes tegenaan gaan smijten. Maar dan blijft nog de vraag in welke mate die de realiteit benaderen.

  Persoonlijk vind ik MySQL verre van slecht. Nog nooit geen probs mee gehad. Maar een upgrade postgresql naar een nieuwe versie liep bij mij volledig in de soep: ik moest manueel mijn db’s gaan bijwerken maar door versieconflicten werkte ook het programma dat dat moest doen niet.

 5. Hallo,

  Ik pricies het zelfde probleem. Maar ik had de mysql server wel draaien onder windows server 2003. Alleen komt het wel eens voor dat je zelfs een windows 2003 server moet herstarten. Na de herstart van windows start de service van Mysql zich niet meer. Ik baal hier echt van. Ik heb al geprobeerd om een andere van Mysql te gebruiken maar ook hier het zelfde probleem. Verder heb ik het probleem al op meerdere websites nagezocht. Er werden meerdere oplossingen aangegeven maar velen werkten niet. Maar er waren er zelfs een paar waar ik niet uit kwam.

  Groeten,

  Roy

 6. Hallo Michel, hopelijk zie je dit berichtje nog. Hoe heb jij dat probleem uiteindelijk opgelost? Ik heb net hetzelfde aan de hand en raak er voorlopig nog niet uit.

 7. nochtans de default installer van mysql heb ik nog niet zo snel weten falen, php compatibiliteit daarentegen met de nieuwe apache installaties op windows servers daarentegen.
  probeer eens met de mysqldeamon te verwijderen met de optie “mysqld –remove” en daarna terug te installeren met “mysqld –install” of stap gewoon terug over naar linux 😀

 8. @Cekes : remove en install helpt niks. LInux is geen optie wegens geen tijd. Toch bedankt voor de moeite. Iemand anders de gouden tip?

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.