Hof

Zo, de rozen zijn opgebonden:

Opgebonden, de rozen

Ik heb niet al het nodige gerief gevonden (geen plugs, niet de juiste grootte steenboor), maar het was dringend nodig, dus heb ik maar zo een paar gaten in de muur geboord, daar schroeven in gedraaid, er wat ijzerdraad tussen gespannen, en dan de rozen voorzichtig met jute vastgebonden.

Professioneel? Nee. Maar hopelijk wel genoeg.

En voor de rest vandaag toch even vrijaf genomen van het werken om een paar foto’s te pakken. Mijn oude vrienden de gele strontvliegen zijn terug, al de emmer met tuinafval nog altijd niet aan het rotten.

De tuin zit weer vol met spinnen: kleine kleine kleine kruisspinnetjes, en overal kleine zwarte Erigonetjes. En ook grotere versies van die kleine zwarte dingen, zoals deze [versie met ringlits alhier]:

Spin

En weer eens een mysterie bij: onder een steen op de koer zaten, naast een paar vette Tomoceri vulgaris, ook een heel nest van deze beestjes:

Weird

Zes poten en twee antenne-achtige dingen. En bij het nader bekijken van een andere foto zag ik deze zitten:

Weird

Daar rechtsonderaan: zou dat een iets grotere versie kunnen zijn van het voorgaande? En in dat geval, zouden het alletwee één of andere soort pseudschorpioen kunnen zijn?

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.