Vermageren

Zegt Gabrielle:

Hoi, Ik kwam op jouw log terrecht door een stukje dat je hebt getypt over afvallen. Ik zelf ben 27 jaar, weeg rond de 160 kilo bij een lengte van 164… veels te zwaar dus. Mocht je me willen volgen, dan kan dat op www.gabz.nl

Tja. Alle succes toegewenst.

Ikzelf ben sinds vorig jaar februari zo ongeveer 75 kilo vermagerd. Geen gastric bypass, geen low-carb dieet, geen ringen of ballonnen of andere rubber in mijn maag, gewoon minder eten. En wat beter eten ook, al komt daar de laatste tijd niet zoveel meer van in huis omdat ik ‘s middags vaak geen tijd neem om te eten.

Niet dat ik vroeger nu echt vreselijk enorm overdreven machtig veel at, maar wel verkeerde dingen. Ik denk bijvoorbeeld dat ik zowat de enige mens in Oost-Vlaanderen was die een hele GB winstgevend maakte in het foie gras-departement: zo ongeveer alle dagen een doos kopen aan de Dampoort, ik denk dat ik daar wat statistieken heb scheefgetrokken in de loop van 2002-2003.

Maar goed, terwijl ik vorig jaar een kleine maand in het hospitaal lag, dacht ik: ‘t is het moment om er iets aan te doen. De déclic is er gekomen toen ik na denk ik anderhalve week of zo niet eten, mijn eerste maaltijd kreeg. Een sandwich met vleessla met mayonaise en vettigheid. En toen dacht ik what the hell, lig ik hier nu al die viezigheid binnen te proppen, ik kan zo goed gezond eten vragen.

Dus aan de verpleegster gevraagd gezond voedsel te krijgen. En de dag erna kwam er een diëtiste langs om me een 1200-kalorieëndieet voor te schrijven.

Niets moeilijks aan: gewoon min of meer evenwichtig eten, de major food groups (Cola Light, appels, boterhammen met kaas :)) vertegenwoordigd zien in een pakket dat minder kalorieën geeft op een dag dan mijn lichaam verbruikt.

En dat volhouden tot ik aan een streefgewicht zit. Geen uithongeringen, want dat is niet gezond, en dus niet verwachten dat het morgen of overmorgen zal gebeuren. Ook niet verwachten dat ik ooit nog zal kunnen eten zoals ik vroeger at, want dan zijn die kilo’s er op een maand of drie weer allemaal bij.

En vooral nuttig voor een mens als mij: alles bijhouden in Excel. Dan is er een dagelijkse confrontatie met de cijfers. De eerste maanden had ik maar een controle om de zoveel tijd als ik bij de dokter kwam, maar in september heeft mijn moeder me een weegschaal gekocht waar ik nu elke morgen om zo ongeveer 7u op ga staan.

Dat geeft dan dit:

Gewicht

Bijna 75 kilo minder. Vier schakels minder op mijn polshorloge. Van een broekmaat “is er echt niet iets nóg groter dan 60?” naar een broekmaat 42 à 44. Van hemden “eum, 44, of zoiets, maar dan wel ruim” naar een 39 met taille. Ik weeg nu minder dan ik ooit gewogen heb sinds mijn 16 jaar. Voor het eerst sinds meer dan tien jaar durf ik een t-shirt aan te doen of mijn hemd in mijn broek te steken en zo naar buiten te gaan. Ik zie voor de eerste keer ooit mijn eigen halsslagader in de spiegel, of de aders op de rug van mijn handen. Ik ben voor het eerst in mijn leven niét de dikste van het hele gezelschap.

Bottom line: binnen een paar weken zit ik op het gewicht dat ik zei te moeten hebben in februari vorig jaar. En dan moet ik dat houden, met band van een paar kilo meer of min. En dat zal zwoegen zijn, mijn verdere leven lang. Maar het weze zo.

Doe mee met de conversatie

14 reacties

 1. Dat noem ik nu pas karakter hebben. 🙂

  Ik zou ook wel wat kilootjes kwijt mogen (niet dat het zo erg is, maar het buikje is er), maar ik eet gewoon veel te graag chocolade.

  Dat ‘Excel idee’ is anders niet zo slecht. Dat zorgt voor een confrontatie en geeft een extra impuls als de grafiek eindelijk eens naar beneden gaat. Misschien ga ik het zo ook wel eens proberen.

  1. hallo je moet jezelf kunnen bedwingen gooi al het eten weg en eet mango dat blijkt heel goed te zijn voor te vermageren , ps wil je met me trouwen

 2. een 1200 “dinges” dieet… Niet slecht natuurlijk.
  Ik hou het voorlopig op “minder dan twee maanden geleden” en dat brengt ook een kilootje of vijf op (of af natuurlijk)
  Nu nog wat sporten en alles komt goed!
  En dan zorgen dat we tegen september 100% conditioneel zijn om een reisje te doen: 4 maanden India of zo.
  Iemand tips in die richting? Of kennissen met een weblog van aldaar?

 3. Het concept van gezond eten, meer beweging en letten op wat je erin stopt is iets dat bij mij al 15 jaar de revu passeert.
  Ik ben op die manier in totaal ook rond de 400 kilo afgevallen en weer aangekomen. De reden is vrij simpel: B.E.D. (Binge Eating Disorder).
  Jarenlang jezelf wijsmaken dat het puur gedragingen zijn die je behoort af te leren, jarenlange motivatie en jaren van afbeulen in de sportschool, diverse dietistes en diverse medische onderzoeken hebben mij niet op het gewicht kunnen brengen dat ik zo graag wil hebben: een gezond gewicht. En dat allemaal om 1 simpele reden waardoor ineens alle puzzelstukjes op hun plaats vallen.

  De ingreep waar ik dus voor kies is dus geen weg van de minste weerstand of iets dergelijks.

  Groetjes
  Gabrielle

 4. Heel uw leven verder zwoegen wel, maar hoeveel jaren wint ge zo in levensduur? Niet dat het de kwantiteit is die telt, maar als ‘t gedaan is is ‘t gedaan he.

 5. Zal ik maar niet meer zagen over die vijf kilo’s die ik volgens mezelf te veel weeg? *bloos*

  Om zoiets te doen heb je echt wel karakter nodig, denk ik. Ik ben bijvoorbeeld, net als Ben, helemaal verslaafd aan chocolade en zou dat voor geen geld ter wereld kunnen missen. Chocolade is dan weer goed voor héél veel dingen. Libido en endorfine en nog meer van die vreemde woorden 😛

  1. bedwing jezelf gooi al het slecht eten weg en ga regimen en eet komkommer daarvan moet je hard kaken en als je kakt word je magerder want dan is al de kak uit je lijf (PS S/o naar mijn idee)

 6. Heel erg knap dat je zoveel bent afgevallen. Ik heb zelf onderzoek gedaan naar obesitas en voor de trend naar het bewust kiezen voor gezonde voeding. Hier kwam het resultaat uit dat men (en dan voooral studenten, mijn doelgroep) wel gezond wil eten, maar dat het om bepaalde redenen niet lukt. De mensen die het wel doen zijn dan ook veel gezonder!
  Voor meer info check: http://bewusteten.web-log.nl/

 7. Ik moest ook vermageren van de dokter. Dus eerst eens gaan luisteren naar een diëtist en daarna geprobeerd om gezond te eten. Ik was op 6 maand tijd 14 kilo verloren. Maar de drang naar chocolade bleef te groot. Eerst wilde ik maximum 1x per week 1 reepje nemen, zwarte merk coté d’or, kleine reepjes zijn dat en van zwarte verdik je het minst. Maar het is niet gelukt. De laatste paar maanden wil ik meerdere keren per dag chocolade hebben en niet alleen zwarte, en durf ik wel eens met een lepel in de chocopot zitten ook. Ik weet niet wat ik moet doen om zonder chocolade te kunnen. Ik ben dus weer aan het verdikken nu. Er is weer 2 kilo bijgekomen ondertussen. Help!?

 8. niets dan respect…
  Zelf heb ik alweer goede voornemens gemaakt, hopelijk zet ik ditmaal door tot een acceptabel gewicht…

  prikkertje

 9. Ik ben inmiddels van mijn suikerverslaving vanaf geraakt. Maar ik vrees dat ze ondertussen vervangen is door een verslaving aan chips. Ook zou ik moeten kunnen bewegen/sporten om te vermageren, maar dat laatste zit er niet bepaald meer in. Er werd CVS/Fibromyalgie vastgesteld. Het epstein-barr virus heeft de Pfeiffer infectie veroorzaakt en dat geraakt ook niet meer uit mijn systeem. De fibromyalgie bezorgt mij vaak pijn bij stappen en rechtstaan. De dokter heeft antidepressiva uitgeprobeerd om die pijn te verlichten, maar de bijwerkingen waren groter dan de kwaal zelf. Inmiddels ben ik ook aan het sukkelen met migraine en met te hoge bloeddruk. De dokter blijft zoeken hoe hij mij best kan helpen. Maar vermageren zal er waarschijnlijk niet meer inzitten voor mij.

  1. Ondertussen is bovenstaand artikel dat ik schreef niet echt meer geldig. Mijn gezondheid is verbeterd, mijn gewicht daalt ook geleidelijk, en ik heb geen problemen meer om van de snoep nog af te blijven. Door gezonder te eten en meer te bewegen, vooral ook geen schrik meer te hebben dat de CVS erger zou worden als ik meer doe, ben ik echt vorderingen aan het maken en heb ik bijna geen pijn meer ook. Het blijft zoeken naar een evenwicht tussen bewegen en niet over mijn fysieke grenzen gaan. Eigenlijk had ik graag gehad dat mijn artikel hier gewoon van de website verwijderd zou worden, vooral dat van 2012. maar dat gaat blijkbaar niet. dus vandaar dan toch maar liever deze rechtzetting.

 10. Dag iedereen,

  recentelijk ben ik begon met het ‘Insanity programma’. Samen met gematigder eten heb ik toch al heel wat resultaat bereikt. – 10 kg in 3 weken. Let op: het is niet voor wattjes!
  Voor iedereen die interesse heeft, je kan het goedkoop kopen van deze persoon: http://www.2dehands.be/sport-fitness/fitness-vechtsporten/overig/insanity-4-hoogwaardige-cd-s-volledige-163696418.html?qq=Insanity&pc_id=&afd=
  Alles is erbij, zodanig dat je niet het volledige dure pakket moet kopen. Hopelijk lukt het bij jullie ook!

  btw: proficiat met je prestatie!

 11. Amai, dat vind ik knap. Na verschillende pogingen om gezond af te vallen ben ik overgestapt op een proteinedieet. Toch wil ik deze zeer goede ervaring delen xb proteinedieet. IK woog 2 jaar geleden veel te veel. Ik kom nog amper de trap op. Kon mijn veters van schoenen niet meer sluiten. Kon niet meer spelen met de kids. Ik heb een proteinedieet gevolgd van http://www.happybodycenter.be en ben 25 kg afgevallen op 2 maanden tijd. De smaken waren uitstekend. De variatie was enorm.Ik heb op geen enkel moment honger gehad. Nu 2 jaar later ben ik nog steeds op ideale gewicht dankzij voeding met vnl veel groenten en fruit, weinig vlees of vis en geen of weinig brood, aardappelen en pasta, dus gezonde voeidng De knop is omgedraaid…Nu speel ik terug met de kids…Een aanrader!! Veel succes aan allen die wensen te vermageren.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.