Woord van de dag: masticateur

Masticateur
Toestel om bijvoorbeeld vlees mee voor te kauwen.

Oeioei, zó’n taaie varkenskotelet, als ik daar aan begin ben ik vanavond nog bezig! Mariette, de masticateur!

Mijn grootouders hadden zo’n ding, en het is echt wel een prachtig apparaat. Probleem is dat het wel moet onderhouden worden, want toen ik het de laatste keer gezien had zat er roest op, en dan zie ik het me niet echt nog gebruiken.

Dat moet volgens mij nog altijd gemaakt worden trouwens, en zelfs met precies hetzelfde uitzicht—misschien om patentredenen.

3 reacties op “Woord van de dag: masticateur”

  1. Aha, en ik die dacht dat dat de persoon was die mastiek aan de ruiten deed. (En ik, bengel, kort erna mijn vingers erin zat te duwen en een geweldige draai om mijn oren kreeg van die stoute ‘masticateur’)

Reacties zijn gesloten.