Niet homofoob

Allez dan:

Your data suggest little or no automatic preference for GAY PEOPLE relative to STRAIGHT PEOPLE

Fijn om weten dat ik niet meer bevooroordeeld ben dan ik denk: Sexuality Implicit Association Test.

update: wie deze test zou doen en zou blijken niet te zijn wat hij/zij denkt te zijn: de test heeft denk ik niet zoveel te maken met wat je zelf denkt, maar meer met wat je onbewust denkt, bijvoorbeeld naar aanleiding van opvoeding en voorgeschiedenis.

De manier waarop dat gebeurt is dat er eerst gekalibreerd wordt: je moet met twee toetsaanslagen trefwoorden en beelden zo snel mogelijk, dus bijna instinctief, klasseren als “goed” of “slecht”. Dan moet jet hetzelfde doen met “homosexueel” en “heterosexueel”. En dan komt het echte werk: je moet trefwoorden klasseren als “homosexueel of goed” dan wel “heterosexueel of slecht”, en daarna “homosexueel of slecht” en “heterosexueel of goed”.

Met andere woorden, als je “disgusting” te zien krijgt, moet je in het voorlaatste geval de knop voor “heterosexueel of slecht” duwen, in het laatste geval de knop “homosexueel of slecht”. Als je “excellent” ziet, moet je in het voorlaatste geval de knop voor “homosexueel of goed” duwen, in het laatste geval de knop “heterosexueel of goed”.

Het lijk me een redelijk simpele manier om te kijken of je “homosexueel” instinctief meer met “goed” dan wel “slecht” associeert.

Het resultaat zegt dan ook niets over het al dan niet een voorkeur hebben voor de ene of de andere, maar wel over al dan niet een automatische voorkeur hebben.

Doe mee met de conversatie

1 reactie

  1. Wat…de…flying….fudge?! Ik ben blijkbaar ditte: Your data suggest a strong automatic preference for STRAIGHT PEOPLE relative to GAY PEOPLE.

    Allé, ik ken een paar homo’s en lesbiennes, en dat zijn allemaal toffe mensen waar ik goed mee overeen kom, of toch niet slechter dan met andere mensen, ik trek het mij in feite gewoon niet aan wat hun seksuele voorkeur is. Heb ik een afkeer van homo’s? Ok, als ik naar Queer as folk kijk cringe ik wel eens, I must admit 🙂 Maar dat heeft meer met expliciteit te maken dan met het feit dat het niet heteroseksueel is.

    Allé, zo leert een mens nog eens iets over zichzelf… :/

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.