Boeken klasseren, deel één

Ik denk dat ik op elke tien boeken er zeker drie of vier op de stapel “weg te geven” heb gelegd, als het al niet meer was. Met de dood in het hart, maar wat moet, moet. Geen plaats is geen plaats, en alles.

Het resultaat van de werken vandaag: twee en een halve Billy geklasseerd, met daarin science fiction en fantasy van A tot K. Twee en een halve Billy achter de rug, nog elf Billy’s te gaan. 

En dan mogen ze nog eens dat vuilblik aanvoeren.

7 reacties op “Boeken klasseren, deel één”

 1. Dappere mens, en echt waar: eigenlijk ga je ze niet eens missen. Het zijn maar boeken. Belangrijker is wat je ervan hebt meegenomen. Melig, I know, maar uiteindelijk bijzonder waar. Keep it up!!

  1. Criteria, voor science fiction & fantasy:

   • Er zitten een aantal dubbels in, die gaan natuurlijk weg. ‘t Zijn er niet veel, maar bon, ‘t is altijd dat — soms ook zowel paperback als hardcover, dan vliegt de hardcover.
   • Vertaalde Engelstalige boeken (in het NL of het FR) vliegen er onverbiddellijk uit. Zelfs al heb ik die boeken dertig jaar geleden met eigen zakgeld gekocht.
   • Boeken die ik echt niet goed vind: weg. Daar horen bijvoorbeeld heelder reeksen van Piers Anthony bij, miljaar waar waren mijn gedachten? (Ik weet het al: ze waren in mijn twaalfjarige ik.:))
   • En dan nog: reeksen die ik niet volledig heb, en die ik me niet zie volledig kopen. Of die ik ondertussen digitaal heb.

   Zo ongeveer.

Reacties zijn gesloten.