Boeken klasseren, deel twee

Niet zoveel tijd gehad, vandaag, maar toch nog een kast gedaan. 

Met problemen, deze keer, wegens teveel grote boeken en te weinig plaats. Gisteren had ik het opgelost, min of meer, door grotere boeken uit volgorde op de bovenste plank te zetten, maar in de letters H-P is de verhouding kleine paperbacks die ik wil houden / grote hardcovers die ik wil houden verkeerd. Steek het op Hamilton en Pratchett, grrr. 

En dus heb ik twee schappen met alleen maar hardcovers, wat eigenlijk niet kan, want dan is er ergens geen plaats voor een schap vol paperbacks. Het scheelt maar een paar millimeter, maar er is echt te weinig plaats als het gedaan wordt zoals het gedaan zou moeten worden.

…en dus heb ik maar vals gespeeld: een schap er omgekeerd in gestoken. Waardoor het niet met inkepingen rust op de dingetjes die de plank vasthouden, maar met de platte kant. Waardoor er een millimeter of drie vier bijkomt. Waardoor het nipt lukt:

Doe mee met de conversatie

1 reactie

  1. Prachtige video. Ik heb dit pas geleden in een hele bibliotheek moeten doen.
    Mijn eigen Sf boeken staan gewoon op alfabetische volgorde, dik en dun, paperback en hardcover door elkaar. Maar ook bij mij een teveel aan Pratchet en Hamilton, maar vooral Orson Scott Card.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.