Papierwit

Waarom die Kindle Paperwhite de beste manier om te lezen is die ik ooit heb gehad, onder zeer veel meer:

 • alles waarom een oude Kindle fantastisch is
 • omdat hij net in de binnenzak van mijn jas past
 • en ook in de buitenzakken van mijn jas
 • en van mijn peignoir
 • omdat ik er van buiten in de zon tot in het wc en het bed en dan weer naar buiten in de zon kan verder blijven mee lezen
 • omdat hij veel sneller bladert dan vroeger
 • omdat de resolutie beter is
 • omdat dat touch screen eigenlijk veel beter meevalt dan ooit gevreesd
 • omdat dat licht echt fantastisch is
 • omdat hij zijdezacht aanvoelt

Ik ben er zeer content van, ja.

13 reacties op “Papierwit”

 1. Want! Mijn hoeslampje begint het stilaan te begeven. Heb je nog extra bijverlichting nodig om in den donkeren te lezen? Indien niet, dan komt hij op mijn kerstlijstje te staan. Viva!

 2. Wel een vraagje op basis van de reviews: ik lees meestal liggend op mijn rechterzij, waarbij ik met mijn rechterhand de knoppen aan de linkerkant bedien. Nu er geen knoppen meer zijn, moet je dan altijd op de rechterkant van het scherm drukken om het “blad” om te slaan? Indien ja, dan kan ik dit toestel niet gebruiken.

  1. Idem bij mij, meestal.

   En het is geen probleem. Er zijn twee manieren om te bladeren: ofwel swipen, ofwel klikken. Swipen kan bijvoorbeeld met de linkerduim, een snelle beweging naar rechts en hopla, blad omgeslaan. Voor het klikken: terugbladeren is een zone van denk ik een centimeter of anderhalf of twee tegen de linkerkant van het blad, het menu is een zone van een paar centimeter bovenaan, en al de rest van het scherm is vooruitbladeren. Ik kan met mijn linker duim gemakkelijk tot in die verderbladerzone geraken.

  1. Waarschijnlijk niet, nee. Te lage resolutie: dit is gemaakt om boeken te lezen zonder layout, ‘t is te zeggen boeken die kunnen gelezen worden als gewone tekst die kan gereflowed worden.

   Voor pdf’s blijft een iPad 3 of later het beste.

Reacties zijn gesloten.