Verbouwingen: de bibliotheek (ii) – op uw plaatsen, klaar…

Gisteren wegens allergiegodweetwat moeten opgeven na een halve dag in het achterhuis, en vandaag de hele dag zonder snotteren kunnen werken.

Ik heb nochtans hele gezichtenvol bouwstof gekregen (“eens blazen op dit stuk steen — aargh!”), ik moet zeker een soepbord vol jaren-1930-1940-boekmolm opgevreten hebben (“tiens, een hele kist vol fotografietijdschriften uit de periode 1936-1944”), er bleek een hele valies vol schoolboeken en -schriften uit 1978-1980 te liggen, en uiteraard: ik heb uren op de vloer doorgebracht, tussen geaccumuleerd stof van tien jaar verbouwingen en brol en rotzooi. 

Ik vermoed dat ik allergisch ben aan één welbepaald iets in heel dat achterhuis, ‘t is anders niet te verklaren. 

Nog een paar kasten in elkaar gestoken vandaag, en uitbreidingssets voor kasten. En dan verhuisd, versleept, verdaan. De laatste kist met boeken was denk ik in rekken gezet rond 20u, en dan was het opkuisen. 

Niet evident, en gelukkig dat Sandra daarvoor geholpen heeft, want alleen zou het nooit gelukt zijn (net zoals boeken in de rekken zetten met twee nooit zou gelukt zijn).

…maar toen werd het plots 23u15, en ging het niet meer. De doodsteek: planken van gelijkvloers naar eerste verdiep gesleurd om daar op een oosters tapijt te leggen dat al in geen jaren en jaren meer plat gelegen had. (Een geluk dat het een tapijt van schrikkelijk goeie kwaliteit is, ik schat een week of twee met planken erop en regelmatig eens op lopen, een kuisbeurt, en het zal weer als nieuw zijn.)

Afijn. Het beste is er voor mij toch wel af voor vandaag. 

Sandra is de laatste loodjes aan het doen, en morgen zou het in orde moeten zijn om het plafond en de verlichting in orde te kunnen zetten.

Dit, voor het moment, is het resultaat aan één kant van het achterhuis. Een hele stapel boeken in dozen gestoken om weg te doen, DVD’s en CD’s die ik niet absoluut wil houden ook weggepompt, en alles wat overblijft twee of drie rijen diep gezet:

Bibliotheek vóór

(Geen licht meer en de flash ligt ergens geen idee waar, dus foto genomen met lange sluitertijd en zaklamp, vandaar de vlekken en de algemene weirdheid.)

Er zijn 8 grote Billy-kasten met elk een opzetstuk, vier smallere Billy-kasten met opzetstuk, en drie Benno-CD-rekken. En dat staat allemaal voller dan vol, en er zijn nog stapels boeken in huis die er niet in staan.

Zucht. 

4 reacties op “Verbouwingen: de bibliotheek (ii) – op uw plaatsen, klaar…”

Reacties zijn gesloten.