Krediet

Meneer >krchh< euuhhh, wacht hé >krkrrr< Ja! Allé ja. Euh. Meneer… Vuil?

– Vuijlsteke. Michel Vuijlsteke.

Jaja. Wacht hé… >krzzkrzzz< ja, meneer Vuil.

– Vuijlsteke.

Jaja. Vuil. U spreekt met An de telefonsite van de spaar>zrrtksch< en ik vraag u of ik u meneer Vuil vrijblijvend raad kan geven over spaarkrediet in het geval u weet dat >zrttttt< risicovolle en beursgebonden belegging niet in het wanneer zou dat u?

– Mevrouw. U hebt me een uur geleden ook al gebeld, met precies hetzelfde onbegrijpelijke verhaal. Ik heb u toen gezegd dat u morgen kon terugbellen als mijn vrouw er was. En het is Vuijlsteke.

Vuil? Teek? Euh, ja, ik ben An de telefoniste voor het mogelijk geïnteresseerd voor vrijblijvende raaadgeving.

– Mevrouw? U hébt me dat al verteld. En ik heb u ook al gezegd dat ik u geen antwoord kan geven. En u hebt een goed half uur ook al gebeld, zie ik op de telefoon. Kunt u me precies zeggen wat u wilt van mij?

Mijnheer, euh, Teker, ik ben An de telefoniste en ik zou graag een vrijblijvende afspraak…

– An. Kunt u even wachten? Ik heb ondertussen begrepen dat u een vrijblijvende afspraak wilt, en dat u met me wil spreken over sparen. Voor welk bedrijf belt u precies?

Ik ben An van de spaar raadgeving, en ik zou een vrijblijvende raadgeving willen voor het risico dat u loopt gebonden aan de beurs en cons>tskrchhsss<

– Ik vrees dat we een heel slechte verbinding hebben. Mag ik u gewoon vragen wat de uitkomst van dat gesprek zou zijn?

Euh, raad geven.

– En wat wilt u bekomen? Dat ik iets koop?

Nee, raadgeven, wij zijn enkel vrijblijvend.

– Merouw, dat geloof ik niet. Ik kan me niet inbeelden dat jullie een liefdadigheidsorganisatie zijn. Wat gebeurt er als ik jullie vrijblijvende raad opvolg?

Euh.

– Ga ik dan een krediet aan bij jullie bedrijf?

Eum. Ja, vrijblijvend.

– Mevrouw, zou het niet gemakkelijker geweest zijn als u in het begin gezegd had dat u me een spaarkrediet probeert te verkopen? Dan zouden wij elkaar veel tijd bespaard hebben, en wie weet uw verkoper ook een verplaatsing.

Jamaar, meneer Vuil het is een vrijblijvend raadgeving voor risicoloos…

– Het spijt me. Ik ben niet geïnteresseerd. En het is Vuijlsteke. Goeienavond. >klik<

79 reacties op “Krediet”

  1. right! Hamburg Manheimer,klootzakken hebben mij ook een tijd geambeteerd!
    Toen ik niet op hun “fantastisch aanbod” (hoe kan ik meer belastingsvoordeel doen? lees:kom bij ons pensioenssparen) in ging, dreigde dat stukje telefonist de belastingsinspectie op mij af te sturen :p

  2. Hehe 🙂 Hamburg Mannheimer heeft mij ook al lastig gevallen voor pensioensparen. ‘k Heb gezegd dat ik nog studeerde, en ‘t was sebiet gedaan. Misschien de volgende keer gewoon zeggen dat je nog student bent? 😉
    (Gezien je werkplaats zou ‘t niet eens zó’n grove leugen zijn.)

  3. Dag neef, doet mij denken aan mijn broer Carlo die ooit een brief kreeg gericht aan “Mevrouw Carla Vuilblekke”. Goed gelachen toen. Ze zeggen dat het Filippino’s zijn die dat overtypen van illegale lijsten. Limburgse leerlingen beroepsonderwijs lijkt me aannemelijker. Ikzelf ben nog niet verder geraakt dan “Alex Vuilsteker”. Alhoewel, ooit een brief gekregen gericht aan “Dhr. Test, Leeuwerikstraat…” Hoog tijd dat we eens met de familie een lijst aanleggen!
    Btw, bij ons is Citibank een blijver qua ongevraagde lastigvallerij.

  4. Doet me onwillekeurig denken aan de opdringerige leurders in yuppie-outfit die je in de Veldstraat aanklampen en dan vragen: “We zijn op zoek aaar jonge en dynamische mensen. Past u in dat profiel?”. Neen, zeg ik dan.

  5. Na de actie van Pietel tegen de petitie-terroristen (http://www.pietel.be/archives/231) kunnen we misschien een liedje opnemen op tape (“Rot op met je spaarplan!”) dat we dan allemaal kunnen afspelen als we zo’n telefoontje krijgen…

    Of een tip voor iedereen: registreer u in de robinson-lijst. Het helpt echt: sinds mijn registratie een jaar geleden nog maar 1 enquete-telefoontje gehad.

  6. Als ik de txt van boven lees zou ik ook nooit een afspraak willen met die persoon. Laat staan de verkoper die ik niet gesproken heb.
    Normaal gezien moet een telefoongesprek veel beter verlopen. Een flut–verkoper als die An zal hetz eker niet ver brengen.
    Gelukkig zijn ze niet allemaal zo anders was Hamburg-Manheimer al lang failliet.
    En ook las ik van indien iemand niet op akkoord was voor een afspraak te maken, de belastingsinspectie erop afte sturen… Triestig. Dat zorgt er dus voor dat wij (ik ben zelf ook consulent bij HMI) een slechte naam krijgen.
    Ik kan voor mezelf zeggen dat ik in die 2 jaar nog maar 1 negatief persoon gehad heb die vroeger zelf te maken gehad heeft met een flut-verkoper.
    Niet iedereen over dezelfde kam scheren dus 🙂

    Groeten Jan

  7. Hey iedereen,

    dit is volledig ontoelaatbaar. Ik heb zelf ook al gewerkt als commercieel afgevaardigde (die teletoestanden staan mij totaal niet aan, ik spreek liever de mensen persoonlijk aan) en ik weet wel toen ik deur aan deur ging, dat dat zeer vervelend kon zijn (net als daarover gebeld worden). Ik probeerde dan ook steeds zo vriendelijk mogelijk te zijn en het enige dat ik van de mensen verwachtte was dat ze naar mijn argumenten wilden luisteren. Helaas deden velen dat niet, maar toch bewaar je je vriendelijkheid als afgevaardigde (zelfs als de persoon tegenover jouw dat niet doet).

    Op zo’n manier tegen een klant spreken vind ik echt ontoelaatbaar en het geeft een slechte naam aan vele mensen die geloven in wat ze aan de man willen brengen en die hun job op een vriendelijke manier trachten te doen (ikzelf doe het vooral omwille van het vele contact met nieuwe mensen, ik deed het ook maar als vakantiejob en daarna als zelfstandig bijberoep tot het academiejaar opnieuw begon).
    Toen ze sprak van de belastingsinspectie, wel dat is gewoon pure chantage, ik zou op zijn minst een klacht over die persoon naar het bedrijf hebben verstuurd. Ik denk dat iedere degelijke onderneming zo’n personeel en de daarmee verbonden slechte naam als de pest kan missen.

    Veelal zijn de producten of bedrijven geen slechte dingen en vaak zijn ook de verkopers geen slechte mensen. Spijtig genoeg lopen er wel veel rond met lepe trukken die niet meer talent hebben om iets te verkopen dan de mensen wat op de mouw te spelden en als het niet lukt agressief uit de hoek te komen. Spijtig, maar gelukkig zijn ze niet allemaal zo.

    mvg,
    xavier

  8. 1. Dit is heel duidelijk geen verkoopster van HMI, en als ze het dan toch zou zijn, smijt haar buiten, want zo’n mensen maken onze job (ik ben zelf ook consulent) kapot!
    2. De dag dat iemand mij op zoiets betrapt, smijt ik mezelf buiten :p
    3. Gelieve de woorden “klootzakken” en “lastig vallen” even te laten vallen… Ik noem de mensen die geen afspraak willen ook geen klootzakken…

  9. Hallo iedereen,

    Toch een kleine opmerking op de ietswat negatieve reacties. Ik moet namelijk toegeven dat ik reeds jaren tevreden klant ben bij, jawel, Hamburg-Mannheimer. En ik kan je één ding zeggen: Er gaat geen dag voorbij dat ik mezelf gelukkig prijs dat ik toen op een dergelijk telefoongesprek ben ingegaan. Niet alleen spaar ik effectief jaarlijks enkele honderden (!!) euros uit die ik anders aan de (échte) gangsters zou gegeven hebben (Lees: de staat), ik weet dat ik later een mooit kapitaaltje bijeengespaard hebt (of geeft jouw bank nog steeds 6% op je spaarboekje?!).

    En even tussen ons gezegd en gezwegen. De banken zijn geen haar beter. Integendeel, die sukkelaars aan de loketten weten gewoon niet waarover ze het hebben. Meestal duwen ze u gewoon een folder in je handen en trek verder maar je plan. Is dat misschien dan beter?

    Om te eindigen nog dit: Op de wereld zijn er reeds genoeg vooroordelen. Als je echt wil meespreken over Hamburg-Mannheimer, laat dan eerst iemand van hen afkomen. Dan weet je tenminste waarover je het hebt!

  10. Hallo,

    Zelf ben ik ook consulent bij HM. En als ik op filiaal de reacties lees van mensen die dankzij ons spaarplan en de fiscale service die daarbij hoort soms tot € 1000 voordeel halen bij hun belastingen dan weet ik waarom ik consulent bij HM ben. Ik heb in mijn proffesionele loopbaan nog geen enkele klant ontevreden weten zijn over HM. En over hun aanpak.
    En vind het nog steeds jammer dat er van die mensen zijn die de maatschappij afbreken zonder er ook maar één keer deftig naar geluisterd te hebben.

  11. Get out the tar and feathers! 🙂 Definitely géén HMI medewerker. Die werken op aanbeveling en zeggen altijd braaf voor welk bedrijf ze werken als daarom gevraagd wordt. Komt daar bovendien nog bij dat het product zichzelf eigenlijk verkoopt, dan zie ik niet in waarom die mevrouw zo pushte aan de telefoon. Vroeg of laat spaart toch iedereen voor zijn pensioen.

  12. Laat U niet in de luren leggen door schimmige maatschappijen en kies voor een Huis Van Vertrouwen: Fortis!

    Door het beantwoorden van een aantal vragen, krijgt u een indicatie van uw pensioensituatie en mogelijke pensioentekorten. Tevens geven wij indien nodig enkele tips om bij eventuele tekorten voorzieningen te treffen.
    U wilt een afspraak met een adviseur van Fortis Bank ? U kan telefonisch een afspraak maken via telefoonnummer 0900-8172

    Doen!

  13. Nah, tis puur toeval 🙂 En het is wel zo dat veel jonge mensen vroeg of laat gecontacteerd worden om bij HMI te beginnen werken. Om een voorbeeld te geven hoe dat komt: per jaar schrijven alle financiële instellingen in België samen ongeveer 100.000 polissen in de korf pensioen. Per jaar komen er 150.000 mensen bij op de arbeidsmarkt, potentiële klanten dus, en een sterk groeiende markt. Daarom dat er veel gerecruteerd wordt, en daarom dat iedereen al wel eens gecontacteerd is geweest, ofwel om te sparen, ofwel om te werken. Het spijtige is dat niet alle structuren (onderverdelingen binnen filialen binnen HMI) even proper werken. Dat maakt het moeilijker voor de mensen die wél proper werken om niet tegen die muur van vooroordelen te botsen. Dat is indirect ook het gevolg van het feit dat alle medewerkers het statuut van zelfstandige hebben (hetzij in bijberoep, hetzij in hoofdberoep). HMI zelf heeft dus geen direkte controle op de werkwijze van die werknemers, al wordt er vanuit de structuur zeer goed geschoold. Mijn motivatie was in ieder geval bijleren over zulke zaken, een beetje persoonlijke ontwikkeling. Waar ik totnogtoe zeer tevreden over ben.

  14. Zelf beleggen in aandelen is inderdaad een goede manier om in uw pensioen te voorzien. En toch zijn daar nadelen aan verbonden: om een ‘korfje’ te kopen heb je een beginkapitaal nodig, terwijl de meeste jonge mensen liever eerst denken aan een huis, een auto, een gezin, en hun kapitaal daarvoor gebruiken. Daarnaast zijn veel mensen bang om te investeren in zo’n dingen, omdat ze er te weinig van kennen. Ga naar de bank en je krijgt een uitleg van 1 minuut, als je geluk hebt zijn het er 2. Mensen die bij HM sparen hoeven zich daar verder niets van aan te trekken, en als er bovendien iets met hen zou gebeuren (werkonbekwaam, overlijden) worden er dekkingen aan de begunstigden gegeven zodat ze geen geldzorgen hebben, en op eind-datum (als de verzekerde 65 wordt of zou geworden zijn) komt de volledige spaarsom vrij (HM heeft dus verdergespaard in de verzekerde zijn plaats). Dat is bij zo’n aandelenkorfje niet het geval.

  15. Over hamburg manheimer
    Zo een telefoongesprek is echt niet realistich
    en zo wordt het echt niet gedaan, als je de maatschappij wilt belachelijk maken doe dat op een correcte manier als da mogelijk zou zijn.
    De mensen lasitg vallen? wat is er mis met gewoon vragen of er interesse is?
    die mensen komen aan uw nummer via een kennes van u die het interessant vond, anders denk ik niet( mijn vrienden toch) dat ze mijn nummer gaan geven als het ijle is.

    de sommen die ze beloven zijn echt wel waar
    ook al moet je nog beginnen met sparen die liggen er nu al, dat moet van de staat anders mogen zij die sommen niet beloven.

    Als je dan toch wilt vergelijken met een bank doe dat dan direkt ga met iemand van hmi naar de bank en de bank staat nergens
    echt niet.

    Veel zeggen van ja als je wilt stoppen dan krijgde niks
    ja hallo??? zijn de mensen achterlijk?
    de regering maakt dit fiscaal voordelig omdat ze weten hoe groot het pensioenprobleem is en omdatje er zelf voor aan het zorgen bent trek je terug van de belastingen maar dan stop je en
    je hebt jaren genoten van een belastingsvoordeel en dan moet de staat weer voor u later moeten gaan zorgen, die gaan lachen, ge hebt dan ferm met hun voeten gespeeld want je hebt terug getrokken voor iets wat je nu niet meer doet dus ja moet je betalen omdat je stopt
    en dan zijn er natuurlijk kosten das bij een bank ook

    in het stoppen is zowel bij de bank als bij hmi hetzelfde princippe

    mensen informeer je eens fatsoenlijk eer je kritiek gaat uitbrengen!

  16. hamburg mannheimer heeft alleen maar eerlijke producten, en staat vollledig onder staatscontrole van het cbfa.
    “controle der bank , financien en assurantiewezen.
    faiiet gaan is tevens onmogelijk want hm is herverzekerd door muncheruk !!!! de grootse duitse maatschapij in verzekeringen.

    als je een betrouwbaar product wil ,,, kies dan voor hm.

  17. Uhu…de Muncheruk. Münchener Ruck(versicherung) more like. En failliet gaan kan wél, alleen wordt alles herverzekerd en krijgt de klant zijn centen terug van die Münchener Ruck. En de C in CBFA staat trouwens niet voor controle maar voor Commissie. Tsk.

  18. Mensen die dit lastig noemen denken gewoon niet na over hun toekomst. En dan nog klootzakken noemen, euhm mag ik vragen hoe oud jullie zijn. Wat heeft dat bedrijf jullie aangedaan mss. Ik ben niet iemand dat werkt bij HMI maar kken een maat dat dat doet en hij is nekeer geweest bij mij, kvon dat wel een toffe aanbieding. En vond het zkr gene klootzak da mij lastig viel. Integendeel nu spaar ik veel beter dan ervoor. Denkt toch is na voor dat jullie negatieve dingens zeggen van anderen. Toekomst is mss nog ver in jullie ogen maar het is niet zo, sta daar nekeer bij stil en het zou u leven beter doen.

    Mvg

  19. Dag beste mensen,

    Na het lezen van dit forum vind ik het toch wel markant welke negatieve en positieve verhalen de ronde doen over Hamburg-Mannheimer. Volledige tegengestelden ! Ofwel ben je ervoor ofwel ertegen. Ik kan nergens iets neutraal vinden. Akkoord, iedereen zal wel op de een of andere manier zijn eigen mening willen verdedigen, maar ik denk toch dat er soms wel overdreven wordt.

    Ik kan mij echter wel inleven in het feit dat de directe aanpak van HM tot misnoegen kan leiden bij sommige mensen. Die lastigaards zijn weer daar om het geld uit onze zakken te halen, zijn opmerkingen die wel zullen gemaakt worden. Ik was ook zo in het begin, mij hebben ze ook gecontacteerd met de vraag of ik niet te vinden was voor een of ander belastingsvoordeel. Ik heb ze de eerste maal ook afgewezen. Totdat ik een jaar later terug gecontacteerd werd. Ik besloot op het verzoek in te gaan, en we hebben een afspraak gemaakt. Ik sta van nature altijd sceptisch tegenover geldzaken, de meeste mensen onder ons wel neem ik aan, maar na de uitleg die ik heb gekregen moet ik toch wel toegeven dat het product ( pensioensparen) die ze verkopen, want dat is het ook wel, zeker niet slecht is, ik durf haast te zeggen goed. Je belegt je geld in drie delen. Tegen een vast rendement, variabel rendement en een winsdeelname. Wat wel opmerkelijk is want ik ken geen andere maatschappij die dit ook aanbiedt.( verbeter me als ik er naast zit) Nadat de verkoper-consulent zijn uitleg gedaan had, vroeg hij me of ik geïnteresseerd was in het product. Ik zei dat ik wel interesse had , maar dat ik reeds aan pensioensparen deed bij een andere organisatie nl. Fortis. De verkoper had begrip voor deze situatie en zei dan ook dat ik moest blijven waar ik was, want als ik zou overschakelen zou ik te veel verliezen.
    De verkoper had dus niets verkocht bij mij en had daar niet lastig over gedaan, zo zou het dus altijd moeten zijn.
    Ik ben dus geen klant van HM maar moest ik nog niet aan pensioensparen doen, zou ik hun aanbod zeker in overweging genomen hebben. Vooral dan voor het feit dat er een zekerheid is gecombineerd met een mooi rendement. Bij mijn huidige instelling heb ik een mooi rendement , als alles goed gaat,maar geen zekerheid. Ik ga hier geen uitspraken doen over welk het beste product is, want dat moet je voor jezelf uitmaken. Een goede raad vergelijk meerdere producten en maak aan de hand van die criteria je beslissing.
    Het volgende zou ik ook nog willen meegeven, laat je enerzijds niet beïnvloeden door de vele absurd negatieve opmerkingen en anderszijds door de positieve verkoopspraat van eender welke maatschappij. Je moet voor jezelf uitvissen welke formule het best bij je past.
    Ik had toch nog volgende opmerking willen aan de “toegewijde adviseur” van artikel 17.
    Ten eerste is dit een forum en geen verkoopsruimte, dit maakt je even schimmig als de rest en waarom moeten de mensen dan naar een 0900-nummer bellen ? De mensen vragen naar info en moeten er nog voor betalen ook. Zo maak je winst en je hebt nog niets verkocht !
    Zo zie je maar dat het allemaal verkopers zijn .

    Groeten,

    KB

  20. Samen,

    Ik ben sinds anderhalf jaar medewerker van HMI, en betreur ook de meeste negatieve opmerkingen op dit forum over HMI. Een maatschappij met meer dan 12 000 000 klanten over heel europa, alleen pensioensparen wel te verstaan, kan nu eenmaal betere producten aanbieden dan vb. Fortis. (Nog geen 500 000 klanten die aan pensioensparen doen) Wij stellen onze producten samen met münchener rück, de grootste herverzekeraar ter wereld nota bene, die ook nog eens voor 95% in onze groep ERGO zitten en daarbij hebben we ook nog eens het beste fonds van België, “Osiris Equities Belgian High Yield” van Bank de Groof. Enkel Argenta kan ons hierbij enigzins volgen, maar dat fonds bestaat nog geen 6 jaar en het is dus nog te vroeg voor verdere prognoges.

    Ik denk dat het grootste probleem ‘ in het kopke ‘ zit van de consument. Ik als afgestudeerd marketeer vind het onbegrijpelijk dat HMI geen communicatie voert rond hun merk en producten. MAAR dit is nu eenmaal de handelswijze van HMI, zij steken liever hun kapitaal in hun producten en niet in het kapitaalkrachtige medialandschap. En daar ligt volgens mij het probleem, de consument is doordrongen van reclame en promotie, en wordt naar eigen zeggen steeds kritischer hier tegenover, maar toch stappen ze dan nog steeds naar de maatschappijen die het meeste lawaai rond hun merk voeren, den KBC, den FORTIS,… . Zijn die maatschappijen daarom beter? Zijn wij daarom slechter omdat wij klanten via aanbevelingen zoeken en vervolgens warm prospecteren? Ik denk het niet. Wij, medewerkers van HMI, worden opgeleid door het IVKA, en worden pas na een examenronde en goedkeuring door het CBFA toegelaten als zelfstandig consulent. Een dure opleiding, die hmi voor ons betaald, en die weinig loketbedienden kunnen voorleggen van banken.

    Ik heb dus alleen maar kansen gekregen door hmi, en vindt het onbegrijpelijk dat mensen zoveel kritiek hebben op iets waar ze niets van af kennen.

  21. Ik dacht dat piramidesystemen verboden zijn in België? Een schande is het dat dit kan in België. Onopgeleidde mensen geven financieel advies en werken met hun vrienden hun centen, dat kan enkel leiden tot discussies.

    Ik doe niet mee!

  22. Dieter, als ge nie weet wa piramidesysteem betekent, dan zal het wel zijn dat ge het een schande vindt. Elk modern bedrijf, is breed aan de basis, en smal aan de top. Het heeft ook een andere naam, multilevelmarketing, waarbij er een win-win situatie ontstaat voor de medewerkers. Je begint onderaan en wordt opgeleid door de structuurhogeren. En die opleiding is gecontroleerd door de staat en kost onze maatschappij duizenden euro’s per persoon. De modale loketbediende bij een bank beschikt niet over deze tak-21 tak-23 diploma’s omdat de bank die voor hun niet betaalt. Praat nog maar eens over onopgeleid. Het piramidesysteem haalt ge gewoon uit da geldschandaal, waar ge geld kon beleggen, als ge mensen kon vinden die ook geld bij die ‘maatschappij’ belegden, dan kreeg ge daar procentjes op. Op het einde was iemand met uw geld weg natuurlijk. Onze maatschappij heeft 32 000 000 klanten in europa en was hoofdverzekeraar op het wk 2006. NIEMAND loopt met uw geld weg. De piramidestructuur is enkel bij ons intern voor de medewerkers, een managementstructuur dus.

  23. als ik dit zo lees weet je niet welke kant het op moet
    ik ben hier gekomen omdat ze mij ook belden
    ik laat hem over de vloer komen om toch is te kijken of het wat voor me is
    en wat betreft het telefoon gesprek was deze wel een net gesprek en niks opdringerig
    nu lees ik ook dat het probleem zich in belgie voor doet en aan gezien ik een in woonder van nederland ben wil ik ook is weten hoe het hier gaat
    voor de gene die geintreseerd zijn laat ik na het gesprek nog ff een reactie na op deze site

    gr fakecrash

  24. Vier jaar geleden hebben wij ons ook aangesloten. Kan er iemand mij vertellen hoeveel wij zullen overhouden en hoe we dit het beste in orde brengen. We spaarden maandelijks 50,00

    Gr. Koen

  25. bij zijn ook gebelt door een agent van HM.
    hij zij dat ie een heel interessant aanbod voor me had.
    hij wilde meteen een afspraak maken zonder te zeggen waar het over ging.
    nadat ik vroeg waar het precies om ging zei hij dat het zich om sociale zekerheid ging.
    ik heb een afspraak met deze meneer gemaakt om het een rn andere te bespreken.
    heb toen hij bij ons kwam na een (goede?)uitleg de polisaanvraag ingevult en ondertekend.

    nu nadat ik wat heb rodgevraagd over deze maatschappij heb heb hele andere verhalen gehoord en gelezen.
    en is mij aangeraden om dit absoluut niet te doen!!!!!!!!!!!
    toen we de man opbelde om te zeggenm dat we toch besloten hebben om het niet te doen kregen we allerlij vragen waarom en waarvoor en deed hij erg moeilijk

    NOOIT DOEN DUS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  26. heb hier ook net eentje aan de deur gehad die ons belastingsvoordeel kon geven, wel op het eerste zicht mooie tarieven en ik denk ook wel dat ze hun doel niet missen maar toch ga ik er niet voor, heb nog steeds meer vertrouwen in de bank op de hoek die ik al jaren ken, sorry voor iedereen die in hm gelooft maar ik bedoel er niks verkeerd mee

  27. Een kennis van me heeft ook voor HM gewerkt. Over hun “cijfers” kan ik niet veel zeggen (rente, belastingvoordeel e.d.) maar wel over hun aanpak: Ze rekruteren (meestal jonge) mensen die al om te beginnen een lijst moeten opstellen met zoveel mogelijk kenissen, vrienden en familie. Vervolgens gaan ze deze bellen voor een afspraak (de verse rekrutanten wordt geleerd zo vaag mogelijk te blijven over de inhoud en doel van deze afspraak). Vervolgens staat je “vriend” dus voor je deur met een mannetje van hm aan zijn zijde (waar je dus niks van afwist) om je vervolgens via een lang gesprek een handtekening te laten zetten. Ook zullen ze wedereom bij jou een lijstje proberen los te peuteren van vrienden en familie. Dit alles is om de mensen te helpen, hen te informeren over het aankomend pensioenprobleem; dat is toch vriendelijk van HM. En voordat een medewerker van HM hier weer op reageert met het excuus dat dit een uitzonderingsgeval is: de opleiding die HM geeft bestaat gewoonweg uit het aanleren deze aanpak.

  28. Goedemiddag,

    Na met smaak alle positieve én negatieve berichten over HMI te hebben gelezen zou ik graag ook een noot willen achterlaten.
    Ook ik ben reeds langere tijd werkzaam voor HMI en het bevalt me uitstekend, ondanks dat ik niet van het “gladde mennekes” type ben.

    HMI biedt iedereen die de ambitie heeft de kans om aan een mooie carriere te bouwen in 3 richtingen. Dat Multi Level Marketing óók mensen aantrekt die louter voor het “snelle geld” gaan (lees: strotteduwers) is, zoals bovenstaand reeds regelmatig beschreven, zeer spijtig.
    Ik kan uit bovenstaande opmaken dat het gros der schrijvers niet weet waarover ze praten óf, en dat vlak ik zéker niet uit, dat ze juist met die “gladde” personen in aanraking zijn geweest.

    Tot slot wil ik louter een reactie geven op de laatst post.
    Dat er jonge mensen worden gerecruteerd is geen verrassing. Deze mensen zijn flexibel gedreven en bevinden zich in de ideale doelgroep: Mensen met een serieus pensioenprobleem!
    Dat de nieuwe medewerkers een namenlijst samenstellen is ook niets mis mee. Deur aan deur verkoop is bij wet verboden, telemarketing is onderhand achterhaald en bij bekenden is het prettig om te beginnen en ervaring op te doen. Zo leer je wel het prettigst.
    De rede waarom wij niet meteen ons doel van de afspraak in ons telefoontje vermelden is simpelweg vanwege het feit dat wanneer iemand U belt en zegt dat hij of zij een interessante verzekering heeft en daar graag eens over wil komen babbelen, haast iedereen zegt geen interesse te hebben en de haak erop gooit, niet? Logisch ook.
    Maar… uit eigen ervaring blijkt dat wanneer ik bij klanten ben geweest en het Zekerheidsplan van HM heb uitgelegd, iedereen tóch blij is dat ze de afspraak hebben gemaakt met mij, los van het feit of ze het plan nemen of niet.
    Daarbij als nieuwe medewerker van HMI “ineens” met een “mannetje” van HM aan de deur staan zonder dat je de klant ervan op de hoogte hebt gesteld? Erg fout.
    In het leerproces weten de klanten (bekenden) dat je pas begonnen bent en iemand meeneemt die je begeleidt en steunt. Nog nooit problemen hiermee gehad. Louter leuke en begripvolle reacties.
    Als laatste over de opleiding: Yep, die bestaat in het begin inderdaad grotendeels uit stof tot aanleren van de aanpak, gesprek, argumentatie enz… maar dit vindt je terug bij de meeste commerciele organisaties. Echter nadat je de stof onder de knie hebt, volgen de nóg interessantere opleidingen die volledig erkend en zeer uitgebreid zijn. Bovendien meer algemeen en uitermate goed voor je eigen persoonlijke groei.
    Deze managementopleidingen vindt je ook elders terug en diploma’s zijn in iedere managementbranche te gebruiken. Dus hier is ook niets “raars” of vaags aan. Overigens zijn ze nog gratis ook. Wat wil je dan nog meer. Je kunt in bijberoep, dus náást de zekerheid van je huidige job, proeven aan het systeem van HMI en een carriere uitbouwen met een uniek produkt, ZONDER eigen investeringen! (alleen tijd!)
    Mocht het werk je aanspreken kun je er je hoofdberoep van maken. Blijkt dat het toch niets voor je is dan heeft dat verder ook geen gevolgen. Je mag houden wat je hebt verdiend en that’s it!
    Bovenstaand zijn MIJN persoonlijke ervaringen.
    Doe ermee wat je wilt of niet maar geef wel een eigen mening nádat je alle informatie hebt gehad op een manier zoals het hoort.

  29. Leg je handjes eerst op je hoofd, kijk wie er onder staat en praat dan over iemand , als je geen weet hebt van zaken, laat je eerst deftig informeren voor je onwaarheden van de maatschappij hamburg mannheimer rond strooit, mensen die zo iets rond strooien zijn meestal geen haar beter, zijn soms gefrustreerd omdat ze zelf nooit iets bereikt hebben binnen de maatschappij, of hebben gewoon geen geld om te sparen, waardoor ze niet tegen hun vriendjes gaan zeggen dat ze geen geld hebben, want dat klinkt niet STOER genoeg voor hen, dus breke ze de maatschappij HM maar af door te zeggen dat het geld afluizers zijn, wel voor deze mensen heb ik een boodschap , zit niet met je luie kont voor dit scherm, maar ga in gods naam wat werken en verdien geld, dat is pas STOER , ONE LIFE ,LIVE IT !!!!!!!!!!!

  30. Aan Gert die zijn bank om de hoek al jaren kent…
    Laat me raden? Sinds je geboorte?! En hoe heet je bank? Bestaat deze al 108 jaar onder dezelfde naam? Zonder ooit te moeten fusioneren? En beste Gert, weet jij wat er met jou zuurverdiende spaarcentjes gebeurd indien je bank ooit failliet gaat?! Laten we aannemen dat u een zeer goed spaarder bent en al heel wat opzij staan heeft om ooit een huisje te kopen… Wel, tot 20.000EUR zal je uw centjes terug zien. Naar de rest kan je fluiten! Indien je me niet gelooft, wend u dan tot het BFDI, opgericht in ’98. Dit is een goede raad voor iedereen: als je echt zeker wil zijn, verdeel je centjes dan over een aantal banken.
    Aan de mensen die geloven dat de Fortis een rasechte Belgische bank is, sorry voor de desillusie… De Fortis, beste mensen, is een grote internationale groep met een zeer agressieve overnamestrategie. En waarbij Hamburg-Mannheimer in vergelijking een zeer klein muisje is. Maar hier in België toch op de 2e plaats staat op de pensioenspaarmarkt. En al jaren op rij de sterkste groeier is! Altijd handig eens de krant open te slaan of u te baseren op feiten en niet op geruchten en “van horen zeggen’s”. Toevallig is er vrijdag 16/02 een artikel verschenen in Het belang van Limburg. Ziedaar uw feiten!

    Aan Piet Berger die dan toch geen pensioensparen meer wou afsluiten omdat hij zich heeft laten beïnvloeden door geruchten en wilde, negatieve verhalen… Blijkbaar was je eerst overtuigd van de maatschappij en het product. Anders zou je geen polis afsluiten… Maar blijkbaar ben jij zeer beïnvloedbaar. Have a mind of your own!! En baseer je op feiten. Plus, vraag raad aan mensen die u ook werkelijk raad kunnen geven! Als je een brood wil bakken, ga je dat toch ook aan een bakker vragen en niet aan een slager! Als je naar een BMW-garage gaat om te vragen of een Mercedes een goede, degelijke en betrouwbare wagen is. Wat gaan die zeggen, denk je?! Please, niet zeveren, hé. Ik zal u eens persoonlijk scholing komen geven over Hamburg-Mannheimer versus de concurrent. En je zal wel zien wat voor flutspaarplan je bij uw bank afgesloten hebt! Mijn vriendin haar pa is directeur bij de Dexia. Heel vriendelijk van die persoon om toe te geven dat ons spaarplan het beste is op de markt. Voor meer informatie wil ik u gerust zijn nummer geven.

    Aan Koen die zich afvraagt hoeveel hij nog gaat overhouden van zijn spaarplan als hij zijn geld opvraagt… Voortsparen is de boodschap. Het hele idee achter langetermijnsparen is namelijk dat je spaart… op de lange termijn! Dus voor later. Want gezien het enorme pensioenprobleem, dat er niet op gaat verbeteren, integendeel, is het wel handig een appeltje voor de dorst te hebben later. En anders, je gespaarde geld laten staan en nog een beetje verder laten renderen tot je 65e. Opvragen is nooit interessant. Niet bij HM, niet bij een bank, niet bij een andere verzekeringsmaatschappij, nergens!!! Want de staat beloont pensioenspaarders met een belastingsvoordeel. En beboet mensen die hun geld vroeger opvragen omdat 1 van de voorwaarden sparen tot uw 65e is. En dan mag je al dat belastingsvoordeel weer terug geven. Een boete van de volle 33%. Voor non-believers: wetboek artikel … Mensen die het echt willen weten, geef me een seintje!

    Aan den Dieter die dacht dat piramidesystemen verboden zijn…
    HMI werkt niet volgens een piramidesysteem, maar een rechtlijnigsysteem. Daar verdien je waar je recht op hebt. En het feit dat anderen op de rug van hun medewerkers die onder hen staan verdienen is, sorry voor mijn taalgebruik, ook dikken bullsh**! Dit heet een begeleidingsvergoeding en deze wordt kleiner naarmate de nieuwe medewerker in positie stijgt en zelf meer kennis bezit en zelfstandiger is. Want ik denk dat niemand vrijwilligerswerk doet. En graag loon naar werken krijgt. Dus als ik al mijn tijd en kennis in iemand steek, word ik daar graag voor beloond. Het is ook zo dat bij ons niemand aan zijn lot wordt overgelaten en goed begeleid en opgeleid wordt. Wat eigenlijk een voordehandliggend gegeven is. Maar niet in elk bedrijf wordt toegepast. Bij ons wordt geïnvesteerd in het menselijk kapitaal!
    En hoe denk je dat de structuur van uw firma eruit ziet? Als je dan al werkt tenminste… Maak eens een tekeningske. Oei, toch wel een piramide zeker?! Dju toch… Ik weet 1 ding. In mijn hoofdjob sta ik op het onderste trede’ke van de ladder. En op dienen directeursstoel zal ik nooit geraken! Maar als ik binnen HMI een beetje hard werk, dan weet ik wel dat ik de carrière- en doorgroeimogelijkheden heb. Iets waar veel mensen slechts van kunnen dromen. Zo van die gefrustreerde mensen, zoals er waarschijnlijk veel zijn hier op dit forum alleen al.

    Beste mensen, graag had ik nog veel van mijn ervaringen en vooral wijsheden met u gedeeld hier op dit forum. Jammergenoeg moet ik voortmaken. Snel mijn haartjes kammen, mijn blazerken aandoen en mijn docu-map onder de arm nemen om een klantengesprek te gaan doen. En deze gelukkige ziel kennis te laten maken met enerzijds het pensioenprobleem, maar anderzijds ook de fantastische oplossing van HM: ons ZEKERHEIDSPLAN G60!!

    En aan alle negatieve, bekrompen, conservatieve, en wat weet ik nog allemaal… mensen hier. Ik wil gerust eens het vuil uit uw oogjes komen halen en deze openen dat Hamburg-Mannheimer wel degelijk een goede en betrouwbare maatschappij is en ons plan het beste is. En daar zal ik nog niet eens veel moeite voor moeten doen. Het enige wat u hoeft te doen, is open staan voor de feiten en ook uw ego aan de kant durven schuiven om mij daarna gelijk te geven.
    Bedankt en misschien tot binnenkort!
    Groetjes, ikke.
    enne, J.P. inderdaad: One life, live it!! F555 rules! ;o)

  31. Als afgestudeerde student in economie (TEW) werd ik onlangs ook gecontacteerd door iemand die bij HMI actief is. Ook ik had al van deze onderneming gehoord (enkel negatieve dingen) en stond dus heel sceptisch tegenover HMI.

    Toch ben ik uit nieuwsgierigheid eens gaan polsen tijdens een introductieseminarie omdat ik, in tegenstelling tot vele mensen op dit forum, niet als een kip zonder kop geloof in wat iedereen rondom me vertelt. Ik zoek het liever zelf uit.

    Nu wat zijn mijn conclusies:
    – de producten die HMI aanbiedt zijn echt wel de beste die er op de Belgische markt te vinden zijn.
    – HMI is financieel één van de gezondste ondernemingen op het moment
    – De manier waarop zij werken is controversieel. Ik sta hier dan nog steeds sceptisch tegenover. Versta me goed, ze doen niets wat niet koosjer is, maar het is gewoon een rare manier van werken. Zeker als je 4+1 jaar management hebt gestudeerd, besef je wel dat dit tegen alle regels van het management ingaat. Toch ga ik het wederom eens een kans geven (ik heb toch niet te verliezen)

    Mijn raad: spaar bij hamburg manheimer want indien je het niet doet, ben je ofwel dom omdat je niet aan pensioensparen doet, ofwel ben je bij een andere maatschappij aan het sparen waarvan de voorwaarden en voordelen ongetwijfeld minderwaardig aan die van HMI zijn.

  32. Een uurtje geleden is er een medewerker van HM bij mij buiten gestapt. Enkele dagen geleden kreeg ik dus ook een telefoontje of ik geinteresseerd was in pensioensparen. Ik had ook al negatieve commentaren gehoord over deze maatschappij maar ik had toch besloten om op dit gesprek in te gaan (vooral omdat ik nog niet aan pensioensparen doe).De persoon in kwestie was niet opdringerig, ze vroeg gewoon of ik geinteresseerd was. Aangezien ik het telefoontje reeds verwachtte en mijn antwoord al positief was, weet ik natuurlijk ook niet wat er gebeurd zou zijn moest ik vriendelijk “nee, bedankt, liever niet” geantwoord moest hebben. Misschien zou ze harder aangedrongen hebben maar die indruk had ik niet. Ik had afgesproken om half één vandaag. Om kwart na twaalf kreeg ik telefoon met de vriendelijke mededeling dat juffrouw X iets later ging zijn omdat ze wat in tijdsgebrek zat. (Voor hetzelfde geld kon ze niet bellen en gewoon een kwartier later komen…) Veel dingen die ze vertelde wist ik al : waarom pensioensparen, hoeveel, aftrekbaar van de belastingen, enz… De verzekeringen omtrent ziekte, werkloosheid, invaliditeit,… waren voor mij nieuw. Het gesprek was constructief en ik heb er eerlijk gezegd een goed gevoel aan over gehouden. Ik heb niet direkt getekend maar heb even bedenktijd gevraagd om toch ook te kunen overleggen met mijn vriendin. Ondanks de negatieve kritiek die ik te horen gekregen heb, ben ik blij dat ik op dit aanbod ingegaan ben. En misschien ben ik binnen 2 weken dan wel een nieuwe pensioenspaarder bij HM.
    Vriendelijke groeten
    Robin

  33. Hoi, ik heb een goede kameraad die na veel wikken en wegen ook bij HMI begonnen is als medewerker. Hij vroeg of hij eens mocht langskomen om zijn uitleg te doen, waar ik positief op reageerde. Nu ik was al 4 jaar begonnen met pensioensparen omdat het fiscaal wel echt voordelig is (Pensioenfonds Argenta: probleem daar is dat het 100 procent aandelen zijn, dus risico!). Nu weet ik wel zeker dat ik nooit met die grote banken zoals fortis, ing, … in zee wil gaan, want dat zijn echt grote dieven. Maar voor de rest blijft het toch allemaal maar een beetje gokken, want als je zekerheden wilt, heb je weinig opbrengst, en als je risico wil heb je kans op grotere opbrengst. Daarbij komt nog dat het een product is dat je heel moeilijk kan vergelijken daar er heel veel kleine verschillen zijn tussen de verschillende produkten. Ach ik bekijk het zo: als ik elk jaar al 30 procent belastingsvoordeel op de premie heb dan heb ik toch dat geld al in mijn zak niet? maar het is zeer moeilijk om te weten waar je het beste zit!
    En dat vind ik wel het belangrijkste: het produkt, als ze een onbeleefde verkoper of verkoopster op mij afsturen, dan zal ik deze snel aan de deur zetten, maar dan zou ik dat ook melden aan de directie en vragen om een vriendelijker persoon te sturen.
    vriendelijke groeten
    Koen

  34. Beste lezers,
    Spreek een vakman aan voor elk probleem. Geldproblemen ? uw vakman de bank. Verzekeringsproblemen uw vakman verzekerings agenten. Pensioenproblemen en fiscale problemen uw vakman een HM agent. Hamburg Mannheimer schrijft ieder jaar mee aan de belastingsgids. Als dit zo’n een mallafiede maatschappij zou zijn dan bestond deze al lang niet meer. Eén raad steek al uw geld niet weg bij die maffiosi van banken die u btw AL LANG KENT en VERTROUWD. Vertrouw op een vakman, voor elk probleem is er een goede oplossing(oplossing betekend geen probleem meer).
    Tot slot, in elk vak heb je natuurlijk ook stielbedervers.
    Mijn vorige loodgieter is 4 maalterug moeten komen voor hetzelfde probleem, zijn daarom alle loodgieters slecht ?
    Voor alle nozems -ik heb horen zeggen van-. Get a LIFE

  35. Na het telefoongesprek nog eens goed gelezen te hebben.
    Wie zegt dat dit over Hamburg Mannheimer gaat ?
    Dit kan even goed over 1 of andere bank gaan. Ik kreeg trouwens onlangs zo’n telefoontje van mijn eigen bank, daarmee da mijn frank viel.

  36. Beste Dieter

    Ik had graag eens gereageerd op uw uitspraak. En voor alle anderen die er ook zo over denken. Ik begrijp uw verwarring, maar…

    Multi Level Marketing wordt wel eens vergeleken met in Nederland verboden piramidespelen. In een uitspraak van de Hoge Raad in februari 2005, met betrekking tot illegale piramidesystemen, werd het volgende daarover gezegd:

    “Naast het piramidespel, bestaan er verkoopmethoden die in bepaalde opzichten gelijkenis vertonen met piramidespelen. Deze verkoopmethoden zijn bekend onder de naam “multilevel marketing” of “netwerk marketing”. Deze verkoopmethoden of vorm van marketing vallen niet onder de definitie van het begrip piramidespel en zijn derhalve niet verboden onder het regime van de Wet op de kansspelen. Bij deze vorm van marketing verwerft de koper van een product het recht om zelf ook bepaalde producten te verkopen waarmee hij een bonus, een provisie of een percentage van de omzet kan verwerven. Hetzelfde geldt voor de opvolgende kopers. Qua structuur vertoont multilevel marketing gelijkenis met een piramidespel. Het doel van deze vorm van marketing is echter wezenlijk anders dan het doel van een piramidespel. Multilevel marketing is een verkoopmethode. Een te verwerven voordeel in de vorm van een bonus, provisie of omzetpercentage dient om de verkoop van de betreffende producten te bevorderen en vormt derhalve onderdeel van het verkoopsysteem.

    Bij multilevel marketing is geen sprake van het betalen van een bepaald bedrag uitsluitend teneinde het recht tot deelname aan een organisatie of het recht tot het werven van nieuwe deelnemers/kopers te verkrijgen, maar staat de verkoop van producten centraal. De deelnemer koopt producten in voor een reële prijs, teneinde ze met winst te verkopen. In tegenstelling tot bij een piramidespel is er sprake van koop in de zin van artikel 7:1 BW. De afnemer betaalt niet voor deelname, maar voor het product. De afnemers die geen producten willen of kunnen verkopen worden derhalve niet benadeeld.

    Gezien het bovenstaande is er geen reden multilevel marketing te verbieden zolang het gebruikt wordt als een methode om producten te verkopen.”

    Met andere woorden: het verschil tussen een illegaal piramidespel en een legale Multi-Level Marketing organisatie is het feit dat bij een piramidespel de nadruk ligt op het werven van nieuwe leden/verkopers/consultants/distributeurs. In een legaal MLM systeem, worden er commissies verdiend op de verkoop van producten of de diensten aan een eind consument. Er kan geen geld worden verdiend op alleen maar het “inschrijven” van potentiële distributeurs of consultants. Wel worden er commissies verdiend over de omzet van de aangeworven distributeurs of consultants.

    Hoe een bedrijf zijn werknemers vergoed, is een eigen keuze. En bij HM is dat via het MLM systeem (een systeem dat door Vleko Management School wordt bestempeld als het systeem van de 21e eeuw!), waar je verdient wat je waard bent. En trouwens, elk bedrijf vertoont een piramidestructuur en verdienen er topmensen op uw rug. Zoals eerder reeds aangehaald. Er is trouwens dit weekend een interessant artikel verschenen in de krant waar wordt vermeld hoeveel de topmensen bij oa. Dexia en Fortis verdienen. Cijfers om van achterover te vallen. Ga maar na. En waar ze de loketbediendes hartelijk dankbaar voor zijn. Want voor hun 38uur/week verdienen zij slechts netto een 1250 EUR/maand. Terwijl bij HM de mensen beloond worden voor hun inzet en resultaat. En krijgen jonge en dynamische mensen de kans een nieuwe uitdaging aan te gaan in een sector waar ze anders nooit in terecht zouden komen.

    Ikzelf ben van diploma bachelor communicatiemanagement optie commerciële communicatie. Na mijn middelbare studies Economie – Moderne talen had ik mijn buik meer dan vol van economie en aanverwanten. En geen haar op mijn hoofd dat toen dacht dat ik ooit in de verzekerings- of financiële wereld terecht zou komen! En zie nu. Ik heb de kans gegrepen en ben nu reeds meer dan een jaar actief. En nog altijd zeer tevreden over mijn keuze destijds.

    Tijdens mijn carrière bij HMI heb ik eerst kennis en ervaring opgedaan door advies te geven rond langetermijnsparen en dan voornamelijk pensioensparen met ons topproduct Golden 60. En ja, eerst bij kennissen en vrienden, die mij dat tot op heden nog steeds niet kwalijk nemen.
    Gaandeweg heb ik mij bijgeschoold in de materie die mijn interesse wegdraagt en heb ik mijn kennis in de praktijk kunnen toepassen. Veel interessanter dan 3 jaar op de schoolbanken vertoeven en verdrinken in kennis. En dan afstuderen en nog niks kunnen…
    Nu ben ik bezig met mijn opleiding agentschap binnen de maatschappij en zal ik weldra als volwaardig financieel en fiscaal adviseur en verzekeringsmakelaar actief kunnen zijn. Met de nodige behaalde diploma’s en Cbfa-nummers, die wettelijk verplicht zijn.

    Dus als je je in het vervolg richt op reacties en vragen gebaseerd op feiten, wil ik daar graag meer duidelijkheid in verschaffen. En ik ben er 100% van overtuigd dat ik dat 10 keer beter zal kunnen dan 99% van de loketbediendes die fluitend dingen verkopen waar ze geen bal van snappen! (Met dank aan Paul Huybrechts en zijn artikel Verkoop alleen wat je snapt.)

    Om te besluiten:
    Hoe de managementstructuur en de manier van vergoeden van een bedrijf in elkaar zit, staat – naar mijn mening – volledig los van de producten die er worden aangeboden. En dan kan ik u verzekeren dat je met je pensioenspaarplan bij HM een topproduct hebt. Een legaal product ook. Wettelijk goedgekeurd door het CBFA, de instantie die in de financiële wereld waakt over de belangen van de consument.
    Bij een solide maatschappij – en grootste concurrent van alle banken – die jaar na jaar nog steeds groeit. Dus helemaal niks mis mee. Voor de voorstanders en klanten van HM die hier gereageerd hebben. Proficiat met je keuze!

    Voor de onwetende tegenstanders, nogmaals, graag wil ik mij opofferen om jullie met feiten duidelijk te maken dat Hamburg-Mannheimer en partnermaatschappijen zeer solide en betrouwbare maatschappijen zijn met kwalitatief hoogstaande producten afgestemd op de behoeften van de klant.

    Groetjes, ikke.
    En tot de volgende.

  37. Beste
    ik ben zelf bijna 5jaar bezig voor Hamburg-Mannheimer.
    ik wil kort zijn, wanneer je morgen eens een telefoontje krijgt van een medewerker van ons, nodig die eens uit en luister eens naar wat hij /zij te vertellen heeft.
    pensioensparen is geen luxeproduct maar vandaag een levensnoodzakelijk product.

    Ik weet dat er heel wat negatieve verhalen rondgaan, maar die zijn meestal gebaseerd op “verhalen” die verteld worden en de ronde gaan, meestal nog sterker overdreven noem maar op.

    Maar nodig eens een medewerker uit en laat hem of haar eens het verhaald doen en baseer u eens op FEITEN!
    niet op roddels of zaken die verteld worden (door concurrentie of jaloerse buitenstaanders…)
    neem dan eens de tijd om te vergelijken of informeer u eens bij iemand die kennis van zaken heeft…

  38. Ik moet hierbij Gert en Frederique gelijk geven. Wat is er in godsnaam mis met een halfuurtje de uitleg te horen? Je wint er toch wat voor je zelf bij. Interesseert het je niet , ook goed, dan laten we het erbij he.

    Ik vind het zeer spijtig hoe HMI bevooroordeeld wordt.
    Het is louche, het is hardselling. Ik kan dat toch niet begrijpen dat je zo’n dingen zegt, als je onze producten niet kent.

    Groetjes Sophie

  39. wij verkopen geen product, wij leveren een noodzaak!!!

    Het is spijtig dat er zoveel vooroordelen bestaan tov de HMI-organisatie, maar de belgische banken zullen dit niet zo spijtig vinden aangezien ze anders al hun clienteel zouden verliezen.

    De “Golden60” is uniek op de markt en staat toe om met minder geld een veel groter vermogen te kunnen opbouwen dan met de producten van de concurrent.

  40. Ik heb als medewerker nog 1 ding aan het gebeuren toe te voegen; beste heren die onze maatschappij en onze producten verwensen, ga eens vrijblijvend naar de website http://www.budget-net.com, een divisie van test aankoop, en klik ook eens VRIJBLIJVEND bij “fondsen en sivacs” op het tabblad ‘koopwaardige fondsen’, daarna “aandeelfondsen geografisch”, en daarna kunt ge zien wat deze onafhankelijke site aanraadt voor het land BELGIE: ons illegaal, louche, verwenselijk fonds staat daar weer lekker als meeste koopwaardige fonds van belgië.

    Dus, eerst feiten, dan zagen

    groetjes

  41. Na zorgvuldig jullie kennis, commentaren en ervaringen te hebben gelezen, blijft mijn mening verdeeld. Ik overweeg het mij klant te maken bij Hamburg-Mannheimer, en vond het dus ook heel interessant om via Christophe een objectieve website te vinden. Ben daar dan ook onmiddellijk ne keer gaan kijken. Jammergenoeg, is deze site ontoegangkelijk voor niet-abonnees. Zodanig dat ik tot op dit moment nog steeds niet overtuigd ben, mij klant te maken.

  42. Hey Annick,

    Idd een foutje van mij, ik had er geen rekening mee gehouden dat je abbonnee van test-aankoop moest zijn voor bepaalde gegevens op die site. Maar geef me je emailadres en ik zal je een paar screenshots doorsturen. Ik ben blij dat je objectief wilt vergelijken en je moet gewoon iets nemen wat het beste bij je behoefte aansluit, iemand die bij mij niet voor 100% achter zijn keuze staat wordt geen klant bij mij. Er zijn nl. nog altijd medewerkers die al lang en serieus met hun job bezig zijn.

    Groetjes

    C.Claassen
    CBFA 67267cA
    Medewerkernr. +73204106

  43. h ha ha ah ah aha ha ha ah aha , te zielig voor woorden!
    mensen die denken alles te weten, die hebben hun toekomst zooooooo goed geregeld!!!

    ha ha ah ah haha , maar niet heus!

  44. Ipv wat te lachen kunt ge er misschien ook eens bijtypen wa ge allemaal bedoelt, want dit slaat nergens op

  45. Wat me opvalt ivm hamburg-mannheimer

    mensen die voor zijn: gestaafde en nuchtere meningen

    mensen die tegen zijn: losse en absurde gedachtegangen die meestal nergens op slaan

    Get a life people (en voor sommigen misschien een opvoeding ook)

    grtz

    by the way; lees de financieel economische tijd ook eens ipv van uren naar vtm te zien en het laatste nieuws van buiten te leren

  46. Christophe —> uwe link is enkel voor abonnees

    wel een goeie site om vanalles te weten te komen over dat osiris fonds

  47. Graag had ik ook even mijn mening gezegd over Hamburg-Mannheimer.

    Ik ben in december begonnen met pensioensparen bij Dexia, omdat dit de bank is waar ik mijn rekeningen heb, en waar ik een lening ben gaan afsluiten. Die bankmedewerker heeft me dan ook overtuigd om pensioensparen te doen. Achteraf gezien had ik me beter eerst deftig geïnformeerd. Dit doe ik voor alle consumentenproducten, maar de man bij de bank was me te vlug af. Enfin, mijn fout.

    Twee weken geleden belde een kennis van mij, die werkt bij Hamburg-Mannheimer, mij op om een afspraak te maken om zijn uitleg te doen. Ik heb echter geweigerd, omdat ik zo gemakkelijk was bij Dexia, en niet wou veranderen. Ik kende HM ook totaal niet, en ik dacht dat dat een of ander opdringerig bankske was zoals Axa en andere Fintros. Vorig weekend belde die kennis me echter terug. Die twee telefoons waren by the way heel beleefd, gemoedelijk en zeker niet opdringerig. Hij gaf me al wat meer uitleg en zei me dat hij in opleiding was, en dat hij toch graag es zijn verhaal zou komen doen, omdat het voor hem bij bekenden gemakkelijker praten was.

    Ik heb dit aanvaard, en vandaag stonden hij en een medewerker van HM aan mijn deur na afspraak. Dat die medewerker mee was, dat weet je op voorhand, hoe kan iemand anders beoordeeld worden als er niemand is om hem te beoordelen? Dus van dat onverwacht gezelschap, dat is zever.

    Ik heb me uitgebreid laten informeren, en achteraf bezien ben ik heel blij dat ik die mensen heb laten komen. Pas op, ik heb nog niet beslist of ik ga overstappen naar HM, maar nu weet ik tenminste het verschil, en dat spreekt immens in het voordeel van HM. Dan lijken de banken inderdaad wel dieven… En de structuren en partners die erachter zitten, zijn heel betrouwbaar. Dit is ook de mening van De Tijd, en van diverse instellingen die de markt hierover bekijken en beoordelen.

    Ik ben er daarom van overtuigd dat die mensen die hier zulke negatieve commentaren geven, gewoon niet weten wat HM inhoudt en wat erachter zit. Zij zullen waarschijnlijk op café (waar anders) gehoord hebben van Piet den Dronkaard dat HM afzetters zijn, en dan geloven zij Piet op zijn woord. Ik geef hen de raad om es te luisteren naar iemand van HM, of om zich es deftig te informeren. Want kritiek spuien kan iedereen, maar gefundeerde kritiek… dat is wat anders.

  48. Komt er nog bij dat de Dexia de enigste maatschappij in België is die extra beheerskosten aan hun aandelenfonds koppelt als het fonds goed draait!

    Proost

  49. Hey Christophe,

    Vind het heel vriendelijk van je om mij die zaken door te sturen, maar zal niet meer nodig zijn. Ik heb ondertussen zelf contact opgenomen met één van jullie medewerkers, en die is nu net vertrokken. Na zijn uiteenzetting, heb ik dan ook onmiddellijk bij jullie ingetekend. Toch bedankt!

  50. Zoals al eerder vermeld is dit absoluut geen medewerkster van HM. HM medewerkers werken namelijk met warme contacten en geen koude contacten!
    Ze bellen niet zomaar iemand op, de personen die ze opbellen daarvan hebben ze die nummer zelf gekregen via kennissen, vrienden.
    daar dat de mens blijkbaar heel makkelijk beïnvloedbaar is door het gerrodel van andere, die daar dan mss een slechte ervaring aan hebben en dat omdat zij het daar niet gemaakt hebben, het willen verkloten voor anderen.
    Groetjes uit pos. 5

  51. ik ben medewerker van hmi geweest van 1991 tot 1993 en ben gestopt omdat ik het niet langer kon combineren met mijn hoofdberoep en mijn gezin.
    Zelf ben ik nog steeds klant bij hm.
    Nu heb ik besloten om naast een pensioensverzekering ook een pensioenspaarfonds te nemen. Ik ben gaan informeren bij fortis en die gaven bij een rendement berekend op hun beste resultaat van de afgelopen jaren nl. 8.75 %
    De medewerker van hmi, mijn vorige struktuuroverste, gaf mij een rendement berekend op hun gemiddelde resultaat nl, 9.78 %.
    Voor wie ga ik kiezen denken jullie en om welk twee redenen?

  52. Hi,

    We hebben vandaag dus ook iemand van HMI langs gekregen. Althans dat denk ik toch want ze hebben echter nooit gezegd voor welke firma ze werken.
    Ze lieten uitschijnen dat ze meer makelaars waren.

    Het begon met een telefoontje met de vraag of we minder belastingen wilden betalen. Ja wie wil dit nu niet hé 😮
    We hadden dus een afspraak gemaakt en vandaag zijn ze dus langs geweest.
    De gast die belde was heel vriendelijk en beleefd, kan hier niets op aan merken. Ze stonden hier echter wel met 2 voor de deur. nu ja dat was ook niet echt een probleem.

    We vonden de uitleg heel intressant maar heb toch nog altijd mijn twijfels. Er moet toch iets achter steken? Nu heb ik het niet op de manier van verkopen maar echt puur over de formules die ze aanbieden.Ik lees hier bijna alleen maar slechte reacties ivm de verkoop van de produkten, maar niet echt veel van de kwaliteit van hun produkten… Ik heb zeker niet de bedoeling om een verkoper te worden, geen zin een geen tijd voor. Ook zal ik nooit zomaar de telnrs van vrienden of kennisen doorgeven zonder hen dit eerst te vragen.

    De hamvraag, zijn hun produkten, nl HM Golden Future echt zo goed als ze beweren of zitten er addertjes onder het gras??
    Ik heb een deel goede artikels gevonden over HM, maar ook een heel deel mindere. Ben nu wel van plan om deze eens voor te leggen aan de verkopers alvorens eventueel ook maar iets te kopen/tekenen.

    Link 1
    Link 2

    Groeten,
    Pit

  53. Natje,

    We hebben min of meer dezelfde uitleg gevraagd ivm met onze dochter van 2 haar spaarboekje. Staat al aardig wat geld op maar we zouden graag als ze bv 25 jaar wordt haar kunnen verrassen met een mooie som..

    Ze hebben ons aangeraden omdat dus te beleggen in een fonds via Bank de Groof.. Volgens hun berekeningen zou dit heel wat meer opbrengen dan een gewoon spaarboekje.
    We willen dit dus allemaal wel geloven maar je hebt alleen maar hun woord, uitleg waar je moet op afgaan en dat vertrouw ik toch niet helemaal..

    Groetjes,
    pit

  54. Hallo,
    allemaal mooi wat er over HM en HMI wordt gezegd in positieve zin. Evenwel zijn de opmerkingen in negtieve zin de meest realistische. Ze worden dan wel door de zogenaamde medewerkers van HMI naar beneden gehaald maar ze hebben het bij het rechte eind.
    Mijn broer was in de beginjaren dat HMI opdook in Belgie ook HMI consulent/adviseur nadat hij een kontrakt had afgesloten natuurlijk.
    Hij heeft ook gans de familie en vriendenkring afgelopen en toen die uitgeput was moest hij van zijn mentors verder de telefoonboeken afwerken. De werkwijze van toen is dus nog altijd dezelfde.
    Na een paar jaar kon hij zich niet meer verzoenen met de werkwijze van HMI noch met hun maandelijkse bijeenkomsten die hij pure “hersenpoelerij” noemde. Hij gaf er de brui aan ook al had hij al meerdere medewerkers onder zich staan. Zijn kontrakt behield hij wel en betaalde braaf maandelijks zijn bijdrage jaarlijks aangepast aan de index. Dit omdat hij in het produkt zelf geloofde en voorbereid wilde zijn in geval van ongeval en/of pensionering.

    En nu komt het voornaamste wat hier nog nergens aan bod is gekomen. Tot hiertoe zijn er enkel mensen aan het woord geweest die spreken over de verkoopstechnieken, het produkt en over de grote verzekeraar H&M.
    Is er van al de spaarders al iemand werkonbekwaam geworden?
    Of op pensioengerechtigde leeftijd gekomen?
    Komt H&M dan zijn verplichtingen na opgenomen en vermeld in de kontrakten?
    Het antwoord is : NEEN.

    Mijn broer is enkele jaren terug 100% werkonbekwaam geworden. Gezien de toestand zo erg was bleek al vlug dat hij langer dan 3 maand werkonbekwaam zou blijven. Volgens zijn kontrakt betaald HM de premie’s verder als de werkonbekwaamheid langer duurt dan 3 maand.
    Hij stuurde met het door HM afgeleverde formulier de nodige informatie door naar het hoofdkantoor van HM. Per kerende een ganse vragenlijst in te vullen door de behandelende arts. Eén van de laatste vragen was “hoe lang zal de patient werkonbekwaam zijn” en “wanneer zal de patient weer aan het werk kunnen”. Gezien de ernst van de kwaal en de arts geen herderziende is vulde hij in “onbepaald” en “niet te voorzien”.
    Formulieren netjes terug gezonden en afwachten en maar blijven afwachten.

    Uiteindelijk bood zich iemand bij hem aan, om een kontrakt te proberen afsluiten, niet voor de zaak.
    Mijn broer deed zijn relaas en deze medewerker zou er wel eens werk van maken want hij kende een hele boel mensen die wel tevreden waren.
    Bleek dat het dossier verdwenen was. Daarna dook het dan weer op maar was het geclaseerd om reden dat de arts geen duidelijk antwoord had gegeven.
    Ondertussen was mijn broer al 1 jaar thuis wegens anbeidsongeschiktheid en betaalde nog iedere maand zijn premie.
    Het daarop volgende gepalaver duurde enige maanden.Daarna hoorde hij weer niks meer.
    Enige tijd later ging een andere medewerker van HM het eens in orde brengen. Toen begonnen ze te toveren met de woorden fysiologiche en fysieke arbeidsongeschiktheid. Volgens hen een heel groot onderscheid. Maar volgens de “Grote Van Daele” één en hetzelfde. Het resultaat bleef wat het voorheen was. HM betaalde de premie niet verder maar mijn broer wel.

    Gezien zijn toestand niet verbeterde doch steeds slechter werd heeft men hem vorig jaar 100% invaliede verklaart en voor altijd arbeidsongeschikt.

    Dus doet mijn broer nogmaals beroep op HM en nu tevens om zijn gewaarborgde uitkering op te vragen zoals vermeld in het kontrakt.
    Weerom een massa formulieren en vragen. Alles netjes ingevuld en de nodige stukken en bewijzen bijgevoegd.
    Vervolgens moet hij zich aanbieden bij een dokter aangesteld door HM. Zijn beslissing “hij is minder dan 30% invalide”. Dus HM moet niet uitkeren. Wat de dokters van de invaliditeitscommisie hadden besloten was dus niet juist maar HM wel. Voor altijd werkonbekwaam….jaja..niet volgens HM. Je kunt altijd in beroep gaan tegen deze beslissing maar alle kosten die eruit voortspruiten zijn voor jouw rekening, het aanstellen van de dokters incluus en HM kan daar dan weer tegen in beroep gaan.
    HM keert niks uit en ge moogt maandelijks je prelie betalen. Ha, ga je dat niet doen? Dan plaatsen we je contract in reductie, voila.

    En als ik mijn spaargeld opvraag want ik ben op minder dan vijf jaar van mijn pensioen gerechtigde leeftijd. De wet voorziet dat ik dat dan kan opvragen met een minimale kost.
    Denk dat maar. HM heeft berekend dat er omzeggens niks zal van over blijven. Een goede raad van HM verder sparen en je premie betalen. Ja maar, ik ben toch werkonbekwaam en 100% invalide, jullie zouden dan toch de premie betalen.
    HM sluit het dossier en plaatst het in reductie.
    Einde discusie.

    Dus voor al wie dit leest, trek hieruit je conclussie. En indien mogelijk vertel het voort.
    Dit is geen verhaaltje over een tegenstrever van HM maar van een client van hen en ex-medewerker. Keiharde realiteit.

    En om af te ronden, het geld van zijn pensioensparen bij de (ASLK) nu Fortis dat hij in hetzelfde jaar had afgesloten als dat bij HM. Wel dat had hij de tweede dag na opvraging netjes voor zich liggen in baar geld. Moet er nog een tekening bij, ik denk het niet.

    En voor al de medewerkers van HM ,in hun maatpakjes, ik zal dit verhaal blijven verspreiden zolang mijn broer nog leeft en ook daarna.

  55. Dag Paul,

    Ik wou even reageren op je probleem, ik snap niet goed hoe het komt dat de premies niet betaald worden. Ik ben zelf ook klant en mijn vader ook. Deze is onlangs door invaliditeit op pensioen gesteld. Hij krijgt elk jaar zijn premies teruggestort van de onderneming. Ik werk in een keukenzaak en ben toevallig met een klant in gesprek geraakt over HMI. Hij was ook invalide geworden op zijn werk en kreeg effectief zijn premies om de 3 maanden teruggestort. Welliswaar ook veel documenten moeten invullen, maar het resultaat is er.

    Dus zolang u deze boodschap gaat verspreiden, zal ik je moeten volgen met mijn verhaal 🙂 Ik ben namelijk tevreden over de werking.

    mvg Bart

  56. Dag Bart,
    heel leuk voor je vader en die klant dat het voor hen zo goed loopt. Blijkbaar heeft HM meerdere maten en gewichten.
    Maar als je vader onlangs door invaliditeit op pensioen werd geplaatst hoe kan hij dan al jaren, ieder jaar zijn premie terug gestort gekregen hebben? En waarom na een jaar de premie te hebben betaald, Die ze dan toch modten terug geven. Waarom niet gewoon vrijstellen van premie zoals in het kontrakt staat. “De klant” om de drie maand zijn premie terug, ja dat is wat ze zeggen bij HM, om de drie maand. Niet op het eind van het jaar.
    En als jij en je vader toch zo tevreden zijn, wees dan blij en dreig er niet mee mij te blijven volgen. Daar heb je geen enkele reden toe, tenzij….. je bent een medewerker van HMI.
    Uit de vorm van je reaktie en de woordkeuze wijst alles hierop. Morgen kun je reageren als Jan of Piet en telkens zeer tevreden zijn over HM en mijn verhaal proberen onderuit te halen om de mensen aan het twijfelen te brengen.
    Een goede raad aan HM dat ze hun kontrakten nakomen en betalen aan al wie er recht op heeft. Dan zullen er ook geen “echte” verhalen op het net komen zoals dit.
    De groeten Bart van HMI.

  57. Dag Paul,

    Je vertelt in je verhaal dat het geld van de Fortis er in twee dagen lag. Is mss omdat het zo een groot kapitaal was 😉

    Ik heb me onlangs ook eens geinformeerd over de verschillende pensioenspaarproducten en ik moet zeggen dat ze er bij hamburgmannheimer wel kaas hebben van gegeten. Om even te vergelijken het pensioenspaarfonds van HM heeft een gemiddeld rendement op 10 jaar van 17,7 % waar we bij onze welbefaamde Fortis bank als behoudsgezinde belg tevreden moeten zijn met een rendement van 8,8 %. En dan komt nu nog het leuke van het verhaal. Wat beloofde meneer de verkoper van HM mij ??? 9% terwijl hun fonds nu veel beter doet. Wat beloofde men mij op het Fortis kantoor van hier in de buurt jaja het ging ook ongeveer 9% zijn op einddatum. Dan vraag ik mij af welke maatschappij een eerlijke prognose maakt en welke maatschappij een aggressieve verkoopstechnniek gebruikt??!! Volgens mij hebben de meeste Belgen nog altijd niet door dat een fortisKANTOOR geen zekerheid garandeerd maar gewoon een gebouw is.

    Is natuurlijk mijn visie, maar liever een HM medewerker over de vloer met een eerlijke prognose ipv een duf bankgebouw met een zeer twijfelachtige prognose.

    Groetjes Tom

  58. Dag Paul,

    Zoals ik al zei, ik werk in een keukenzaak (Kitchen-Suite in Genk) Ik heb hier gewoon gereageerd als tevreden klant. Om even te antwoorden: Mijn vader krijgt zijn premies vanaf dit jaar terugbetaald omdat hij ook vanaf dit jaar Invalide is geworden en dus minder pensioen (Loon) krijgt. Mijn vader spaart op jaarbasis dus vandaar dat hij per jaar wordt terugbetaalt.

    De klant waarover ik het had betaalde per maand, en aangezien het over een periode van 3 maanden moet gaan voor hmi terugbetaald, betalen ze over 3 maanden. Het contract wordt premievrij, in die zin dat de premies worden terugbetaald, want in België is het nog altijd zo dat diegene die spaart ook effectief moet storten om belastingsvoordeel te krijgen. Dit is de reden dat HMI terugstort ipv in mijn vader zijn plaats te storten.

    En als we toch achterdochtig willen doen, kan ik ook beginnen denken dat jij miss wel iemand bent van een bank die hier een verhaal rondstrooid om HMI ongeloofwaardig te maken. Dus gelieve ons niet bezig te houden met achter iedereen die iets goeds over hmi zegt onmiddellijk een medewerker te zoeken.

    Over HM kan ik geen slecht woord zeggen, ze hebben altijd correct mijn belastingsbrief ingevuld (gratis) en als ik een vraag had stonden ze altijd voor mij klaar. Maar zoals eerder vermeld iedereen maakt de keuze waar hij zich het beste bij voelt.

    We moeten maar eens allemaal samen komen op ons 65 en dan kunnen we pas echt een objectief oordeel vellen. 🙂

    mvg
    Bart

  59. Gisteren is hier een dame van HM geweest.Zij had mijn telefoonnummer van zeer goede vrienden van mij gekregen (een koppel met twee kindjes)toen ze mij aanvankelijk belde wist ik inderdaad niet echt waarover het ging maar ze was zeer beleefd en vriendelijk en stelde zichzelf voor..inderdaad kwam ze op het punt belastingsvoordeel voor jonge mensen en toen ik vroeg wat ze dan eigenlijk precies deed zei ze onmiddelijk dat het te maken had met sparen e.d dus 1st en vooral helemaal niet zoals het gesprek bovenaan.Ook zei ze dat het gemakkelijker was om mij persoonlijk te zien, met als staving dat ze dan ook direct de informatie alsmede schetsen die ze erbij maakte om het geheel wat duidelijker te maken.Nu ben ik van nature een vrij achterdochtig iemand, maar ik vertrouw mijn vrienden in dat ze geen ambetant individu op mijn kap sturen,ze klonk mij professioneel en daar ik daar al even bezig ben met zo’n zaken (denken aan later) dacht ik dat een uitleg altijd iets kon bieden, en heb ik in mijn toch vrij drukke schema uiteindelijk een gaatje weten persen.Ik ben haar zelfs vergeten bellen en is een afspraak moeten afzeggen, en dan heeft zij mij gecontacteerd, maar nooit op een opdringerige of agressieve manier.

    Gisteren is ze dus hier geweest, en eigenlijk had ik geen zin want ik was moe maar ik dacht weetge ik ga haar snel haar verhaal laten doen, kan ik misschien nog is iets vragen over fiscale dingen, mooi meegenomen.

    Uiteindelijk heeft ze hier 3u en een beetje gezeten,zeer gemoedelijk allemaal.Ik heb geen enkele keer het gevoel gehad dat ze mij iets wou aansmeren, alswel dat ze mij op zen minst het belang v denken aan later en het hoe/wat/waar wou verschaffen.Mijn mamma heeft haar ook vragen gesteld (ongerust dat ik zomaar iets zou tekenen) oa over veranderen v pensioenfonds en zij heeft ook gezegd dat ze dat best niet deed omdat ze al zolang spaart bij KBC (vanaf haar 20jr)..Ik heb elke vraag,elk hiaat,elke achterdocht gesteld en zij heeft mij altijd antwoord kunnen geven, dat overigens gestaafd kon worden met artikels uit de tijd en de standaard (wat in mijn ogen betrouwbare bronnen zijn).Ook de manier van berekenen (met een gemiddelde,niet met de beste resultaten) is een manier waar ik mij enorm in kan vinden.

    Ik heb een aanvraag ingevuld maar heb ook gezegd dat ik ging verhaal horen op andere plaatsen alsmede zelf informatie zoeken, en ze heeft de datum van de ingang van de polis later gezet om mij meer tijd te geven dingen te onderzoeken, wat ik ook heel positief vind.

    En nu ik al een hele hoop ben gaan lezen op nieuws/beleggings/financiën/klanttevredenheids-sites (en ook diverse fora) kan ik eigenlijk enkel tot de conclusie komen dat het verschil in nl en be blijkbaar heel groot is, hm een bonafide maatschappij is die haar eigen produkten kritisch beschouwt zodat het hoogst mogelijke rendement wordt behaald, en dat het mijn tijd meer dan waard was.

    Wat me overigens ook opviel was
    “Pieter zei, op dinsdag 15 mei 2007 om 23u02:

    Wat me opvalt ivm hamburg-mannheimer

    mensen die voor zijn: gestaafde en nuchtere meningen

    mensen die tegen zijn: losse en absurde gedachtegangen die meestal nergens op slaan”

    daar geef ik u gelijk in..ofwel zijn ze aan HM aan het vergelijken met een verzekeringsmaatschappij,wat het niet is..ofwel wijzen ze op het laag jaar rendement (wat mij geen bal interesseert bij PENSIOENsparen,dus niet langetermijnsparen mensen,en zeker geen 1jaar).

    Ik ben een criticus en een technicus, en ik koop soms dingen die de massa niet kent, maar die wel fantastisch goed zijn, gewoon omdat die producten gemaakt zijn door mensen die zich vnl. daarmee bezighouden.Dat is ook het idee dat ik heb over HM.Ook het feit dat hun paket uit een mix bestaat duidt op een doordachte analyse waar de beste cohesie word uitgekozen ( en dan heb ik het niet enkel over het osisis fonds(dat ik heb opgezocht om te weten wat in wat voor dingen zij investeren,om te zien hoe relevant me dat lijkt voor de toekomst) maar ook over de winstdeelname die niet belastbaar is(als ik het goed heb gelezen op de bellegerssites).Me dunkt dat het jammer is dat als je HM zoekt op google je zoveel misnoegde (vaak ex-werknemers) individuen hun zeer bizar (on)gefundeerde mening ziet verkondigen en dat daardoor veel mensen die niet verder kijken dan hun neus lang is en luisteren naar “van horen zeggen” afhaken.

    Ik weet dat fortis of kbc (banken waar ik alletwee bij ben)
    enorm hun best zullen mogen doen mij te overtuigen..en ik zal hun zeker niets zeggen over mijn gesprek met Isabelle (HM dame) maar ik zal mij grondig voorbereiden, en mij even kritisch en argwanend opstellen als tegenover HM, iets wat ik anders niet zou gedaan hebben.

    Ik zal het vervolg posten moest het iemand interesseren.

    Katrien (werkzaam in de IT waar het bewijs van grote namen niet per definitie goed product al rotsvast bewezen is)

  60. Goeie dag allemaal,
    het is idd zo dat de ene verkoper de andere niet is. De ene houdt er andere technieken op na dan de andere. Ook is het ene produkt het andere niet, dus moet men wikken en wegen.
    Maar afgezien van dit alles stel ik me toch vragen bij het eindresultaat.
    Als ik het verhaal van Paul lees krijg ik de rillingen want waarvoor heb je dan al die tijd gespaard? Waarvoor heb je dan al die jaren je voorzorgen voor genomen? Toch niet enkel om het belastingsvoordeel. En als ik moet wachten tot mijn 65 jaar om dan te merken wat er van waar is, tja is me tamelijk riskant. Kun je evengoed maandelijks wat sparen ben je tenminste zeker van je spaarpot. Ik denk dat het zo een beetje is zoals met verzekeringen. Je bent verzekerd voor alles en nog wat, oververzekerd, maar als je er beroep op doet kom je maar zelden in aanmerking voor een vergoeding. De kleine lettertjes hé. Bij het afsluiten van een polis zijn ze allemaal heel vriendelijk en is alles rozegeur en maneschijn. Maar tussen het maken van beloften en het houden van die beloften ligt een wereld van verschil. Dit verhaal heeft me aan het denken gezet en heeft me ertoe aangezet toch nog te wachten om een polis bij HM af te sluiten. Wat ik aanvankelijk in overweging had genomen.

    Mijn devies is, als ik iets nodig heb ga ik er zelf om. Je iets laten aanpraten met mooie beloften en mooie vooruitzichten zijn doorgaans loze woorden die je enkel laten dromen maar je heel zuur kunnen opbreken.
    Dat is wat ik er van denk. En ik hoop voor Paul zijn broer dat hij zijn geld krijgt. Invaliden hebben het al moeilijk genoeg laat staan dat ze het nog eens tegen “Giganten” moeten opnemen.
    Ik ga dit zeker blijven volgen en hoop dat Paul laat weten hoe het verder gaat.
    Veel sterkte en de groeten.

  61. Waar zijn de durvers gebleven? De mensen die op zichzelf kunnen beslissen en die zich niet laten misleiden door anderen?
    Je kunt enkel oordelen wat werken bij Hamburg Mannheimer is, als je er zelf hebt gewerkt. En NIET door wat anderen zeggen.
    De wereld steekt vol met broekschijters! Oh nee, op commissie werken! Oh nee, zelfstandig! Oh nee, ik mag ni van de mama!
    Maar ach ja… al een geluk dat we ni allemaal hetzelfde zijn.
    Bijna in heel Europa hebben ze het begrepen. Pensioensparen is een must…vergrijzing mensen! Maar de Belgen moeten altijd denken dat ze het beter weten. Tot het zover is…. als jij u kinderen en kleinkinderen in de financiële shit wilt zetten…..dan heb ik compassie met u kinderen. Je doet het voor jezelf, maar ookal kun jij er ni meer van genieten doe het dan voor u kinderen.
    Als je het niet doet, kun je beter je geld door de raam smijten. Want dan betaal je teveel belastingen. Maar ja, sommigen zien het gewoon niet.

  62. Een late reactie maar…. best wel eens lezen :

    Nogmaals over deze Duitse Firma een onderwerp, mss zelfs een waarschuwing.

    Ik heb al jaren een vriend die sinds nog geen jaar een bijberoep doet bij HM.
    Tot nu toe was alles ok, wel vond ik dat hij zicht wat opdrong tegenover vrienden en andere kennisen.

    Nu hebben er 2 mensen ( gedeelde vrienden ) komen klagen naar mij dat ze een afspraak hebben gemaakt met hem maar dat eigenlijk niet willen. Die vriend die bij HM werkt, laat ons zeggen Fons, heeft zich zodanig opgedrongen om toch maar een afspraak te maken dat ze niet meer wilden weigeren.

    Ik heb Fons gecontacteerd en blijkbaar was het niet om over pensioensparen te praten of om ze te recruteren. De precieze reden deelde hij niet mee!
    Dus vriendelijk als ik ben , zeg ik dat tegen die 2 vrienden. Blijkbaar weten zij ook niet waarom hij eigenlijk een afspraak wilde.

    Nu komt het verhaal eigenlijk… Hij belde opeens naar mij dat ik zijn werk niet mocht verkl*ten en dat hij daar tijd en geld in stak enzo…. Dus blijkt het opeens al mijn schuld te zijn. Heb nu wat ruzzie met hem maarja…

    Puntje komt bij paaltje… in het gesprek zei hij wel de reden. Hij gaat bij mensen langs die hij kent, maakt niet uit hoe goed blijkbaar. Praat wat over zijn product, ben je niet geintreseerd dan heeft hij het lef om nummers en namen te vragen van u vriend(in).
    Zelf doe je dan wat je wilt maar waarom zeggen ze niet direct over de telefoon waarom ze komen? Nee, ze laten je gewoon in een waan omdat je iemand via telefoon gewoon kunt afwimpelen. En als je voor iemand zit dat je kent, dan ga je zowiezo een naam geven om hem/ haar een plezier te doen omdat het een maat is? denk ik?

    Puntje komt FERM in aanraking met het fictieve paatlje
    Daarnet heb ik een bericht gekregen van Fons met volgende tekst :

    Ja ze hebben afgebeld, godverdomme. Nu heb ik nog maar 2nvg en 2 vg. Godmiljaar. En ik wil zo hard een iphone . Betast voel ik mij

    Dit heeft hij miszonden. Origineel moest dit bericht toekomen bij zijn supervizier… de persoon waar hij onder staat ( in die beruchte piramide )
    Uit dit bericht leid ik : dat ze bij mensen moeten gaan om namen en nummers te verkrijgen zodat ze voor zichzelf een mobieltje krijgen? Is dat geen omkoping of mis ik hier?

    Ik vind de werkwijze allesbehalve!! Maak dan toch gewoon reclame via radio,tv,krant, desnoods flyers of een sponserwagen in de course die iets omroept…. Niemand krijgt graag onverwacht een telefoon van iemand die iets verkoopt en jou nummer verkregen heeft via een vriend en of kennis.

    Wat denken jullie ervan? Btw hun product breek ik NIET af !!!

  63. Cool onderwerp moet ik zeggen… Ik heb vroeger een tijdje gewerkt bij HMI. Laat ons zeggen lang en hard genoeg om te weten hoe het draait, binnen en buiten.

    Korte samenvatting:

    – Goede (financieel zéér gezonde) maatschappij.
    – Een goed product waar eigenlijk geen op -of aanmerkingen over kunnen gegeven worden.
    – Beste verkoopsopleiding voor beginnelingen in het vak.
    – Véél te weinig controle op de professionaliteit en deonthologische code van de onderagenten.
    – Onderagentenagenten in een structuur worden, ook al zijn ze overtuigd van niet, financieel uitgebuit (niet de klanten).

    Tip voor de HMI agenten:

    – Goede onderagenten vinden zonder twijfel hetzelfde bijberoep bij echte makelaars waar verdere vorming kan gegarandeerd worden.

    – Het voordeel aan te werken met een makelaar is dat je producten kan verkopen van verschillende verzekeringsmaatschappijen en verzekeringstakken. Je biedt de klant het beste aan of laat hem kiezen.

    – Vanaf de eerste dag kan je (als je een beetje kan onderhandelen) dadelijk starten met een commissie per polis dat (in het voorbeeld van pensioensparen) 6 tot 7 x hoger ligt dan wat je krijgt uitbetaald bij HMI.

    – Vind je het produkt echt fantastisch en wil je alleen DAT produkt verkopen? Toen ik na HMI bij een makelaar ben begonnen heb ik, in samenwerking met een andere zéér grote verzekeringsmaatschappij, net hetzelfde produkt samengesteld. Want uiteindelijk is het superprodukt van HMI slechts een groep van verschillende verzekeringen en spaarmethodes samen. Dat er gratis wordt verder gespaard? Niet naïef zijn mensen, dat is een bijkomende verzekering. En ja…, je betaalt ervoor.

  64. Ter vervolg van het vorige berichtje:

    Tsjoene,

    Uw Fonske bedoelde waarschijnlijk
    vg = verkoopsgesprek (uitleg producten)
    nvg = naverkoopsgesprek (ondertekening polissen)

    Mag ik er nog wel bijvertellen dat Fons één van de vele onprofessionele agenten is? 🙂 (met alle respect).

    De vraag naar aanbevelingen na elk POSITIEF afgesloten gesprek is het pure gebruik van de mond-aan-mond reclame. Er is nu eenmaal geen betere reclame dan de mond-aan-mond reclame.
    TV, krant of flyers.. als erop staat dat HMI de beste maatschappij is zal je dat in eerste instantie niet aannemen. Als je beste vriend of familie dat zegt ligt die stap veel korterbij.
    Zo vestig ook wel weer de aandacht op een positieve afsluiting. Een potentiële klant dat niet overtuigd is van het produkt na een afspraak kan je niet als aanbeveling gebruiken om nieuwe potentiële klanten vragen. Daar gaan vele agenten al in de fout.

    Andere agenten kunnen dan weer niet verkopen. Ze kennen het ganse verkoopsgesprek uit hun hoofd maar weten het ‘perfecte’ verhaal niet aan te passen aan de klant waar ze dat moment voor zitten. De HMI-agent wordt niet aangeleerd om zijn empathisch inlevingsvermogen in elk gesprek ten volle te benutten en aldus elk gesprek hierop afstemmen.

    Groetjes, Pieter.
    Sales and Marketing bolleboos

  65. Ik ben 10 jaar geleden begonnen bij HMI met pensioensparen,nu Ergo. Ik begon met 2500 euro, het jaar daarop was het al 2700, en nu 4000 per jaar. ik kan dit niet meer opbrengen, en heb dus gevraagd mijn polissen op te vragen. Ik heb in 10 jaar minimaal 27.500 euro betaald, en wat krijg ik 16.000 euro. Is dit SPAREN, nee dit is pure oplichterij. mensen trap er a.u.b. niet in. De medewerkers hebben het hele jaar door mooie vakantie’s grote kado’s, en wij betalen dit. Ik ga nu naar een advocaat om uit te laten zoeken of dit allemaal zomaar kan. ik wil n.l. graag een gespecificeerde rekening wat hun er precies aan kosten afhalen en WAAROM. Ik heb geen beleggingspolis, puur een polis leven spaarpolis. ik kan niet begrijpen dat de regering niet ingrijpt bij dit soort woekerpolissen.

    Margriet

  66. En toen bleef het stil bij de Ergo-consulenten… 🙂

    Twijfel je over Ergo, ga dan naar deze link: http://www.spaargids.be/forum/pensioenspaarfonds-hamburg-mannheimer-t818-585.html.

    Het is een draad van 40 blzn. wat inderdaad lang is, maar doe toch maar de moeite om het te lezen. Het bespaart je alvast veel geld.

    Let ook op het verschil in reacties tussen de HM-medewerkers en die van de vaste forumleden. Vragen over het netto-rendement en de kostenstructuur worden door de HM-medewerkers steevast beantwoord met onbeleefdheden, betweterigheden, vaagheden, dubbelzinnigheden, spel- en taalfouten en last but not least hun paradepaardjes: Munich Re en Bank Degroof.

Reacties zijn gesloten.