Foto’s van beesten

Kij, da’s die harige kever:

kever

Ik vermoed dat het de één of andere weekschildkever is of zo? En als om te bewijzen dat ugly bastards vaak goed zijn voor fijne foto’s:

soldaatje

…een soldaatje. En ook wel:

vlieg

..een vlieg!

En om nog eens ten overvloede het dilemma tussen flash en geen flash te illustreren: hetzelfde beestje, twee keer vanop dezelfde plaats gelichtmaald, respectievelijk met en zonder.

kever met flash

kever zonder flash

Ik ga er echt moeten werk van maken, en ik weet dat ik het al maanden zeg, maar het moet toch eens gebeuren: ofwel een constructie in elkaar knutselen zodat ik met mijn SB-800 beter kan belichten tot vóór de 70–180, ofwel iets maliganceren met de ringflits en papier en/of filters of zo.

Want die bovenste foto is gewoon te harsh, te veel in focus, te veel contrast ook en te nadrukkelijk “macro”, en de onderste is te soft en te weinig in focus.

Afijn.

Geschreven al luisterend naar: Serge GainsbourgCharleston Des Déménageurs De Piano

Doe mee met de conversatie

11 reacties

  1. hint hint:
    gebruik een softbox, gemakkelijk te fabriceren door een gat in een [lege 🙂 ] ijskreemdoos te snijden waar je flitser door past. Veel minder hard flitslicht meneer! Veel minder harde slagschaduwen! Proberen! (smaak ijskreem doet er niet toe, maar persoonlijk verkies ik gewone ouderwetse vanille)!

  2. ik ben hier af en toe naar die “vieze beesten” aan het kijken om mij zo al te trinen voor mijn ries naar Midden-Amerika binnen twee weken, want wat er daar allemaal in mijn schoene of bed of wat an ook dreigt te kruipen…ik wil mijn hysterie-aanvallen proberen te beperken tot een redelijk minimum 😀

  3. @Barre: ik heb een softbox voor de SB-800, maar het licht geraakt niet tot aan de voorkant van mijn lens, en ik gebruik een ringflits voor die beesten 🙂

    Maar ’t zal inderdaad een geknutsel worden met plastieken dozen en karton en zo.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.