Klasseren

Typisch.

Typisch, typisch, typisch.

‘t Is for all intents and purposes de laatste dag van mijn vakantie (morgen verjaardagsfeestje bij de familie in Holland), en ik heb het nu net in mijn hoofd gekregen om werk te maken van mijn fotocategorisatie.

Het wordt—uiteraard—IPTC. Ik heb ongeveer een jaar aan een stuk mooi categorieën aangemaakt en bijgehouden in IMatch, dus een groot deel van mijn werk zal gewoon converteren zijn, en gelukkig is IMatch in dergelijke zaken zowat het krachtigste dat er bestaat.

Maar ik zit wel met dezelfde vraag als ik bij del.icio.us had en bij flickr: doe ik het in het Engels of in het Nederlands? Of in allebei? Met dat verschil dat flickr en del.icio.us maar voor ‘t lachen en voor tinternet zijn, en dat die foto’s voor het nageslacht zijn, als het ware.

Ik heb hetzelfde dilemma gehad met mijn genealogie-gegevens: data is maar tot op zeer beperkte hoogte taalonafhankelijk, en daarna moet nu eenmaal een keuze gemaakt worden.

Ah, shoot. Ik weet het niet. Legendes en zo in het Nederlands, keywords en zo in twee of drie talen dan maar?

Doe mee met de conversatie

4 reacties

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.