Auctoritatis

Logica en argumentatieleer, #1: het gezagsargument.

Zoet we moeten zo’n PSP kopen want Tessa zegt dat het goed is voor onze kinderen. En Tessa kan het weten want zij is dokter!

Ha!

Ik herhaal: ha!

Ik neem meestal mijn toevlucht tot iets als

— Tiens, voelt hebt gij daar geen ongemakkelijk schuldgevoel bij, zo onze kinderen kansen ontnemen?

— ?

—Wel, ik hoor tegenwoordig van overal dat wetenschappelijke studies bewijzen dat wij helemaal verkeerd bezig zijn.

— ??

— Awel, kwestie van motorische ontwikkeling, dat wij onze kinderen verkeerde gewoontes aan het aankweken zijn.

— gn?

— Awel ja, ‘t schijnt dat ze in Japan zo’n toestel ontwikkeld hebben om de fijne motoriek bij jonge kinderen te verbeteren. En dat het vooral goed is omdat ze er ook minder mee naar televisie kijken. En al.

Ik moet toegeven dat mijn betere helft het al meestal na een zin of twee door heeft dat ik aan het vissen ben naar iets dat ik toch nooit zal krijgen. En dat ze maar al met een half oor meer luistert naar wat ik zeg.

Pff.

Bruno heeft het maar getroffen met zijn madam. Die zit tenminste in met haar kinderen!

7 reacties op “Auctoritatis”

  1. Heeft hij niet nodig: mijn poging om hem te ontmoedigen om dat ding te kopen en het hem dan als verjaardagskado te geven zijn dan ook totaal mislukt: een halve dag later heeft hij het al gekocht.
    En het argument “voor de kinderen”: mijn voeten!! “Uiteraard” moet die “fijne motoriek” eerst bij volwassenen in orde zijn vermoed ik zo 🙂
    Tussen haakjes: misschien zal er minder TV gekeken worden maar kwestie van verslaving aan computerspelletjes kan het wel tellen: al twee avonden geen woord uit Michel gehoord…

Reacties zijn gesloten.