Receptie

Naar de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie geweest op het Sint-Baafsplein vanmiddag. Met een aantal van de mensen van Gentblogt, en zoals altijd op dergelijke dingen: de helft van Gent tegengekomen. 🙂

Ontroerendste beeld van de dag: de oude Belleman, Julien Pauwels, die precies een beetje eenzaam en verloren naar één van zijn opvolgers aan het kijken was:

Julien 'Belleman' Pauwels

…maar dat was eigenlijk maar schijn, want geen minuut later stond hij in geanimeerd gesprek met wel tien omstaanders tegelijk.

We hebben al onze kinderen (van Steven & Mieke en Bruno & Tessa en Sandra & mezelf) op pad gestuurd met kaartjes:

Fijn2006

…en het moet gezegd: als er reacties waren, waren ze echt positief. En veel meer mensen dan ik dacht wisten wat Gentblogt was, trouwens.

Cirq en Belfort

Enfin, cirQ had een mini-fanfare vastgehaakt in een staketsel, Frank Beke (allen in koor: zo ne goeien hebben wij nog niet gehad, hoe! ha!) gaf een fijne speech, Pierke Pierlala (en ‘t Spelleke van drei kluite) brachten conférence en liederen (onder meer ook voor Nitte Kroakamandel die juist voor de Gentse Feesten vandejaar stierf), en het geheel werd overgoten met gratis drank van ‘t stad.

Het jaarlijkse nieuwjaarslied stond—hoe kon het ook anders—in het teken van de verkiezingen, en eindigde met een niet al te subtiel (hoera!) pleidooi om het Vlaams Blok in Gent een tweede en hopelijk nog veel groter verlies op rij toe te meten. Hopen en bidden, jazeker.

[Foto Steven Noels]

De speechen en dingen werden trouwens van begin tot eind en met veel enthousiasme aanschouwelijk vertaald voor doven en gehoorgestoorden vertaald—indrukwekkend.

Wij zijn er spijtig genoeg redelijk vroeg vandoor moeten gaan wegens (a) ei zo na twee vervrozen kinderen maar vooral (b) konijn moeten gaan eten in Oudenaarde.

Maar hoedanook: a splendid time was had by all. En volgend jaar houden we het langer vol.

gentblogtreceptienieuwjaar

Doe mee met de conversatie

10 reacties

  1. I stand corrected dan. 🙂

    ‘t Was verlies in de parlementsverkiezingen zeker? ‘t Is eigenlijk appels met ajuinen vergelijken, tussen twee verschillende soorten verkiezingen. Maar goed, het belangrijke is dat ik vind en hoop dat het Vlaams Blok stemmen moet verliezen! 🙂

  2. Konijn moeten gaan eten in Oudenaarde? Je zegt het alsof het een verplichting is die je liever aan je voorbij ziet gaan. Of is dat misschien ook zo? Stuur dat konijn dan maar even bij mij langs. In Kriek of Geuze, bij voorkeur.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.