Mgrr

Dat van dat zat worden is niet gelukt—één half glas whisky en in de zetel in slaap gevallen—maar daar staat wel tegenover dat ik màchtig slecht gezind ben opgestaan.

Iedereen uit mijn buurt blijven is de boodschap.

En Steven heeft gelijk, voor de rest. Ik ga me verder niet uitspreken over het interview van “software consultant and pro-American blogger” Luc Van Braekel met Dennis Prager. Ik heb het begin beluisterd, en hierna was de kous voor mijn part af:

Well, you know, anti-americanism in Belgium is mostly seen and heard in the media and among university professors and artists and intellectuals and also a lot of politicians on the left side but in general the young people—who of course are loving the pop music that comes out of America and the movies that are coming from America—the young people are not anti-American in general.

Iemand die dàt zonder verpinken kan beweren, in gesprek met iemand als Prager, die bijvoorbeeld vindt dat God persoonlijk tussengekomen is om George W. Bush president te maken en die ijvert voor het opnemen van “Intelligent Design” in lessen op school: niet een uur van mijn tijd waard.

Geschreven al luisterend naar: Neil Young – Prairie Wind – No Wonder

Doe mee met de conversatie

23 reacties

 1. tsssj

  Die Michel is duidelijk een prototype van de verzuurde linkse pseudo-intellectueel die keer op keer ten prooi valt aan de gruwelijke en alle rede verscheurende wolf van het politiek correcte denken.

 2. Ik ben dat eigenlijk grondig beu, altijd dat van “één Belg op vijf vindt dit”, of “één Belg op twee vindt dat” en nu weer “Belgen houden van Amerikaanse popmuziek en van Amerikaanse films”. Hoe komen ze erbij ? Er is mij nog nooit iemand mijn mening omtrent iets komen vragen en ik ben nochtans ook Belg.

 3. Ik ben een fan van Luc en vindt het fantastisch wat hij gespresteerd heeft. Maar dit interview was er toch over. Prager werd naar de mond gepraat. Luc, zelf niet religieus, vond het toch nodig om Prager gerust te stellen door erop te wijzen dat zoveel jongeren de nieuwe paus toch zo’n goeie vinden. Of zijn kritiek op het Europese landbouwbeleid, terwijl de Amerikanen op dat vlak ook niet zonder blaam zijn.

  Nu vind ik wel dat je vooraleer je gal te spuien toch het ganse interview had moeten beluisten. Dan weet je tenminste waar je over spreekt.

 4. Beste Vlaams Blokkers en andere rechtse mensen die me ervan beschuldigen een oordeel te vellen vóór ik het hele interview gehoord heb: ik hoef het hele interview niet te horen. Mensen wiens opinie ik vetrouw hebben dat al gedaan. En ik heb echt serieus betere dingen te doen.

  En trouwens, nu vind ik wel dat vooraleer jullie je gal gaan spuien over deze ene entry, jullie de 8399 andere ook hadden mogen lezen. Dan wisten jullie tenminste waarover jullie spraken.

 5. @ivan: sorry, ik heb me duidelijk vergist, en ik corrigeer mezelf graag: als je niet valt onder “Vlaams Blokker” of “rechtse mens”, wat schrijf ik dan best?

  “Beste Vlaams Blokkers, rechtse mensen en rechts-liberale Vlaamse bierdrinkende gemeenteraadsleden”?

 6. @michel: schrijf wat je wil, het klinkt zelfs leuk, maar ik probeerde toch enigzinds wat nuances in dit debat te brengen, maar dat is niet aan jou besteed blijkbaar. Ok, het kan niet altijd lukken. Groeten, en tot ooit nog eens. (een jaar of twintig of zoiets)

 7. Inderdaad. Nuance is aan mij niet besteed. De wereld is nu eenmaal zwart-wit, en ik weet niet waarover ik spreek.

  Maar binnen twintig jaar ben ik nog altijd exact vijf dager jonger dan u, dus zoveel zal er dan vermoed ik niet veranderd zijn.

 8. Recent nog eens bij Michel Vuijlsteke geweest ? ‘t Gaat daar stillekensaan bergaf, zeg ik u, al dat rifraf dat hij binnenlaat. ‘t Zal daar rap gedaan zijn, zeg dat ik het u gezegd heb.

 9. Pingback: Netsensei
 10. Pingback: Kerygma

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.