Nope

Helaas, gelijk ze benoorden de Moerdijk wel eens durven te zeggen, pindakaas.

Computers

Ik ben eraan voor de moeite. De integriteit van mijn RAID is helemaal in orde, maar de symptomen zijn nog altijd dezelfde:

  • opstarten in safe mode (zelfs met netwerk): no problemo, op een paar seconden is de computer van geen stroom naar klaar om te surfen
     
  • opstarten in niet-safe mode (zelfs VGA mode): hangt bij het opstarten, ter hoogte van het zwart scherm-met-windows xp-logo-en-bewegend-blauw-balkje onderaan.

Dat “hangen” vertaalt zich in plentyveel diskactiviteit (geruisloze diskactiviteit, het lampje blijft gewoon aan staan), en na een minuut of tien: blauwschermigheid, met de meest obscure foutboodschappen—

BSOD

…dat soort dingen.

En jà, alle devices zijn uitgetrokken, en jà, de computer is al eens opgestart met één van de twee harddisken gewoon rechtstreeks op het moederbord, en jà, en jà, en jà.

System restore, hoor ik u in koor roepen. Wel: dat geeft precies hetzelfde resultaat als booten, ‘t is te zeggen, het begint goed, en dan naar het einde loopt het vast en na een aantal minuten geeft het een blauw scherm.

Dan maar SQL Server Enterprise Manager en Visual Studio en Photoshop op de portable geïnstalleerd, en dan maar de verloren dag proberen inhalen, zeker?

En ondertussen nog maar eens bootlogging aangezet en een uitgebreid bootlog proberen vast te krijgen. Misschien dat dat iets meer zegt. Zucht.

update: nu is ‘t helemaal compleet. Computer weigert zelfs in safe mode op te starten. Eén sprankeltje hoop: er is nog ergens één van die dual xenons extra—misschien eens proberen de harddisk(s) in een tweelingbroer van dat werkstation te vijzen?

Doe mee met de conversatie

7 reacties

  1. Op zulke momenten overweeg ik om een computerloze job te zoeken: klotecomputers die plots alle dienst weigeren en de vreselijke machteloosheid die daarmee gepaard gaat. Ik voel met je mee 🙂

  2. Lijkt mij ook eerder een hardware probleem, tenzij ge recentelijk drivers zou geinstalleerd (of geupdate) hebben, anders zijn die bluescreens nogal onlogisch. Elk onderdeel nekeer vervangen en zien wa het oplost 🙂

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.