Nééééé!!!

Bon, goed, netwerkproblemen: daar kan ik rond werken. Kwestie van een beetje organisatie, erop letten dat Exchange online is en niet offline, dat alles regelmatig gesynchroniseerd geraakt, van niet te panikeren als Word klaagt dat hij zijn temp-file niet kan schrijven.

Lastig, maar ‘t gaat wel.

Eens dat Windows gewoon blokkeert, is er een net iets groter probleem. En inderdaad, zoals Steven terecht zegt: negenennegentig komma negen keer op honderd is dat mijn eigen domme schuld. 

En dus, toen ik deze middag terugkwam van foto’s gaan pakken van de bouwwerf deze middag, en het van dat was, was ik al helemaal bereid om mezelf een goed uit te kafferen: de muis zat vast, alt-tab werkte nog maar dat was zowat alles. Task manager kwam wel even naar boven, maar liep meteen vast.

Grr. Herstarten: nogabollen. De lichtjes van het keyboard werkten niet, dat is voor mijn analytisch ingestelde geest het teken voor crap het is serieuzer dan verwacht.

Maar goed, denkt een mens, zó erg zal het wel niet zijn. Kwestie van isoleren en elimineren en zo.

Dus: alle USB– en andere devices uittrekken, herstarten. Niets. Safe mode herstarten: alles in orde. Event viewer: nothing untoward.

Alle mogelijke automatisch opstartende brol uit registry en dingen kieperen, heropstarten: nootjes.

Safe mode + network: geen probleem. Safe mode: nog altijd geen probleem. Alle niet-missiekritische software ontinstalleren, reboot, debugging mode aanzetten en opstarten met bootlog: gene parler.

En dan valt uw oog op het bootscherm van de computer, en dat uw RAID u zegt dat hij degraded is.

Aaargh!! Hard bloody ware fecking failure!!

Er zitten twee harddisken van enigte honderden gigabyte in de computer, dat zit in RAID 1, en dat is degraded. Geen indicatie dat één van de twee disks kapot zou zijn, ik vermoed (hoop) dus op een simpele verwarring te wijten aan overmatige, eum, netwerkproblemen.

Hope against all hope, eigenlijk. Ik ben nu aan het rebuilden [block nummer twee miljard én, 43% klaar], en als dat afgelopen is, zien we wel.

Hart, ik, mijn, vast, houd.

Want het kon natuurlijk op geen beter moment gebeuren: nog twee dagen te gaan voor de site on-line moet, en dat er nog kilo’s laatste loden te tillen zijn.

4 reacties op “Nééééé!!!”

Reacties zijn gesloten.