Toestanden

Behalve dat hij voorbijging als een ingezeept nijlpaard in Garmisch-Partenkirchen, was het eigenlijk wel een fijne en productieve dag.

Wat vrees ik niet het geval zal geweest zijn voor de mannen van een verdiep lager: ‘t is al een tijdje huilen met allerlei klakken op, wat de servers betreft.

‘t Is ongehoord! Een ware schande! Hoe is dat nu in ‘s hemelsnaam…

Ach nee, ‘t is niet proper: ik heb er medelijden mee. Akkoord, het is serieus ambetant voor wie gelijk ik heel de dag afhangt van die servers, maar het moet nog het meest frustrerend zijn voor de mannen van IT.

Het doet me denken aan een paar jaar geleden, toen we de website voor de provincie Oost-Vlaanderen gemaakt hadden en hostten, en dat die na een paar maand of een jaar of zo alle vijf voet crashte. Met man en macht zoeken, en maanden aan een stuk niets gevonden. Frustrérend!

Soms is het gewoon zo, in een omgeving waar er honderden verschillende factoren samen komen, dat het mis loopt. En dat het praktisch onmogelijk is om te achterhalen waarom precies. In het ideale geval zou een mens dan alles terugzetten naar een moment waarop het allemaal goed werkte, en dan één voor één verschillende onderdelen aan– en afzetten tot het allemaal weer in de soep draait, en de factoren isoleren en zo.

Maar helaas: teveel factoren. En teveel interdependencies. En sommige dingen kunnen niet ongedaan gemaakt worden. En tel daar nog eens bij dat we zo weinig mogelijk tijd mogen down zijn, dus dat we niet zomaar alles eventjes af kunnen schakelen.

Dus miserie. Dus gemor. En dat praktisch niemand op het werk dat maar schijnt te snappen, dat het echt niet expres is of zo

Al wie er in mijn buurt over klaagt, verwijs ik in ieder geval naar Arthur C. Clarke’s Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic

Dat, en chaostheorie.

En Murphy.

En fecking NAI, awoert!

En ondertussen denk ik dat ik maar een sixpack kaarsen meeneem morgen, wie weet helpt dat wel. We hebben ook nog wat restjes kip in de frigo, misschien dat dat qua ritueel ook helpt?

[en de éérste die zegt dat het met Macintosh / Linux / Unix / BSD / ZX Spectrums geen waar zou zijn: past u op hé!]

Geschreven al luisterend naar: Les Négresses Vertes – Mlah – La valse

Doe mee met de conversatie

10 reacties

 1. Intussen is de website van de provincie oost-vlaanderen grondig herwerkt en hebben we weinig of geen problemen meer 😉
  Maar ik herinner me dat het ooit anders was

 2. Say “furl” (as in “unfurl the mainsail”) but replace the F by a V.

  Now add “take” (as in “don’t take my word for it”) but don’t pronounce the half-silent Y sound after the A, and do pronounce the silent e at the end (i.e. make it something between “take” and “taker”, without going so far as to actually pronounce the R).

  The accent lies on the first syllable: VURL-stake(r).

  😀

 3. Pingback: Urgh
Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.