Computer kapot

Damned.

Ik dacht, ik ga eens grote kuis houden op de computer. En vrac dingen ontinstalleren die ik toch niet gebruik. Brol zoals Google Desktop Search en spelletjes die ik al geen maanden meer gespeeld heb en zo.

Ik heb een stuk of tien kleine prutsen ontgeïnstalleerd voor ze me vroegen om de computer te rebooten, voor Google Desktop Search. En toen de computer weer herstartte, kreeg ik mijn desktop te zien, maar niet veel anders.

Een three finger salute later stond task manager mooi te blinken, dus dat werkte nog, ‘t is altijd dat, dat hij niet volledig vasthangt. File > Run > explorer.exe: nada. Hm. Weird. Vóór ik iets doe, eens herstarten in safe mode… zelfde resultaat.

Reboot, ctrl-alt-del, explorer.exe: niets. De taskbar flitst er even op, maar dat is het. Er staat na afloop ook geen explorer.exe-proces te draaien. Vreemd. Bon. Eens naar Windows Update gaan? IExplore.exe: zelfde resultaat, geen antwoord. Firefox: start op. DirectoryOpus, mijn explorer-vervanger: start op. MS Word: geen probleem.

Eigenlijk: alles werkt behalve iexplore.exe en explorer.exe. Ik verdenk er Google van dat die bij het ontinstalleren van toolbar en desktop search allerlei smerigheid uitgehaald heeft.

Een nieuwe Internet Explorer downloaden en installeren lukt niet: hij zegt me dat ik al een nieuwere versie staan heb. Installatie volledig downloaden en met ie6setup.exe /q installeren lukt wel, maar heeft geen effect: ‘t is na installatie en booten nog hetzelfde.

Wanhoopspoging, een beetje: heel XP Service Pack 2 downloaden en proberen herinstalleren. En daar ga ik nu aan beginnen. <Wishing myself luck>

update 16:07
SP2 wil niet installeren omdat hij smss.exe niet gesloten krijgt. Grr. Nee, ik heb geen virussen of trojans of adwaremiserie staan. Ik ga nog maar eens in safe mode booten, me dunkt.

16:15 Damned. Het geeft ook problemen op die smss.exe in safe mode. Zucht. Ik ga voor de zekerheid nog eens zo’n adaware of zo downloaden en laten draaien.

17:50 adaware staat al een tijd te kauwen op mijn harddisks, hij is al een half miljoen objecten verder, en zou er al een paar anomalieën uitgehaald hebben. Zeer waarschijnlijk cookies die hem niet aanstaan, maar goed.

18:14 85 tracking cookies gevonden. Pff. Big deal. Nog maar eens booten, een mens weet nooit.

update 3u20: ‘t was de schuld van Googlecomputerkapot

Doe mee met de conversatie

21 reacties

 1. ‘t is vuiligheid menjirre
  /me gebruikt die desktop dinges ook nooit of zelden, maar na dit gelezen te hebben laat ik het wijselijk staan. Ik wacht wel tot ik een nieuwe PC krijg van de baas.

 2. Heb ik vorig jaar ook gehad. Ergens in november. En in januari crashte mijn pc zoals dat hoort tijdens examens…
  Toen een neiuwe HD gestoken, winXP opnieuw geïnstalleerd en het probleem was van de baan.
  Tot het moment dat mijn pc crashte gebruikte ik gewoon Firefox. Op zich geen goede oplossing, maar ach, met een sterretje in een voorruit kan je ook nog een heel eind rijden. Tot het ding barst natuurlijk…

  Good luck anyway!

 3. Jamaar mijn probleem is niet alleen dat internet explorer niet werkt, maar dat het hele component “explorer” kapot lijkt te zijn.

  En dat dus Outlook ook niet werkt, want “outlook today” is ook zo’n IE-achtig ding…

 4. Kijkt hé. Dat is nu dus eens zó typisch, de “leve firefox”. Firefox heeft hier niets mee te maken, en Windows en Internet Explorer ook al niet. Van tien negen is het de schuld van Google; want dat was (op kleine dingen die gewoon files naar een losse directory op mijn c:-schijf gecopieerd hadden) het enige programma dat ik gedesinstalleerd had.

  Knee-jerk, bah.

 5. heb ik ook eens voorgehad, bijna exact hetzelfde. als ge aan uw control panel geraakt is het mogelijk om system restore te doen, en dat heeft voor mij de miserie opgelost.

 6. Je zou zoiets moeten kunnen killen en gewoon terug opstarten. Of zo.
  Dat komt ervan als je je besturingssysteem laat ontwikkelen door vrijwillige college kids, in plaats van door professionele, goed betaalde, ervaren en streng geselecteerde programmeurs.
  Tsss. Belangrijke componenten van je systeem gewoon laten deleten door de eerste de beste…

 7. Michel, met dat fotootje erbij lijkt het elke keer dat je gigantisch pissed off zijt. EN dat is niet goed voor mijn emotionele ontwikkeling zegt mijn lief. Kan je daar iets aan doen? Je google dinges de-installen van je tronie of iets? En of het al opgelost is!

 8. als ik mijn pc start krijg ik geen werkbalk noch
  start menu , het enige wat er te zien is; is men achtergrond.Het enige wat werkt is “taken beheer”.
  ik heb al systeem herstel gedaan maar helpt niet.
  dan heb ik gekeken naar men processen ,en “explorer.exe” werkt niet en als ik die hand matig start vershijnt alles voor ongeveer 0.25 seconden maar is dan weer weg, ben ook al naar de site van microsoft gegaan maar werd daar niet veel wijzer…

 9. na ik google dekstop heb gewist krijg ik op mijn pc ik geen werkbalk noch start menu , het enige wat er te zien is; is men achtergrond.Het enige wat werkt is “taken beheer”.
  ik heb al systeem herstel gedaan maar helpt niet.
  dan heb ik gekeken naar men processen ,en “explorer.exe” werkt niet en als ik die hand matig start vershijnt alles voor ongeveer 0.25 seconden maar is dan weer weg, ben ook al naar de site van microsoft gegaan maar werd daar niet veel wijzer…

 10. Michel ge zijt nen engel, merci om dit allemaal te bloggen… Je hebt mijn en mijn laptop’s leven gered.

  Ik had hetzelfde probleen na een systeem crash. Na inloggen, niets meer enkel desktop en taakbeheer… en guess what… na Google Desktop opnieuw te hebben geinstalleerd werkt alles terug!! dank u, dank u, dank u, x1000

  Koen

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.