Què?

Heb ik iets gemist of zo? Google schotelde me daarnet het volgende voor toen ik wou nakijken hoeveel effekt op Google de (vind ik bijzonder onsubtiel georchestreerde) hypemachine rond Inman’s Mint al had:

Google new?

Op het eerste gezicht ziet het er redelijk onschuldig uit, gewoon een boodschap in de zin van “did you mean…?”—wat Google ook al doet als je een spellingsfout presteert, maar dit is veel ernstiger dan dat.

Google doet hier niet meer en niet minder dan wat ze altijd gezegd hadden nooit te zullen doen: de zoekopdrachten zélf verkopen.

Scroll een beetje naar beneden, en je ziet dat het om drie tussen de “echte” resultaten geplaatste, compleet niet-relevante links gaat:

Google: the end

Dames en heren: von hier und heute geht eine neue Epoche der Weltgeschichte aus, und ihr könnt sagen, ihr seid dabei gewesen.

Doe mee met de conversatie

3 reacties

  1. Die LAMP/Ajax/webdesign kiddos kunnen echt alles hypen. 🙂

    Maar goed, de lakmoesproef voor log analyzers is m.i. nog altijd een hoop virtuele hosts in één file laten loggen, en dan zien of er nog iets te rapen valt. Trouwens… MySQL als vereiste voor een loganalyzer…?

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.